Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Hétvégén sikerült összehozni egy túrát a hegyekben, végre 1000m felett tekerhettem, egyből kiderült, hogy nem vagyok hegyi gyerek, 18km alatt közel 700m mászás, nekem kva sok volt, én ennyit 40-50km alatt teszek meg itthon. Ez sajnos sokat levont az amúgy király túra élvezeti értékéből, mert egy idő után azon kezdtem parázni, hogy nem lesz erőm visszajutni az autóig és ilyenkor hamar sötétedik. Aztán néhány pihenő, meg az érdekes táj, segített átlendülni, de csak nem sikerült tökéletesre, az élmény mert még ott sem éreztem jól magam ahol általában jó vagyok, az ereszkedéseknél.

    Pontosabban 1-2 helyen, ahol vízmosás szerűségben mentünk, ami tele volt apróbb sziklákkal, viszont ezen kva vastag avar terült szét. Eleve nem mentem még sziklás részen, de ezzel a rengeteg levéllel, teljesen olyan volt mint az orosz rulett. A legidegesítőbb pedig az volt, hogy a két társam jobb tempót ment, hardtail bringával. Nem azt éreztem hogy a bringa behatárol, simán nem mertem gyorsabban engedni, mert nem láttam mi van a levelek alatt, és össze vissza csúszkált az orra(mára lett is izomláz a váll és felsőtestnél). Szinte alig gurultam, és teljesen kicsúszott alólam a bringa, nem tudom megérteni nekik hogy volt tökük gyorsabban menni.
    A végére meg talán felfőztem a hátsó féket, mert fura sercegő hangja lett, azt hittem elkopott a fékpofa, de nem, viszont fékerőm már nem volt egyáltalán, ezzel tovább fűszerezve az ereszkedéseket.
    A többiek még humorizáltak is vele, hogy elsővel kellene fékezni, de mikor minden tiszta sár, kavics v szikla, ezt levél fedi, és az is nedves meg csúszik, komolyan első fékkel kell ereszkedni? Mert akkor mehet a kukába a schwalbe, de én nem tudom elhinni hogy itt a gumi miatt lett volna különbség, nekik maxxis volt, viszont ők jártak már erre párszor.
    Talán a nyomásból kellett volna engednem picit, de akkor meg retteghetek hogy felütöm, és ott maradok a semmi közepén. A TL amúgy szépen tette a dolgát, és a hátsó kerék már helyre jött magától, nem ereszt 1 barra 1 hét alatt, az elsővel még folynak a tárgyalások, hogy legalább 1.3 körül álljon meg ha van rá mód :B

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák