- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwaren
tag
válasz nepszter1 #10101 üzenetére
Akkor majd jöhet a beszámoló. SBS cuccok beszerzésén már én is gondolkoztam. Én bevallom, marketingrab lettem, mert nagyrészt Haldós cuccokat használok (abból se vált be nálam mindegyik) meg Carp Zoomot. Próbálgattam mostanában más cég etetőanyagát is, de nem igazán jöttek be, ugyan van még egy zacskónyi más etetőm, amit hétvégén elhorgászok, de utána visszaállok a beváltra.
Tényleg másnak van valami bevált csalija, amire mindig rápróbál, ha nem jön a hal, és itt nem a mindig beváló csonti, kukorica, giliszta trióra gondolok?
-
lakisoft
veterán
Sziasztok kollégák. Mi a helyzet felétek? Látom pezseg az élet. Hol tart a ph!orgásztúra szervezés?
- Árad -
-
Alg
veterán
válasz lakisoft #10106 üzenetére
Ma beszéltem egy haverral, múlt hétvégén akartak menni horgászni, úgy hogy ott alszanak faházban... valami 14 tavat hívtak fel, mindben teltház van augusztus végéig
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
nepszter1
addikt
válasz nickwaren #10102 üzenetére
Voltam , haverokkal egy új tavat probáltunk ki a környéket , reggel 6ra mentünk 2500ft volt a napijegy. Olyan 10kor kb volt az 1. kapás már itt tudtuk hogy baj van . Aztán összesen fogtunk 4 nagyobb kárászt olyan 70dk-mosak meg a végén haver fogott egy 2,5kg pontyot . Az SBS cuccot nem sikerült normálisan tesztelni kapás volt rajta kb 1. de sajnos nem sikerült vele fognom semmit. A dovit cuccokkal elégedett voltam mind a pelletel mint az etetőanyaggal bátran ajánlom mindenkinek.
-
nickwaren
tag
válasz nepszter1 #10109 üzenetére
Lehet valami front volt, nem rossz fogás. Nem gond az, ha csak 10-kor jön kapás, ha utána folyamatosan húzza. Én kárászt az elmúlt egy évben csak 2-őt fogtam, mindig csak a pontyok meg a dévérek.
Jól telepített víz egyébként?Én holnap megyek úgy mond egy kis örömpecára a Naplásra, semmi komolyság, csak pocolunk az asszonnyal, aztán vagy lesz hal vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #10111 üzenetére
Nem csoda, front hátán front, én is csak abban bízok, hogy a holnapi meleg idő és hatásai holnapra stabil napot csinálnak, bár az ideálistól, ahogy nézem, messze van a légnyomás.... legfeljebb végre kipihenem magam a parton. Persze ez nem igaz, mert nem bírok egy helyben ülni és várni a "sült halat", hanem elkezdek próbálkozni, hogy mivel csikarjam ki a kapást vagy a fogást.
Holnapra egy feederes és egy úszós szereléket állítottam össze. Feederrel 50-80 m-ig dobálás, úszóval meg 5-10 méteres távon.
-
veterán
Kollégám lehívtam hozzánk, és 2 hét múlva péntek - szombat - vasárnap megyünk horgászni. Köpönyegen néztem, péntekre kis esőt mond de utána már jólesz talán. Múltkor fogtunk vagy 20-30 pontyot, de a nagyrésze ment vissza, viszont voltak szép 2.5-3.5 közötti darabok is.
Remélem azért mostmár több szerencsével járunk nagyobb halak terén Illetve volt a stég mögötti részen egy brutális amúr ami úgy megindult hogy szakított mindent
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van 1 Daiwa iB-One 2012 New premium kap. jelző. Olyan gond lenne vele hogy a vevőegység 1 nap alatt leszívja a 3 akkut ami bennevan. Most vagy az akkuk rosszak, dehát tölthetőek és felvannak töltve elég jó minőségű töltővel, vagy a vevőegységgel van valami és az szívja le az akkut
Ha valakinek van ilyen írja már meg kérem hogy neki is ennyire szívja-e az akkut a vevőegység.
Illetve másik kérdés azlenne hogy a vevőegységen van 1 kis lecsúsztatható másik vevőegység, és elvileg aztis rezgésre lehet bírni ha kapás van, viszont nemjövünk rá hogy lehet. Ebbe is kérnék segítséget, köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
Recon666
Közösségépítő
Ma este ki akartam menni a körösre, de a pénteki és csütörtöki meleg napok alapján nem erőltetem. Küszt, fenékjárót és egy Kisdérért sikerült horogra csalni.
Meg kell várni amíg olyan 28-30 fok lesz, akkor viszont nagyon megindulnak a dévérek,kárászok szilvaorrúak olyan este 6 órától egészen este 11 óráig. -
nepszter1
addikt
Úgynéz ki aug. vége fele megyek a Tiszára horgászni , feeder botom van esetleg hogy kellene átszerelnem a folyóvízi horgászásra ?
-
Alg
veterán
válasz nepszter1 #10120 üzenetére
Nem kell bonyolítani.
1., Csúszó ólom, alatta 30-60 centire a horog
2., A "nagy hurkos", egy 30-40 centis hurkot kötsz, elvágod 1/3-2/3 arányban, rövidebbre az ólom hosszabbra a horog.
Ólomból kövezésnél pálca, egyébként tányér, kanál, vagy egyéb lapos forma, esetleg szögletes kosár.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Steady74
Topikgazda
Nepszter: Top mix és Sounobaits pasztákkal pecáztam
A vasárnapi nap nem egészen úgy indult, ahogy terveztem, hajnal 3 kor arra keltem, hogy szakad az eső. 10 felé állt el, fél 11kor a vízparton voltam, fél 12kor kezdtem pecázni, és olyan napba nyúltam bele, amilyenbe nagyon régen. Kb 5 percenként fogtam pontyot, 2-3 kg között, szinte mindegy volt a csali, annyira evett. Elég sok halat vesztettem kapás után, nem tudom miért, de nagyon sok hal az akasztás után lefordult-.
Este 7kor álltam le, kb 40 db fogott ponttyal (mind ment azonnal vissza a vízbe). Annyira komolyan evett a hal, hogy legalább 5X-6X estem abba bele, hogy az egyik bottal fárasztottam, a másikon meg húzta a hal a csalit. Na ilyenkor jó a nyeletőfék... egyszer elfelejtettem átkapcsolni, hát a botot a levegőben kaptam el, a rodpod meg a vízben landolt...
A legnagyobb ponty pont a végén köszönt be, 9,4 kg volt, 15 perces kemény fárasztással, kb 90 méteres távról... kemény volt!
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Steady74 #10123 üzenetére
Le a kalappal előtted. Nem semmi fogás.
Nekem szombaton összesen 3 kapásom volt, 2 dévér meg 1 ponty, amit teljes testén fertőtlenítettem, aztán visszaraktam vízbe, bár lehet jobb lett volna a kukába rakni. Azt hiszem többet nem kísérletezek az olcsó etetőanyagokkal.
laki nem tudod, hogy Carp Academy rod-podhoz lehet külön lábat rendelni, mert a 3 lábú Silencer-emen elkezdtek szétmenni.
-
Jofi81
őstag
válasz Steady74 #10123 üzenetére
Tegnap én is voltam horgászni. Erjesztett kukoricával etettem, összesen 14 pontyot fogtam, de a barátnőmnek is lett 10 darab. Ezen kívül pár kárász meg egy dévér. Amur sajnos nem jött, pedig ott tépkedte a nádat, még ki is nyúlt érte néha. Talán majd legközelebb az is összejön.
-
Steady74
Topikgazda
lakisoft, nickwaren: Köszönöm szépen
-
nickwaren
tag
Tessék befejezni ezt a nagy fogás beszámolókat , kezdek irigy lenni. Egyébként így tovább mindenkinek.
A találkozóra, ha lesz, én még javasolnám az isaszegi Park-tavat, hal van benne és zárt, szép környezet.
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
Este lehet csalihalat fogni? Ma este megyek horgászni. Pergetni szeretnék feeder bottal és körforgó villantóval. Kell előkét kötnöm? vagy csak simán a dobóelőkére kötöm? körforgó villantóval milyen halakat lehet fogni? Sose pergettem még. Annyi az egész, hogy bedobom a műcsalit és szép lassan húzom kifelé? -
lakisoft
veterán
Meg lehet próbálni hálóval is. Elég hatékony tud lenni.
- Árad -
-
Recon666
Közösségépítő
Pénteken kimegyek megint a tóra ma bevásároltam. Van 2 fajta bojli, 4 fajta pellet, csemege kukorica, csonti, giliszta + már rég ki aratam próbálni a Döme Gábor féle pelletes feketét így vettem egyet, a hallisztes cucc bevált nálam a nyári pontyozásnál. a pelletet nagyrészt is ilyen. De majd pénteken kiderül mennyire kapós a hallisztes cucc.
FatalEror: Úgy legyen!
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #10139 üzenetére
Nem biztos, hogy a sima Pelletes Fekete magában fogós lesz, ahogy az oldalukon olvasgattam. Egyébként jó anyag, kellemesen halas és tényleg akad benne csalizni való pellet is. Én is megyek szombaton, de most újra a meleg vízi ananászost viszem, igaz azt már május 1-től használom. Megbolondítom még egy kis áztatott maggal, csalinak meg kemény kukorica és fokhagymás pellet lesz a teszt alany.
Aztán ahogy egy öreg spori mondta: Görbüljön a damil, szakadjon a bot!
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
Holnap megyünk haverokkal egy új tóra megint. Visszhang alapján jobb mint a múltkori . Annyit újítok hogy a Penybe vettem ilyen aromákat vagy 4fajtát 80Ft darabját hátha . Meg itthon van szúnyog lárva ami lejárt a szav ideje.
-
nickwaren
tag
válasz FatalEror #10143 üzenetére
Nem csak te szoktad. Régebben mindig 2 vagy 3 doboz kukoricát kellett beszereznem, mert a nagy része nem hal étel lett. Aztán gazdasági okokból inkább konzervgyári akciósat (lejárt szavatosságú) szereztem, de annak csak az íze volt lisztesebb a kukoricának semmi baja nem volt, szóval megint többet kellett cipelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest