Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz superecneB #13401 üzenetére

    Én voltam a sportkórházban, az orthopéd főorvos vizsgált először, kb 70 éves doki, gondolom látott már ezt azt.
    Megcsinálta a klasszikus szalag vizsgálatokat, majd csináltatott egy röntgent ami alapján azt a diagnózist állította fel, hogy a szalagjaim jók és súlyos porckopásom azaz arthrózisom van mindkét térdemben.
    Ilyeneket mondott amikor nézte a röntgenem: háát barátom... mondom ez mit jelent? Hát ez előrehaladott kopás ez itt a baj. Mondom, csak nem, hát kattog kicsit, meg kicsit kellemetlen, de inkább instabilnak érzem. Meg hát 30 évesen csak nem kopott el, kérdezem akkor most mit csinálunk? Azt mondja ezzel már nem sokat, biztos azért kopott el mert sokat sportoltam. Említettem neki, hogy sok évvel ez előtt volt egy síbalesetem amikor a léc kicsavarta és eltörte a lábam azóta nem olyan jó a térdem. Azt mondta, ő ezzel nem sok mindent tud kezdeni, szedjem a béres porcerőt és ne terheljem nagyon. Persze nem hittem el, megkérdeztem a kartonozóban, hogy ki az az orvos aki leginkább ért a térd sérülésekhez ekkor mondták Dr Dobos József nevét. Kb 50 éves doki. Elmentem hozzá is, ugyan ott a sportkórházban, sokkal alaposabban megvizsgált, sokkal normálisabb volt, elmondta, hogy a hátsó keresztszalagom lazább a kelleténél, az első kereszt és oldalsók viszont jók. A porcom meg teljesen jó. A kezelési lapot széttépte amire az arthrózist írta az előző doki, adott újat amire ráírta hogy lcp (hátsó kereszt szalag) sérülés. Csináltatott mri-t, azon kiderült nincs szakadás sehol se csak kicsit lazább a hátsó, illetve a porcom is teljesen jó. Elküldött gyógytornára, amit utána otthon is csináltam, teljesen jó a térdem azóta. Mondta, hogy meg lehetne műteni, de az nagyon kockázatos lenne, mivel a hátsó keresztszalag nem rutin műtét úgy mint az első, és lehet rosszabb lesz. Hacsak nem akarok kűzdősportra vagy focira járni nem lesz vele gond, csak csináljam a gyógytornát szedjem a porcerősítőt. Amióta így teszek nincs vele különösebb gondom. Voltam egy magánrendelésen is, az a doki azonnal műtétet javasolt. Szóval nagyon nem mindegy ki vizsgál.

    Egyébként amikor meg a könyök sérülésem volt, megint a Doboshoz mentem, de ő mondta ha igazán jó szakembert akarok akkor a kollégája, a Hidas doki, ő könyökben jobb, szóval hiába orthopéd sebész valaki, vannak területek amiben nagyobb a tapasztalata.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák