Új hozzászólás Aktív témák

  • ShiTmano

    aktív tag

    válasz gergo5991 #107067 üzenetére

    Uramisten, van baj. :W Méghogy a fatbike gazdagoknak való?! Magamnak raktam össze a fatbikeomat. A vázat zsír újonnan vettem Planet-x-ről 89fontért(kb: 33.000Ft), a Salsa(!) merev villát újonnan vettem szintén Britanniából 22.000Ft-ért szállítással(igaz, akcióban). A kerekeket potom pénzért vettem gumival együtt. Igaz azok használtak, de megkíméltek. Na jó, az integrált Sram hajtóművet közel 30.000-ért vettem, azóta már vehettem volna olcsóbban is. Az összes többi alkatrész ugyanaz, mint más kerékpáron(MTB) tehát ugyanannyiba kerül. Mivel a fatbikera nem szükséges teleszkóp, így itt kapásból nyertem(jófajta, új teló esetén) 100-150ezret. Mivel hátsó tag sem kell, ott mondjuk egy 50ezret. Nyilván árnyalja a képet, hogy fatbikera márkás, jó minőségű gumi duplája mint montira, meg ahogy írtam a hajtómű is némileg drágább. Fullyhoz képest viszont jóval olcsóbban ki lehet jönni, merevhez képest meg sokkal komfortosabb, tankszerűbb, sok mindent kivasal. Szóval én pont azért választottam, mert nem vagyok tehetős, viszont a merevfarú nekem túl rázós, komoly fullyra meg nem volt pénzem(na meg kipróbáltam egy alap fatet és már az is tetszett). Nyilván mindegyik más kategória nem lehet egy az egyben összehasonlítani, de igazából a "gazdag" részre reflektáltam.

    Kollégám szerint az Auchanban most van belépő szintű fatbike 99.900Ft-ért(persze az azért kompromisszumos). :U Ennyit a gazdagságról. Nyilván lehet venni karbon vázzal, karbon kerékkel is milliókért, de az más kategóriából is annyiba fog kerülni.

    A hsz-em nem támadás akart lenni, csak a sok előítéletet szeretném foszlatni. Átlagos fatbike, nem drága, nem lassú, nem nehéz(amit veszítesz a gumi tömegén, megspórolod a telón és a tag súlyán).

    "Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

Új hozzászólás Aktív témák