- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Crypto Trade
- eBay
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Béta iOS-t használók topikja
- Letartóztatták, mert AI segítségével csalt az egyetemi vizsgán
- AI-alapú, mobilos lopásgátlót tesztel a Google
- Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #101261 üzenetére
180 euro egy motorosított, 2-in-1 elvileg jó kéziért nem sok ahhoz képest, hogy 80-100e ft egy kinu (persze az már bizonyított). 90 euro ugyanezért az elvileg jó kéziért meg végre egy korrekt kézi ár (100e ft szerintem nem az).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kozsy18
tag
válasz Toobee #101259 üzenetére
Az utóbbi időben hallgatok, mint sz@r a fűben (meg ritkán olvasok bele a beszélgetésbe). Lehet írtál róla korábban, de megkérdem így a kecskerendelés közepette, hogy jött be a textilfilter? A tisztítástól mennyire vagy rákényszerítve a cigánykerék vetésre? Hoffmann-féle ajánlást követed-e a takarítás, tárolás tekintetében?
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Toobee #101268 üzenetére
Nagyon tetszett, amit írtak róla: hogy kiváló átmenet egy törékenytestű, papírfilteres és a fémszűrős vagy éppen áztatós eljárások között. Sokszor vagyok úgy a V60-al, hogy finom-finom, de szétcsapják a savak a számat és a vége már nem esik jól.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bbuffy
senior tag
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #101346 üzenetére
én sem, de igen, annyit nekem is megért volna, ha jó. csak el lettem bizonytalanítva a topikban, hogy szar a csőre vagy már nemtom. igazság szerint fáraszt már valahol ez a kávévas téma, rég nem érdekel a "hifizés", "kütyüzés", nem is olvasok utána eléggé. kiöregedtem. meg mondom, amíg elég egy sj + qm0650 és egy jó kávé, méginkább fingreszelésnek élem meg az egészet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #101348 üzenetére
ez az e61 roto az egyetlen, amivel újra és újra feltépsz bennem valami sebet, ami aztán addig viszket, amíg... de egyelőre ellenállok, majd egyszer, ha minden mást eladtam
(amúgy semmi nem vidám nincs ebben, hogy már nincs meg a gerjedési frekvencia, nagyon is a nap fénypontja mindig az éppen aktuális kávé )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Toobee #101354 üzenetére
Itt nem osztanak öveket :-). Max 2-3 alkalom után egy közepesen rutinos kávékedvelő eljut vele a fasza eszpresszóig, aztán lehet itt-ott "farigcsálni", hogyan legyen überfasza. Nagyon kíváncsi leszek rá, ha megtűzködjük szenzorokkal (The Moka Pot Strikes Back :-), milyen adatok jönnek. A miénket egy SEP-ért cseréltük, de szerintem Will nem bír most erre rámozdulni...
[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #101490 üzenetére
Azt hiszem lassan megtalálom az ideális beállítást. A tegnapi förtelmesen csúnya shot után itt egy, ami már kinéz valahogy. Egy nem túl sötét SO-val próbálkozom, szándékosan, mert ezt iszom a pumpás géppel is. Az alap ízjegyek megvannak, de a test még nem az igazi. Szerintem a gázrózsával kell játszanom, plusz mehet egy picit finomabb őrlemény is, hogy hosszabb legyen a kivonatolási idő. Most 2.8.2-n van a Kinu, 18 gramm kell a kosárba. A La Scalanak 2.5.x-2.6.y szokott kelleni, hátha így könnyebb belőni. Az elején azt rontottam el, hogy egy orrán száján spriccelős főzet után az őrlőt kezdtem el piszkálni, pedig a hő volt a sok. Így mentem el a málnásba, nagyon durva irányba. 6. kávé
9Baristahttps://barbieripnk.hu/
-
general
addikt
válasz Toobee #101624 üzenetére
Honnan tudod, mikor kell elzárni a hőt alatta? Nem forralja, égeti meg?
Ez a Honduras Cauful az egyik kedvencem, most is van itt még egy bontatlan 25 dekás. Ma reggel pedig egy Nicaragua SHG-t bontottam, igaz, bő egy hónapos pörkölés, de tökéletes, nagyon pöpec cortadot csináltam, szinte desszertnek is beillett. Közepesen sötétnek van titulálva, de elég sötét már a bab is. Nagyon rendben van, ízletes.
Lelit Annán a PID 93 fokon volt. (ami ha igaz mínusz 5 fok a fejnél, de mérni nem tudom). Kövér egyszemélyes, 13,5gr (12/18-as IMS kosárban), 1:2 27mp-nél, 35gr kakaót engedtem ebéd utánra. Ha majd duplát csinálok belőle (18gr), biztosan szebb lefolyása lesz, de ízre így is frankó lett.[ Szerkesztve ]
-
lojzi1
csendes tag
válasz Toobee #101629 üzenetére
Köszi, a kód legalább megvan, ezt se találtam eddig meg katalógusban: IMS B602TH25
Legolcsóbb találat szállítással együtt kb. 9.800 Ft. Lehet erre alszom még egyet Meg lehet a tamperemet is cserélni kellene, mert mintha ez egy lehelletnyit szűkebb lenne a gyári alap szűrőnél. -
tomiie6
csendes újonc
válasz Toobee #101694 üzenetére
A hülyegyerek gondolta, annyit tölt bele, amennyit a kosár elbír. Utána állt csak össze a kép, hogy egy világosabb pörkölésűnél, amit muszáj vagyok finomabbra őrölni, ezzel túl nagy ellenállást hozok létre, amin a gépem nem fogja tudni keresztülnyomni a vizet. Megtanultam belőle, hogy nem szabad mohónak lenni, van létjogosultsága a kisebb méreteknek is.
Egyébként fizikailag nem létezik legjobb magasság adott kosárba, pontosabban az egy intervallum. A felsőszűrőhöz nem érhet hozzá, mert károsítaná, egy bizonyos mélység alatt pedig felázik a pogácsa, ami csatornázódni fog.Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #101259 üzenetére
Kis Fellow Ode update. Valószínűleg kezd bejáratódni a kés, 15 gramm mellé 2-es álláson vagyok most a CasMo Wibeti filterrel (kettővel durvább, mint az 1.1), így hoztam ki a 3 percet: 30g/45s, 150g/75s, 250g/180s. Szerintem megmarad a kicsike, nagyon tetszik a végeredmény. Ebben a videóban lefitymálják rendesen vakteszten, úgyhogy szerintem jobban teszem, ha EK kávékkal nem szomorítom magam
Ezt csináltam meg a 9Baristaval is. Citromlére számítottam, de valahogy nem akarja elrontani a kávékat, hiába filterpöri. A videót filterkávé eszpresszónak szemüveggel nézzétek. Lassan visszatérek az eszpresszó pörikhez is, de most csak 2 filterem van kibonta, a többi pihen a fagyóban.
https://barbieripnk.hu/
-
vicces1
aktív tag
válasz Toobee #101750 üzenetére
Az említett N. Pacamarat bontottam.
Igen az első három ez az omniroast, akciós csomag (daisuke, de ha nem az akkor is jó)
Ez teljesen egységes világos, akkora babok némelyik, azt hittem nem fog beleharapni az italmill kés.
Arra figyeltem az elsőnél, hogy hosszan előáztassak 1-2 baron és így is elindult kb 10mp után, de lassan összefolyt középre, 6 bar fölé nem is toltam. pogácsa szép, nem égett.Beleszippantva a frissen csapolt csészébe erős, kicsit szúrós erjedt gyümölcs illat, kellemes, mint egy nagyon jó minőségű barack pálinkának (már aki szereti)
Ízre nagyon balanszos karakteres gyümölcsök (nem tudom, hogy ezt tényleg csak a saját kávé cseresznye hozadéka vagy hozzáadott, de az se zavarna, mert baromi finom.)Remélem kitart, ha gyengülnek a karakterek holnap, akkor gyorsan lefagyasztom.
Kíváncsi vagyok nálad milyen lesz e61-en. (mondjuk az lennék nálam is ha lenne)
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus