Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Régebben megkérdeztem hogy gond-e ha nem speckó canga olajat használok a láncra, hanem azt amiből sok van (láncfúrész lánc olaj, 2000ft 2lityó)

    Azt mondták igen, elmentem a boltba megkérdeztem mit ajánl azt mondta van valami shimano száraz körülményekre ő ezt használja és remek, megvettem 2000ft 100ml.
    Agyonmostam a láncot hogy a előző olaj még hírből se maradjon rajta, felpattintottam, aztán elkezdtem tekerni vele. Azóta már sokszor használtam de a helyzet az hogy nem érzem a különbséget.

    Az előző olajjal az volt a gond, hogy ha 20+km tekertem vele erdőben ahol sok a por, hazafelé már az aszfalton is csörgött. Na a mostani pont ugyan ezt csinálja, abszolút semmi különbség nincs, akár 30km aszfalton és ott is csörög már rendesen. 50 km mentem hétvégén, és zenét hallgatva két csendesebb szám átfedésénél már volt hogy hallottam :(
    A másik dolog ami nem tiszta, hogy hiába törlöm le róla a felesleget, 4kmt tekertem szuper óvatosan a városban most reggel, és így nézett ki... Ez most akkor hogy van? A lánc direkt kiköpi az olajat ? Így nem is csoda hogy szívja magába a port... ha viszek magammal rongyot 2-3 áttörlés után már kezd hangos lenni. Nagyon tele van a hócipőm ezzel a hajtás mizériával.

    Más:
    Találtam a sufniban egy váltót, ami már a modernebb felfogatással rendelkezik, és van 1 boltba járós biciklim amire nem szeretnék költeni, de felpattintanám rá. A gond viszont az hogy az a váz csak a régi váltót támogatja, nincs kis lyuk az új típusúhoz... lehet valamit tenni, vagy így jártam?

    Köszönöm

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák