-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #120045 üzenetére
Szia!
1:2 arányt klasszikus pörkölések esetén lehet jól alkalmazni, szerintem. Tehát jól tetted, hogy feljebb mentél. Ez most itt egy filter pörkölés (nem tudom, hogy te azt vettél-e), én ritkán veszek eszpresszót a Casino Moccától, bár most kíváncsiságból jött pár tétel presszóból is (Yukro már az új, 22 kg-os Probaton készült például).
Szóval én kezdésnek az ilyen kávéknál ezeket szoktam kipróbálni:Blooming espresso
Turbo shot
hosszú előáztatás, majd "normál" lefolyás1:3-1:7 között szoktam tartani a kivonatolást, elkészült italminőségtől függően módosítom ezeket. Nem kell semmi komolyra gondolni, ha például olyan kávé van épp nálam, ahol nem tud elég finomra menni az Ode, akkor csak blooming és turbo shot jöhet szóba, de most itt például még ezzel a hosszú előáztatással is karcoltam alulról a 7 bart, mert nem kér finom őrleményt ez a kávé. Mióta van flow kit, kis túlzással nem ittam még szart, nagyon egyszerű lekezelni vele a hibákat.
Egyébként van sok magyarázó videó, én a Decenttel készülteket keresném, mert ott látsz mindent. Pl.: Turbo Bloom vs Turbo shot on Decent Espresso Machine | Is there any difference?
#120046 koxx: SEP, igen. De csak az app, maga a nyomásmérő nincs meg hozzá, abból csak egy analóg van a gépemen.
Emlékszem, egy időben nagy divat volt az is, hogy már tized fokok mekkora változást hoznak ízben. Szóval én már a fejhőmérőt sem használom, nagyjából megvan, hogy a beállított nyomásértékem esetén mennyit kell hűtőcsapolnom és onnan indítok mindent. Már el is adtam az Y splittert, számomra így szebben mutat a gép. A nyomásmérő fontosabb adatot közöl - szerintem -.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #120059 üzenetére
Casino Mocca után jól meg kell fontolni, hogy mit szerez be az ember Roastopus, Awaken, PY Kenya is kiváló lett, Warda, ilyesmiket érdemes nézni. Vagy a kinti menő nevek, de szerintem ár-értek arányban itthon jobban jársz. Egy April, Manhattan, La Cabra, stb. árban jó adag hype is benne van.
https://barbieripnk.hu/
-
qvik27
tag
válasz #98690560 #120380 üzenetére
A július végi pörköléssel nem volna baj. Inkább az a fura, hogy a Warda kávé nem hozza az eddig megszokottat. Nagyon nem, sajnos. ...persze tejeskávénak jó, de hát nem ez volt a várakozásom a korábbi élmények alapján.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Bazsee71
őstag
válasz #98690560 #120418 üzenetére
Ez a kávé az átlaghoz képest igen finom őrleményt kér. A 12 mp körüli nyomásfelépülés elég extrém, minden rendben van azzal a géppel?
Tipikus probléma szokott lenni még a kosár túltöltése. Nálam a 20g-os VST-be megy 19-19,5g.
Sajnos sok helyen látni, hogy a pogácsa felszínén megmaradó vizet hibának tekintik, és a száraz felszínt mint minőségi jelző említik. Ez nagyon rossz irány, ugyanis ha marad egy kis víz, az - jobb esetben - azt jelenti, hogy volt egy kis tér a víznek a pogácsa felett. Ha ezt a kis vizet azzal küszöböljük ki, hogy túltöltjük a kosarat, akkor nagyon könnyen belefuthatunk a csatornásodásba. -
hyperspace
őstag
válasz #98690560 #120467 üzenetére
Kolumbiai jött meg nekem is ma. És újra van tesztpörkölés.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Zen42
tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
Zen42
tag
-
tag
válasz #98690560 #121241 üzenetére
Koszi, azt hiszem James Hoffmann is a Hario muanyag csepegtetojet hasznalta az egyik videojaban, atolvasom ujra a konyve idevago reszet. A forralom hattyunyaku es homeros, azzal nincs gond, a Graef cserejet pedig meg nem most terveztem.
Uj kavek erkezesenel az elso 1-2 csesze eleg necces, ezekkel az osztasokkal kb. lehetetlen beloni a megfelelo finomsagot, utana egyet kell finomitani rajta ha valamelyik kave nem fogyna el 1 honap alatt.
Jelenleg ket alatet van a tengelyen, azok nelkul lehet sikerul kelloen durvat orolni majd.
Kovetem egyebkent az itt folyo beszelgeteseket az orlok es keseik kapcsan, de ket okbol nem cserelem le a mostanit:
- altalaban napi 2 duplat iszunk a felesegemmel es az ismerettsegi korben vagy az irodaban keszult presszokhoz kepest nagysagrendekkel jobb az itthoni,
- a kis nyomasfokozos karos gepunk utan nagy volt a meglepetes/orom kezdetben, viszont az elmult honapokban rutin lett a folyamat, szeretnek tobb idot forditani a hobbira (pl. egy alap rpavlis receptet hasznalok, holott minden adott lenne a vizekkel valo kiserletezesre).
Szoval most kicsit probalkozok "oldaliranyba" is es - ha nem lesz ra szukseg menet kozben, akkor majd - idovel beszerzek egy sokoldalubb orlot. (Bar tapasztalatok nelkul, egyszeru mernokkent a Mazzer-es kommentekben olvashato kulonbozo kesprofilok - kulonbozo izjegyek egyenes aranyossagot nem igazan sikerult meg megertenem) -
qvik27
tag
-
vendingo
veterán
válasz #98690560 #121340 üzenetére
Ellenpélda:
Szerettem volna visszaküldeni, és visszakapni sz árát. Mondták, hogy csináljak egy videót a hibáról, és ha tényleg rossz, akkor nem kell visszaküldenem, simán visszautalják az árát. Mindezt szombaton pár óra alatt lezavartuk.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
qvik27
tag
válasz #98690560 #121349 üzenetére
Emlékeim és megértésem szerint "A kancsós víz" mint olyan vagy ilyen, vagy olyan ebben a tekintetben. Amiben egyetértés volt, az az, hogy amelyik savasítja a vizet, azt nem jó alubojleres gépbe tenni.
Amikor anno olvastam ezt a felvetést, megnéztem pH papírral a kancsós vizemet: nem lett savas, szóval használtam tovább boldogan (egyébként egy rézbojleres gépben). Valami Müller kancsó volt, ha jól emlékszem.
Egyébként ilyen megközelítésben a párnák sem viselkednek másképp, azokról meg nem olvastam effélét.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Mano66
senior tag
válasz #98690560 #121400 üzenetére
Semmi baj a kávéval. Ezt írod " egy krémes, szirupos jóság jön le, masszív whisky ízekkel, vastag cremával, durva illatokkal." Ez mind megvan. Plusz a robusztákra jellemző utóíz. Ez az egyész nálam nem jön be. Legfőképpen az a durva illat. Avval a kevert RO víz beállítással egy krémes , szirupos, nem tömény, de azért whiskys és kellemes illatos kávé jön le. A robusztás íz meg elhanyagolható. Mindenkinek más a gépparkja, más ízeket hoz ki a darálója és a főzője is. Nekem ez hozza a legjobb íz világot ebből a kávéból.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
ribarszki
őstag
válasz #98690560 #121422 üzenetére
Aldis kávét fogyasztók se IMS, se Reneka, se VST kosarat nem vesznek, s nem is ebbe a fórumba írnak. Vagy nem igazán ért hogy mire célzol ezzel . Kosarakkal pedig miként lehetne villogni? Ha csak nem egy Weber Unifilter karral a kezedben sétálsz, de arról meg 10.000 emberből 1 tudja, hogy mi is az
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #98690560 #121415 üzenetére
Itthon nevetséges áron szokták vesztegetni, azért van néha csoport-deal és ingyenes szállítás a fritzektől.
Én nem nagyon szeretnék az élére állni egy ilyen projektnek, de az biztos, hogy kéne még ember bőven a közös rendeléshez."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
vendingo
veterán
válasz #98690560 #121422 üzenetére
Szerintem teljesen ízlés dolga, hogy kinek mivel jön be. Végigróbáltam rengeteg kosarat több méretben, most is van itthon pár fajta. Nekem a 16g reneka minden gépemnél muzsikált. Gb-től az alex duettoig. Ízben, állagban is véltem felfedezni különbséget a többi kosárral szemben. Nem azt mondom, hogy a reneka jobb, csak nekem ezzel ízlett jobban a kávé.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Papacoffee
csendes újonc
-
senior tag
válasz #98690560 #121429 üzenetére
Így jön ki a matek 10 db rendelése esetén. 410 Ft-os euróval számolva ez 15 000 Ft / db.
eleve ha az ember bejelentkezik a magyarországi lakcímmel, akkor már módosul a termék ára is 35,11 euróra a 32,9-ről.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #121528 üzenetére
Szerintem a C40 baja presszóra nem a magas menetemelkedés, hanem a késprofil. 1,5-2 perc egy dupla. Mi használtuk a cégnél több mint egy évig egyetlen őrlőként, jó pár kg után mondom ezt. Főleg világos vonalon nem olyan nagy kérdés ez az őrleményfinomság dolog. Legyen valamekkora nyomás, persze, de 20 vagy 25 mp alatt folyik le, nem nagy tétel. Legyen jó az alapanyag, onnantól meg egy tartományon belül kb mindegy mi van, finom lesz a végeredmény. Sötét meg közepes pörikre pedig biztosan nem C40-et vennék.
https://barbieripnk.hu/
-
brumi1024
veterán
válasz #98690560 #121783 üzenetére
Nyikorgásnál érdemes kenni, különben szépen elkopik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 24
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- DJI Mavic Mini Fly More Combo