-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #11350 üzenetére
nálunk meg feketecsokó madness végre magára talált, pid=85 fokon az igazi, itt már nincs égett kesernye, csak tényleg a feketecsoki keserűsége, meg egy erős rumos íz. nekem igazából - ezen műfajon belül - jobban ízlik, mint a világosabb cm marcipános ízvilága. sőt, azt hiszem, a marcipános ízt egyáltalán nem komálom már kávéban.
a yirga áramló majd délután bizonyíthat, picit hosszabbra veszem, mint legutóbb, akkor túl tömény epres csoki lett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
-
atok666
őstag
-
And06
aktív tag
válasz ronin s8 #11452 üzenetére
ezt amúgy elég nehéz felfogni ésszel. van egy étterem, aminek az a célja, hogy a legjobbat nyújtsa, a vendégeknek az ár másodlagos (ha számit egyáltalán). ezek után a kávén meg a költséghatékonyság számit.
ha pl "zacskós" krumplipürét szolgálnának fel, lehúzhatnák a rolót másnap. a zacskós kávé akkor miért nem szégyen? (költői kérdés, mert a vendégek nem tudják hogy kávéból mi a jó ) -
nagyúr
válasz ronin s8 #11459 üzenetére
Nyugi. Van jó angol bor, olasz sör, német-amerikai kávé is, csak nem jársz arra és nem kóstoltad.
E mellett a Neszepersszó mellet meg az lehet, hogy a kávégép szettben olcsóbb, mint a huszonezer forintos kapszulás izé. Vitathatatlanul olcsóbb..Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #11467 üzenetére
Jajmár, de értesz te mindenhez
A 5* szállodák hozzáállását egyébként akkor sem értem.
Már rég jártam ilyenben,de emlékeim szerint nem osztott-szorzott egy ekkora tétel,mint a kávéé.
Bőven kifizették azt a vendégek, szóval ez nem érv a nespresso mellett.
Talán inkább a brand lehet vonzó, igény lehet a dzsrdzsklúnis kávéra.Alias: Júzer error
-
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
válasz ronin s8 #11527 üzenetére
Dehát én is ezt írtam mindkettőre
"..Egy jól tárolt, jól elkészített pálinka ugyanúgy nemesedik.."
"..az általam kóstolt házik többsége a főzdés mennyiségi törekvéseinek áldozata.."Toobee: és itt nem összekeverendő a rohadt a túlérettel. a túlérettet nem mindenki szereti megenni gyümölcsben, viszont cukortartalma jóval nagyobb, és nem rontja a gyümölcsre jellemző alapízt. a rohadt, az már rontja. pl. körtében van, amelyik elkezd megbarnulni. én ezt is szeretem megenni, de van amikor már túlságosan, akkor elkezd megkeseredni.
Más: egyszer kóstoltam egy nagyon mókás mixet: nagyon finom, tiszta vegyes alap volt, és pár szem narancsot tettek a cefréhez. simán ki lehetett érezni a pálinkában, de egyáltalán nem rontotta el.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ZS3NI
őstag
válasz ronin s8 #11593 üzenetére
Így is kellemes az íze, bár annyira nem lesz habos mint a videókon. Lehet gagyi kávét használok, kezdetnek ilyen 2000 Ft-os Kg-os szemeset vettem, kézzel darálom.
Max két embernek elég ez a 4 emberes adag.
Kétszer le tudom főzni ugyanazt a kávét amit ledaráltam? Egymás után. (bocs a kezdő kérdésért. )
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz ronin s8 #11735 üzenetére
Azt hittem az aromatic valami plusz dolog és a csészére vonatkozik, csak később vettem észre, hogy az az egyik kávé brandjük. Így nyilván azt érdemes, amelyik tetszik.
Egyébként ezek a vastag csészék, csak akkor jók, ha az ember melegíti azt, ha nem, akkor csak lehűtik a kávét. Így előnyben azok, akiknek a gépükön van melegítő felül. Sajnos az Evon nincs, ezért meleg vízzel szoktam a csapból melegíteni. Aki lusta ehhez, annak jobb egy vékony falú csésze, mert az nem hűti le annyira a kávét.
Capunál szoktam, hogy nem melegítek csészét, mert a tej úgyis meleg lesz, de miután olyankor is szoktam a lefolyt kávéból egy kóstoló kortyot, így érzem, hogy rendesen lehűti.
-
gregg71
csendes tag
válasz ronin s8 #11757 üzenetére
Köszi, Ronin, ezt értem, jelenleg viszont az elkészített kávé grammjáról érdeklődtem. Az őrleményt mennyiségét már kiveséztem a segítségetekkel. Lehet, hogy egy kicsit pongyolán fogalmaztam, de Toobee hozzászólására válaszoltam, ez talán lehet a mentségem.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #11806 üzenetére
Ok, akkor ezek szerint ez már tesztelés, játék kérdése, hogy adott kávéból majd mennyit kell beletennem, milyen finomságúra kell őrölnöm és mennyire kell tamperelni hogy adott kávétípus adott időn belül hozza az elvárt folyadékmennyiséget.
Én amúgy a Pellini kávét szeretem nagyon, azzal fogok asszem kezdeni.
Veszek majd egy fél kilósat, szétdobom pár üvegbe, azok akkor frissek maradnak. -
adpeter
tag
válasz ronin s8 #11874 üzenetére
Igen, tudom. De ez már mindegy!Ez már nem az én lehetőségem szintjén mozog. Azt a pénzt inkább a shop fejlesztésére költöm. Nem kérdéses amúgy sem,hogy kié lesz ez a gép. Nekem csak egy álom marad, valakinek meg ez csak filléres játék.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
enterlaci
senior tag
válasz ronin s8 #12040 üzenetére
Nagyjából 25dkg kávét főztem össz. eddig vele és csak 2 különbözőt volt alkalmam kipróbálni. Amúgy a vastag és tartós 'crema' még nem jött össze - ahogy a youtube videókon van - nálam még a főzőben, rövid időn belül eloszlik.
Azt hiszem piacra fogom dobni ezt és veszek inkább egy 2 személyest mert az nekem egyedül is elegendő lenne, illetve jó lenne még kísérletezni a témával. A különböző és finom kávékat szeretjük, de én lennék jobban 'moderate-geek'Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
válasz ronin s8 #12074 üzenetére
Megnéztem a Goppion-t háát, tényleg nem olcsó a 10k körüli kilós árral, de örülnék is az őröltnek, mert a sajátom inkább csak dísz - inkább osztályozva őröl mint pontosan.
A csokis ízvilágú kávékkal szerintem magukért fognak beszélni és látom Goppion-ból is van, talán finom is!
..choco madness.. hmm
Mi a szitu a Paljoc-os kávékkal a Brikkába?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen