Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Srácok, akiknél volt COVID, azoktól kérdeznék.
    Úgy 8-9 napja képtelen vagyok egy éjszakát is átaludni, az elalvás könnyen megy, de éjfél-1 között menetrendszerűen ébredek, onnantól már csak a szenvedés megy. Az első 3-5 napban heves szívverésre keltem, ez elég rémisztő volt. Csütörtökön felszökött a vérnyomásom is (sose volt vele gondom), de 150 környékét mikor megláttam, gondolom rástresszeltem, a követkető lépcső pedig már a 188 volt, így berobogtunk az SBO-ra. Természetesen lebasztak, hogy minek mentem oda, annyi sok dolguk van, meg egyébként is a háziorvoshoz kell először menni (csütörtök 18 óra környéke), de csináltak EKG-t, labort, Sat:100% kaptam bogyót, aztán mehettem isten hírével. COVID teszt nem volt, nem is kérdeztek ezzel kapcsolatban semmit. Ráfogták a stresszes életmódra.
    Szerencsére nálam van a Garmin, így nézgetem a pulzusomat néhanapján, elképesztő módon el tud mászni a nyugalmi. Kezdetben 75 alá képtelen voltam levinni, tegnap már odafigyelve a légzésre 52-ig sikerült levinni (1 pillanatra, a következő levegővétel 70-75).
    Terhelésre nagyon, értsd akár ágyban megmozdulok 85-90. Tegnap normál sétatempóban tudtam menni sík terepen 1,5 órát 94-es átlaggal, de szintén végig odafigyelve a légzésre. Mini emelkedőn 110.
    Szombaton bringázni is voltam egy trekkinggel, 15 km/h-s átlag mellé 20 km-en 124-es átlag jött ki, a maxom 143 volt, de végig nagyon odafigyeltem rá. Erőm nem sok volt a napokban, 2 napja a fejem is fáj.
    Tegnap voltam kombinált teszten magánúton, ami egy PCR + antigén gyorsteszt. Az antigénnél nagyon határozott volt a mintavevő az első percekben, hogy benne vagyok, aztán mondta várjuk meg azért a 15 percet (gyorsteszt), erre mondja, hogy IgG és IgM is halványan látszik, ezt negatívra fogja értékelni a doki (így is lett a hivatalos eredményen). PCR negatív, az most jött meg reggel.
    Vénás antigén tesztre mikor érdemes menni a tünetek megjelenését követően? Postcovid elég gyanús nekem, de ez csak tipp. Egy köhintésem nem volt mostanában, lázam sem. A kórházban simán ráfogták, hogy stresszelek, ebben is lehet valami mondjuk, de ez meg egyáltalán nem ad magyarázatot arra, hogy a pulzusom ilyen magas, az alvással és a vérnyomásommal sincs gondom, utóbbit mérem is rendszeresen.
    Elnézést, hogy ilyen hosszú lett.

    [ Szerkesztve ]

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák