Új hozzászólás Aktív témák

  • deny330

    aktív tag

    válasz deny330 #227778 üzenetére

    Kifogytam a szerkesztési időből, pedig utólag a képeket is kisebb felbontásban akartam berakni, remélem nem zavar senkit, és maradhat azért. Szóval ami kimaradt:
    A gépsárkány pedig egy Kona Process 153 DL, 2017-es évjárat, XL-es vázzal és egyenesen angliából jött (syb bikes jóvoltából).
    A specifikáció szinte teljesen gyári, így ha nem gond nem részletezem itt, csak linkelem a gyári oldalt. Link

    Pár napos tapasztalatok az előző géphez képest (Giant Reign X0 2014 volt, szintén gyári spec.-el); az RS telók azért érezhetően keményebbek és érzéketlenebbek mint a Giantemen lévő fox telók, szóval a jövőben vagy tuningolom majd őket debonair-el, vagy kicserélem egy fox 36/x2-dpx párosra. A guide rsc fékeknek szerintem még kopniuk kell, mert nem valami harapósak, és ezt úgy mondom, hogy a másik gépen Guide RE fékek vannak, igaz azok be vannak szépen járatva. A váltásról meg annyit, hogy jó hosszúra volt hagyva a lánc, összesen 4 szemet szedtem ki összerakás után, mert nagyon lazának tűnt, a váltó is hangoskodott terepen. Most picit jobbnak tűnik, de ha nagyon zavar, még 2 szemet tuti kitudnék venni gond nélkül. A vázmérettől pedig elsőre nagyon tartottam, de sok utánajárás után és Runner_fxr bíztatására végül bevállaltam. 187-188cm vagyok, a nyeregvázcső hosszúsága bőven kényelmes, kb ugyan akkora lehet mint a Gianté, a felsőcső hossza viszont hatalmas ahhoz képest. Az L-es méretű Giantre visszaülve az olyan, mintha valami 24" -es gyerek bicón ülnék. :) Kiállva a nyeregből amúgy picit fura, messzinek érzem a kormányt, de nem mondanám semelyik pózban/szituációban sem kényelmetlennek, aztán majd persze a jövőben kiderül, hogy hosszú tekerésekhez, illetve bikeparkozáshoz mennyire válik be. Az biztos, hogy a vázméret ellenére nagyon kis játékos gép, simán lehet vele csapatni a szűkebb rézsűkön és az ugrókon/levegőben is jónak tűnik az eddigiek alapján. Ha már ugrók, az egyből feltűnt, hogy a hátsó rugóút egy kicsivel kevesebb (153mm vs 170mm). Picit gyorsabban fogy el az út hátul, ami eleinte nagyon furának tűnt, azt hittem, hogy rosszul lőttem be a telót, és lekoppant, de szerencsére szó sem volt ilyesmiről. A felfüggesztési rendszer amúgy nagyon bejön, pedig tekerhetőségre külföldi fórumokon szidták egy picit, de abszolút nincsen vele baj, ügyesen lehet vele mászni.

Új hozzászólás Aktív témák