-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #550 üzenetére
Szia!
Arra készülj fel hogy amit linkeltél az egy vékony lemeztartály a belsejében egy gumilabdával. Nem sok hőtartása lesz, de viszont könnyű és így könnyedén szállítható. Elképzelhető hogy amikor majd jól bemelegszik, akkor a smokerded megvetemedik Az olcsó bolti smokerek is hasonlóan vékonyak, de azoknál a vágások peremezve vannak ami ad egy merevséget az anyagnak.
A légtartályok vastagabbak, kamion pótkocsi légtartály van hasonló méretben, bontókban használtan találsz -
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #550 üzenetére
Szerintem teljesen jó, UDS-t viszont készithetsz akár 60 litres levehető tetejű hordóból is, nem csak 200 literesből, és az már szállítás szempontjából teljesen vállalható méret.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #555 üzenetére
Ó, készül 45 literesből is tudtommal. Egy rács, 3-4 före tudsz benne sütni. Ha van Facebook-od akkor keress rá a Rockhill uds-re ötletadonak, rengeteg képük van fenn. Megjegyzem, hogy nincs közöm a céghez, azon túl, hogy távoli ismerős a tulaj, illetve 1x találkoztunk Taksonyban a BBQ Majálison pár éve. Akkor láttam először UDS-t testközelben, és döntöttem, hogy csinálok magamnak.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #564 üzenetére
Én is körbenéztem délután itthon és találtam is két bitang nagy cserepet
Igen eléggé nehezek ezek a cserepek és szerintem könnyen törik is, ez nem az a pik nik túra felszerelés fogd és vigyük cucc De itthonra tökéletes lenne, már csak itthon kell megmagyarázni hogy minek megint egy új grill és miért a virágcserép lesz a kísérleti alany
A 120 literes hordó sem lesz az a zseb kategória neked, bár abba már tudsz pakolni
Biztos elküldik azon ne aggódj, van az a pénz -
lemmy71
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #597 üzenetére
Az egy szabályozatlan levegö bevezetés, néha kell, begyujtáskor főleg. Vagy oda tudsz bbq gurut csatlakoztatni.
Az enyémen is van.
Kiméred a helyet és kb max kettőt, bár szeletelt husi esetén lehet három is elfér.
Mindet alá tegyed.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #601 üzenetére
Bocsi, lemaradt, de szerkesztettem. Mind alá tegyed. Ha fölé tennéd, a friss levegőtől megváltozna az égés, kevesebb lenne a füst, de megemelkedne a höfok.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #597 üzenetére
A kéményre elfeledtem válaszolni, egyfelől a kinézete design, másfelől meg ők többnyire rendelésre készítenek és akkor felsorolják, hogy mi mindenből lehet választani.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #633 üzenetére
Tiszta jó, hogy lehet kapni.
Mondjuk eddig csak olyannal találkoztam ami vagy a beállított hőfokon tartotta, vagy a szondákon keresztül a hőfokokat (rács, és maghő) mérte. Ideje volt egybe rakni a cuccost.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #706 üzenetére
Rugó helyet egy darab seprűnyelet kifúrsz hosszában és kész is a fogantyú. Sokkal jobb mint a rugó, szépen formára csiszolható égethető és pácolható
De ha mindenáron rugót akarsz hipp hopp, akkor vegyél pótkocsi fékvisszahúzó rugót gázlámpával megmelegíted és könnyedén megtudod nyújtani, olyan lesz mint amit az amcsik használnak[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #718 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál! Megmondomaz öszintét, nekem a bpbbq olyan túl puccos, nem tudtam még magam rávenni, hogy betérjek. Ha kellöen mobil vagy, és belefér az ingerküszöbbe némi távolság Pesttől, akkor én Gyuri7-et javasolnám. Mondjuk nem árt nála sem elöbb telefonon asztalt foglalni. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #728 üzenetére
Az a hely nekem túlságosan celeb, attól mert valaki Séf volt a hajdani Duna Intercontinentálban, és szanaszét van varrva, még egyáltalán nem biztos, hogy tud jó bbq-t sütni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #856 üzenetére
Jól néz ki az a négy kéménycsonk de szerintem nem praktikus Egy naggyal jobban jártál volna és könnyebb szabályozni is
Én nem értem hogy miért jó a bemenő levegőnek a csövét úgy felvinni, gondolom csak azért hogy ne kelljen hajolgatni, de a huzat szempontjából az nem jó megoldás. Mivel maga a hordó mellett a cső is felmelegszik így a meleg levegő felfelé szál, ezzel gyengül a beáramló levegő mennyisége. Én valami ehhez hasonlóan oldanám meg, max tennék két pálcát vagy valami hosszú kart hogy ne keljen hajolgatni[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
válasz kk831228 #882 üzenetére
Én is úgy érzem. Emlékszem, hogy valahol olvastam vagy YouTube videóban láttam, Nyárspolgár úgy csináltad a porkot, hogy egy éjszakára sós vízben áztatta a húst. Az 5%-os sóoldat sok volt, gondolom kevesebb só kell a vízbe. Szerintem majd így csinálom. 2-3%-os oldatban hagyom éjszakára. Majd a hosszú hétvégén tervezem sütni. A Zabáljcsak a Tűztér című műsorban azt mondta, hogy 73° csomagolás, 93°-on van kész.
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #884 üzenetére
Nekem tegnap nem sikerült a pulled pork. Gyönyörü sötét mahagóni bark. 76 fokon csomagoltam, 94 fokon vettem le, becsomagolva pihentettem. Kilenc órát volt az uds-ben 120-130 fokon végig, és csak vágni tudtam. Simán benne van a pakliban, hogy egy öreg disznó volt. Felvágva kellöen szaftos volt, szép smokeringel. Az álagát tekintve még jó 3-5 óra kellett volna hogy szétesős legyen. Elfogyott így is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #983 üzenetére
Néhány dolgot én még itt hiányolok a rajzhoz képest.
Ráadásul én még gondolkozok egy kis panel volt mérőn is, hogy a potit ne ex hasra ütve kelljen tekergetni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #996 üzenetére
Most néztem meg a komplett szett majdnem 100 ezer a ventilátor külön is megvásárolható 18 ezer környékén, de ahogy nézem lehet hozzá olcsóbb vezérlő egységet csatlakoztatni
-
lemmy71
Topikgazda
válasz kk831228 #999 üzenetére
Igen ezek eléggé húzós árban vannak, de ennyi pénzért már szinte mindent tud, nekem ez most kimarad, maradok a klasszikus kézi vezérlésnél egyenlőre Majd ha úgy alakul később megpróbálok valamit összehozni, bár már az ilyen vezérelt elektronika nem az én világom. Huszon pár éve foglalkoztam hobbiszinten régi csöves rádiók elektronikájával, de az már a múlt
Esetleg majd egyszer kereslek ezzel kapcsolatban ha nem zavarok vele
Új hozzászólás Aktív témák
- Franciaországban nyit a Honor 200 Lite
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alkoholista nevelde
- Világító alma helyett világító tok és szíj az almákra
- Jövedelem
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- 205/55 R16 5x112 alufelni michelin nyári gumival
- Ikea falilámpa
- Kibernetik Mobil klíma, 3,5kW légkondi, légkondícionáló
- LAICA Genova HYDROSMART rendszerű csapra szerelhető mikroplasztik-stop vízszűrő + ajándék LAICA fém
- Eladò Philips Series 2000 LatteGo automata kávégèp tejhabosìtòval ùjszerű àllapotban