- Crypto Trade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Hálózatokról alaposan
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- ASUS routerek
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz Precorus #825 üzenetére
Persze, azért létezik annyi féle RUB a BBQ-hoz, hogy ne menjünk messzire ott van mindjárt az SPG.
Egyébként a só oldatos áztatás után beáztattad jeges vízbe is?[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ha már a Joe Junior-t drágállod akkor mit mondanál a Green Egg-re? Alig kisebb a MiniMax belőle, és csak 160K-val kerül többe a Juniornál.
Az meg hogy egy tisztességesnek mondható töltény is 100K-nál indul, egy kicsivel na jó minimum a duplájával több pakolható bele mint a Joe-ba, de akkor is. Mennyivel másabb érzés egy Kamadóban grillezni, tudva hogy a Japánok az edény ősét kb. 2000 éve használják már.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz Steady74 #817 üzenetére
Meg ha már Kamado, akkor én ezt az oldalt is megnézném [link] . Végül is mintha a Lázár Séfet említetted volna a Kamado kapcsán. Ezek pont az ő ajánlásával vannak ellátva.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Steady74 #828 üzenetére
A Kamadoban Mindent is csinálhatsz.
Lehet alacsony hőfokon füstön sütni - BBQ. Lehet közvetlenül a parázs felett Steaket grillezni. Illetve lehet a pizzakő felett közvetetten is húst sütni. Mi több kemencének felfűtve 400 fokra, pizzát sütni vagy kenyeret. Vagy akár füstölt húsos hagymás bab vagy akár töltött káposzta is készülhet benne.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Tudnám mi a csudának tettem be az építési leírást az összefoglalóba, ha nem olvassátok el?
"Ezt mi két dologgal ellensúlyozzuk. Egyik, hogy csak pontokban fogjuk össze a lapokat először, majd később a kazánajtó köré kap a kocka körbe egy extra lapos acél csíkot, ami merevséget ad, ezáltal nem fog deformálódni a kazánunk és az ajtót is fel tudjuk majd rá tenni kényelmesen. Ez később is fontos, mert a nagy hő miatt deformálódhat az acél."Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Ferike81 #842 üzenetére
Szerintem sem kell az oldalára + szellőző, a kürtő hatás így jobban teljesül, ha csak lentről szív be levegőt. A kéményeket is újra vakolják ha kiég a tégla közül a malter.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #884 üzenetére
Nekem tegnap nem sikerült a pulled pork. Gyönyörü sötét mahagóni bark. 76 fokon csomagoltam, 94 fokon vettem le, becsomagolva pihentettem. Kilenc órát volt az uds-ben 120-130 fokon végig, és csak vágni tudtam. Simán benne van a pakliban, hogy egy öreg disznó volt. Felvágva kellöen szaftos volt, szép smokeringel. Az álagát tekintve még jó 3-5 óra kellett volna hogy szétesős legyen. Elfogyott így is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Úgy rémlik te reverset építettél. Nincs túl közel a rács a platehoz? Használsz-e vizestálat? Probálj kisebb tüzet csinálni, és ha nem fával fűtöd végig, akkor füstölöfát csak az első másfél két órában használj.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azt a 7-8 centit keveslem, a plate a kazánfelöli oldalon ott cirka süt. Franklin az ipari méretű offsetjeiben a sütő első harmadába nem pakol semmit, akkora ott a hő. Egyébként meg kb 130 fokon süt, ami még épp határeset. Bár ő tisztán fával fűti a nagy sütöit. Bár az mind csak offset. Probálj betenni a plate és a rács közé egy tál melegvizet.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Precorus #925 üzenetére
Többen forgalmaznak kinézetre hasonlót, van amelyknél az öntvényrács zománzos. A felső rozsdamentes neve melegentartó rács. Az udsemben az 56cm-es rács kb olyan anyagból van mint a felső melegentartó rács. Ahhoz képest az az öntvény atom biztos.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz bajnokpityu #926 üzenetére
Hát nézd, a legkissebb, tán 35 cm-es Tescos gömb grillben is tudok bbq-t sütni, nehogy már egy ekkora batárban ne lehetne. A tűzrakó egyik felébe rakod a faszenet rá a parazsat 2/3 szén - 1/3 parázs arányban, rá annyi füstölöfát ami az első 1-2 órában füstöl majd. Mellé egy akkora fém tepsit ami a maradék helyet kitölti. A sütörácsra a parázs fölé teszel egy vizestálat 2-3 liter forró vízzel. Az üres tepsi fölé meg rakod a berubozott húst. A lenti tepsi a lecsöpögö husnedvek összegyüjtésére kell. A levegövel és a parázstartó magasság állításával meg beállítasz egy 110 - 130° közti rácshőt. Szóval sima ügy a bbq setup.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Precorus #931 üzenetére
Lidl faszenet biztos nem veszek jó ideig. Két hete vettem egy zsákkal volt benne nagy is de kb a fele az törmelék és por volt.
Van az a cég Pestlörincen, talán BlackRock névenen árul faszenet 10 kg/3700 Ft. Azt akarok majd venni.Amikor sütés után tisztitod nem árt egy fémdörzsi. Egybként több helyen árukják más néven más ráccsal más áron, nézz körül és amelyik jobban bejön.
A hamuról fogalmam nincs, tán oldal ajtó és seprű és lapát.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz bajnokpityu #929 üzenetére
Miért? Leengeded a parázstartót kinyitod az oldalán az ajtót, és pakolod.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
Topikgazda
Szerintem valahol tuti le volt már írva, hogy a sima offsetben a hőmérséklet a kazán közeli részem magasabb mint a füstkivezetés környékén. Ezért pl a húsokat illik cserélgetni ha teli van pakolva a rács. Ezért készült a Reverse, abban némileg egyenletesebb a hő, bár ott meg ha a plate van túl közel a rácshoz, annak van egy sütő hatása. Egyébként mi lenne ha a kazánfelöl felnyitható ajtó elé biggyesztenél egy lemezt kb 45 °-ban aminek az alsó végére raknál egy darab vízszintes lemezt és arra pakolnád a tálat?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Black Rock Charcoal Group
Hirdetmény
Kedves érdeklődők és vásárlok, hamarosan bővül termék palettánk, így termékeink között megtalálható lesz a - keményfa mixből válogatott faszén- tisztán bükk fából készült faszén - csak gyertyánból készült faszén A fenti termékek megtalálhatóak lesznek 5 és 10 kg kiszerelésben, illetve válogatott Grill illetve BBQ felhasználáshoz. További terméket tervezzünk bevezetni a piacra. Megjelenik jövő hónaptól a piacon szereplő nagy csonkos társaihoz hasonlóan, egy 9-15 kg közötti kiszerelésben nagyobb frakciós faszén válogatás. Az általunk gyártott és csomagolt termékeknél használt alapanyagok kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
Ezzel is eltökélt célunk, hogy védjük és támogassuk környezetünket.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ezt a MasterClass-ból fotóztam, nem titkolja, csak ingyen nem túl publikus, végül is ő ebből él.
Az a fém doboz a füst-hő bevezetés és rajta a vizestál, ránézésre 2-3 literes vagy több.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Nos az elöbb hozták meg a zsák BlackRock szenet, egy zsák 3200 Ft. Pesten ingyen házhoz hozzák a rendelt mennyiséget. Rákérdeztem, a vidéki kiszállításra, egynlöre az nem megoldott. Egy személyes a vállalkozás amit hétközben legyárt azt a hétvégén Pesten kiszállítja. Pesttől távolabb csak nagyobb megrendelés esetén éri meg neki,de az is egyéni megbeszélés esetén.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #983 üzenetére
Néhány dolgot én még itt hiányolok a rajzhoz képest.
Ráadásul én még gondolkozok egy kis panel volt mérőn is, hogy a potit ne ex hasra ütve kelljen tekergetni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ANNO 1800
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
- NETATMO időjárás állomás készlet eladó!
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen