- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
válasz zenwalk #10447 üzenetére
15k környékén megnézheted a Banax Iris-t és a Banax Blitz is.
Nekem van egy Blitz arról csak jókat tudok mondani.( a 850-es felel meg 30-nak)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz zenwalk #10451 üzenetére
Én inkább 40esre szavaznék, egyrészt kevésbé tekeri a zsinórt, másrészt egy 2,70 körüli hosszú bothoz már nem árt ha kicsit nehezebb az orsó (jobb lesz a súlyelosztás, pont emiatt érdemes összepróbálni a bot+orsó párost)
MarioAna szerintem az a harcsázó bot élből tépné a pontyok száját sznaszéjjel... rakétázni OK.
A feederre meg rakj egy Longbow-t, nem drágább mint egy normális elsőfékes (sőt!)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
MarioAna
senior tag
akkor azt hiszem gyűjthetek még, anno emlékszek, hogy pontyhorgász karrierem nem valami jól indult ezzel a bottal, konkrétan nem igen fogtam vele 3nál több halat . Valószínű a 25ös damil 35ös dobóelőkével nem igazán tetszett nekik. Pedig távdobó bot, szóval gondolom erre lenne kitalálva, hogy 140-160m-eket lehessen vele dobni egy rakétaólommal, aztán meg a ponty felvegye .
Orsóból az olcsóbb Neviseket nézegettem, feeder botra 10k körül, orsóra meg 7k-nál többet nem nagyon akarok, az Okumák meg elég drágák (persze a minőséget...)
évi 10-15alkalomért nem fogok kiadni 30-40k-kat egy szettre, egy egyszerű, de használható egység már örömmel szolgálna nálam...csak hát így, egy feeder bot 10, orsó rá 7, egy másik komplett bot meg akciósan szettben talán 10ből megvan, de ez már 27körül van .[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
De nagy a csend, senki nem fogott halat az utóbbi napokban?
20 éve a Prohardveren
-
nickwaren
tag
Próbáltam, azzal fogtam (epres halibut) az egyik pontyot, volt is futás, csak úgy visított a kapásjelző és a nyelető.
Köszi!
Szerintetek mitől lehet az, hogy a dévérek és kárászok mindig rövid emelés után ejtős kapással jelentkeznek, túl nehéz lenne nekik a swinger vagy esetleg a szerelék miatt (kosár majd utána a horog)? A pontyok viszont 10-ből 9 esetben azonnal csutkára vágják a jelzőt.
-
GD
őstag
Sziasztok,
Készülve már az őszre, milyen jó csukás helyeket tudtok Bp és környékén?
Elsősorban ha te fogtál ott, vagy saját szemmel láttad, hogy fognak.. legendákat csökkentendő.. :-)
Köszi! -
Alg
veterán
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Recon666
Közösségépítő
Sajnos ez van mindenfele. Nálunk is alig csordogál a körös. A egyik tó ahol horgászni szoktunk szinte már teljesen kiszáradt, mert ugye a körösből tápláljak, de ott is olyan kicsi a víz hogy a szivattyú csövei nem érik el a vizet. Most azon vannak, hogy a halakat átmentsék a kisebbik mélyebb tóba.
Viszont ilyenkor könnyebb megtalálni a halakat, mert a mélyebb lyukakba ülnek el.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ismerősöm vásárolt 2db Nevis Endura Carp 80-as orsót pár hónapja. Nem az újabb széria, hanem az ami majdnem teljesen fekete színű. De katasztrófa... Nemrég küldte vissza gariztatni. És 2. használatnál vette észre a következő dolgokat.
- A fékeket teljesen behúzva is tudta kézzel húzni a damilt.
- A dob a tengelyen "lötyögött" értsd rárakta a dobot és mozgott egy kicsit minden irányba a dob. Mintha a dob belseje kilenne kopva. Pedig alig használta.Szóval nagyon megszívta vele. Szerintetek gyártási hibás lehetett?
iPhone 13 Pro Max
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
5-ös 6-os 7-es körfogókkal,nagy kanálvillantókkal,minimum 12 centis wobblerekkel küldöm a vizet,23-as power pro fonottal,2.40-es shimano 50-100 grammos bottal,30-as spro orsóval.
Mostanában ritán megyek,lakáshitel közbeszól,a számitógép csinosítása is sok időt elvesz.Innen pestről nehéz eljutni bármelyik jó tóra ahol nagy csukák vannak,és engedik hogy pergessen az ember.
De ha egyszer lenne PH!-s horgászverseny,tuti ott lennék
-
Recon666
Közösségépítő
Na, holnap megyek horgászni végre!
Egy helyi tóra megyek, ide; [link]
Békés halra megyek, főként pontyra, amurra. Pergetni a Sebes körösre szoktam járni vagy a helyi nagyobb csatornákra. Hamarosan arra is sort kerítek.
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Valaki volt már a Nagyhalásznál lévő Kiss tón? szept 29.-én ott horgásznék.
Mit ajánlotok? etetőanyag már menjen a téli?Recon: jó fogást.
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Recon666
Közösségépítő
Ma fogtam 3 törpeharcsát meg 2 kárászt.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
Tegnap végre átléptem a 3 kg-os határt pontyban egy kb 3,6-os fogással. Egész nap semmi fogás nem volt 3 keszeget leszámítva. Már kezdtünk összepakolni, amikor a botom felől valami furcsa hangot hallottam (igen, már megint nem voltam mellette ), majd oda nézek és látom, hogy pörög a dob, gyors sprint és most legalább megakadt. 6 szemes csonti csokrot kívánta meg a kis szépség. Fotó után meg ment vissza a vízbe.
A nap másik nagy fogása még egy kézi gránát volt, de azt elfelejtettem lefotózni.
-
albert8
veterán
válasz lakisoft #10495 üzenetére
Helló
Tehát senki sem olt még a Nagyhalásznál lévő Kiss tónál?
Ki milyen csalit javasol most szept végére? fenekezni, pontyra.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
válasz Recon666 #10497 üzenetére
Na várjál csemege-csonti az van általában, pelletből viszont kifogytam, talán még epres bojliból van egy kevés. Akkor kell egy kis pellet... De milyen? Bűzös vagy inkább édes?
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Medve59
tag
válasz albert8 #10487 üzenetére
Szia!
Sokat, azért kel tanulnod, mert az a kevés hal, ami a mai vizekben felelhető, azt tényleg nehéz horogra csalogatni. 15-20 évvel ezelőtt még lehetett halbőségről beszélni. Mára ez már csak emlék. Gyakorlatilag harmadára csökkent a halak átlag mennyisége a vizekben, miközben a horgászok szám megszázszorozódott! Ennyi az oka annak, hogy mindenféle furmányos trükkös megoldásokra van szükség!
Anno leültem a Duna-Tisza csatorna partjára, és fogtam a halat mindenféle trükközés nélkül! Ma lemegyek és még snecit is nehéz fogni a csatornán! Ennyi!A kilós tavakon is nudli a halbőség, a régi időkhöz képest!
Az összes tógazdát egyedül a bevétel érdekli! Meg persze itt említeném meg az egyre nagyobb számú húshorgászt! (Ha 10db pontyot fog, akkor mindet elviszi. Persze sutyiba.)Röviden ennyi! Régen nem volt szükség nagy tanulásra és tapasztalatra, azért, hogy eredményesen tudjon valaki horgászni!
üdv!
Nem tom, mitom én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1