-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #40609 üzenetére
talán egy hónapja ittam? akkor tök rendben volt. lehetett belőle savanyút húzni, de találtam olyan beállítást, hogy kifejezetten tök jó volt, az ára pedig röhejes. aztán persze lehet, hogy szépen alulpörköltek egy adagot , nekem a panamájuk volt ilyen anno, citromlé volt az egész. általában viszont pozitívak a tapasztalataim, most is beszálltam egy negyed kiló malabarba faterrel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #40626 üzenetére
azért pin upot nem ittam tőlük legalább egy éve és az egy szem panamás szívást kivéve csupa jó tapasztalatom van. de simán elhiszem, hogy máskor meg nem, hiszen a panamával én is szívtam. ha elkezdek belefutni, mérges is leszek én is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
looser
addikt
válasz bbuffy #41313 üzenetére
Az eredeti oldalról rendelve csak 54,000 JPY, ami kb. 150,000 HUF.
Plusz a posta, bár állítólag nagyon szépen csomagolnak :-)[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #41419 üzenetére
nekik köszönd, nekem semmi közöm hozzájuk. de szerintem jó ötlet volt kávézóként is pozicionálni a helyet, reggel nem hinném, hogy sokan akarnak hambit zabálni. amúgy a hamburgerjük korrekt, sőt, volt már nagyon jó is, de volt közepes is, akkor épp nem sikerült úgy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz bbuffy #41479 üzenetére
bazz, akkor te sem és én sem figyeltünk, hogy nem láttuk egymást a Zing-ben...
És ja, tényleg bocs! Találkoztunk Gaggiáztunk + Cascara, jaja!!!! Mondtad is, hogy kuktáskodsz, meg valami élelmiszeripari törlő cuccot hoztál SiD-nek ha jól rémlik.
Na akkor mindketten jó vakok voltunk
.:. bl4ze .:.
-
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz bbuffy #87554 üzenetére
Elég jó, de semmiképpen sem mondanám jobbnak, mint egy PID-es Classic-ot. Még a PID-es Silviát sem mondanám jobbnak a PID-es Classicnál.
Vannak bosszantó faszságai, ezeket szerencsésen kijavították a Pro-ban:
- 20 fokos hiszterézis a hőkapcsolóban => PID
- Túl nagy vízhozam => Szűkítő
- Nincs visszajelzés a víztartályról = > Kontroll lámpa
- A legbosszantóbb része egyébként a csepptartály és a váz, azt nem tudom, javították -e.
+Duál bojler +shot timerHa most vennék ÚJ gépet, biztosan egy Silvia Pro-t választanék.
-
waxos
csendes tag
válasz bbuffy #91434 üzenetére
Saját példámból kiindulva, átalakitás nálkül feltehetően nem jó hozzá az ipari 53-as kar, mert a külső méretei nagyobbak, mint a Betsy röfije. Jura Rióhoz jó volt az Isomac Giada röfije, de a La Spaziale ipari karból esztergáltatni kellett (a másik megoldás, hogy nem a karból vesznek le, hanem a kartartóból). Feltehetően nálad is az a helyzet, hogy az ipari szűrőtartó kar külső átmérője átalakítás nélkül szélesebb, mint a Betsy kartartójában lévő hely. Ha van esztergályos, aki megcsinálja, akkor szerintem érdemes beszerezni egy LaSp ipari kart.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szabász
csendes tag
válasz bbuffy #91869 üzenetére
Elég nehéz vakon követni a hőmérsékletet, én ezt a megoldást használom! Nagyából a kifolyó víz hőmérsékletét mutatja. [kép]
Caffe 66 Brasil Santos nálam 92-95C 18g kávé /30g csapolás. Nálad kb amikor lekapcsol a kazán 103C, onnan 6 perc elteltével van 95C körül. Nagyából 25 percet kell melegíteni a gépet előtte. Próbáld ki ha gondolod! A kazán 86C kapcsol be, és 103C kapcsol ki. Kikapcsolás után felmegy a hőmérséklet 110C-ig 24C ingadozás van a ki, be kapcsolás között. Ekkora hőingadozásnál ellehet cseszni a kávét, újra produkálni meg szinte lehetetlen ugyanazt. -
Szabász
csendes tag
válasz bbuffy #91875 üzenetére
Szerintem nem, de adagonkénti őrlésre, és többféle kávé fogyasztására az egyik legalkalmasabb daráló. Aki gyakorlatban is használja ezt írta róla, remélem nem haragszik meg, hogy ide bemásolom.
A Niche-t januárban vettem...eddig volt időm letesztelni és az a helyzet, hogy egy kiváló daráló! :-) Igazából jobbat ettől nem nagyon tudnék itthoni használatra elképzelni. Egyszerre többféle kávét is tudok inni itthon, nem kell a tölcsért feltölteni...illetve lefotózom vagy kijegyzetelem minden kávénak a daráló beállítását és amikor újra előveszem, arra a "pöttyre" állítom ismét. -
jana86
csendes tag
válasz bbuffy #91881 üzenetére
"Azt már megtapasztaltam hogy bizonyos szint felett mar pici a lépték minőségjavulásban. Nyilván a daráló sem kivétel"
Ezzel másoka a tapasztalataim. Mazzer Royal ZM, Kinu M47 (Calssic) szintről - ami azért már elég jónak mondható - léptem a high-end vonalra, és már az első, távolról sem ideális csapolásoknál is olyan részletek jelentek meg, amelyekről addig fogalmam sem volt.
-
Paulie86
tag
válasz bbuffy #92087 üzenetére
Nos, nekem van egy ilyen adagolós poharam Aliról. Egyet kell tudni róla, hogy elég lötyögős, tehát nem illeszkedik nagyon az 58-as kosárra patentosan, talán 2 mm a difi, de ettől még kezelhető. Úgy gondoltam ezzel kényelmesebb lesz a rutin, de nem sokat javított. Miután átfordítom, egy kis rázással mondjuk eloszlatom belül még a kávét, ugye a pohár itt segít ha még rajta van, de a lötyögés miatt nem a legstabilabb a történet, vigyázni kell nehogy leessen közben. Aztán persze ettől függetlenül el kell még simítani a kávét így is, aztán jöhet a disztribútor. Ez se rossz módszer, de én jelenleg lehet jobban preferálom a magasító segéd+fogpiszkálóval való átkeveréses előkészítést. Valamennyivel az utóbbinál jobbnak tűnik a lefolyás is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Seiko Prospex SAVE THE OCEAN Padi Special Edition The Great Blue
- DJI Mini 3 Pro Intelligent Flight Battery akkumulátor
- DJI Mini 3 Pro Two-Way Charging Hub töltő központ
- KSUN UV60D, Quansheng UV-K5 kompatibilis, URH Rádió, kézi adó-vevő, Walkie-Talkie UHF/VHF
- Új-KuKirin S1 Pro elektromos roller eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen