Új hozzászólás Aktív témák

  • PPePe

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a hozzáértéktől.
    Egy ideje már tervezgetem egy trekking kerékpár beszerzését, aminek fő célja Budapesten belüli napi szintű közlekedés lenne, valamint havi szinten 1-2 napos túrázások, főleg aszfalton, de akár egyenetlen földutakon, picit dimbes-dombos területeken is (nem erdőben / hegyekben).
    Első körben új kétkerekűeket néztem, de a fórum beharangozóját többször átbújva, valamint a "bolti árakat" átnyálazva rájöttem, hogy lehet nem ez a legjobb út, főleg akkor, ha tokkal, vonóval együtt nem szeretnék 150-170nél többet áldozni egy sárvédővel, csomagtartóval ellátott kerékpárra. (Bár még mindig nagyon vonzz a gondolat, hogy valami új legyen a kezeim között, így lehet még 10-20k-t hajlandó lennék előhúzni a megtakarításból :D )

    Kaptam viszont egy olyan javaslatot, hogy akár 29-es MTB-okat is nézhetnék, mivel azoknak jobb a felszereltségük (azonos árban V fék helyett tárcsafék, magasabb kategóriás váltók, stb.), hasonlóan kényelmes velük a hosszabb távú út is, valamint 2,8-3 bar-ra pumpálás után tökéletesen használhatók városban is.

    Ezzel kapcsolatban mi a véleményetek? Van értelme / relevanciája inkább MTB-okat nézni?
    Van esetleg jelenleg olyan trekking /29" MTB a fenti ársávban, amit jó szívvel ajánlanátok (új / használt egyaránt játszik)? (vagy gyűjtsek még egy kicsit? :D )

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák