- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sikeres volt a teszt, elpusztítja internetes műholdjait az Amazon
- Linux - haladóknak
- Aliexpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Programozási versenyek
- Windows 11
- NVIDIA: a következő nagy dolog az AI-generálta videó
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz soldier2 #41776 üzenetére
Picit féltem tőle, miután elhoztam, mert számomra fura ez az állítási megoldás. Nemrég adtam el a Wega darálómat, ami szintén egy Compak K6, de az egy 1997-es példány volt, ott még fokozatos az állítás. Az egy jobban megépített gép benyomását keltette, de produktumban nem marad el tőle az új K6 sem. Ami pozitívum, hogy fokozatmentesen állítható, viszont a dózere sokkal több kávét hagy bent. Én ugyan egyáltalán nem használom, egyből egy tripla szűrőbe őröl, szóval csak az előző darálás maradékát szoktam a dózerbe kiseperni. De aztán lehet megy ez is a háztól, még mindig ez a hülye Pharos piszkálja a csőrömet PY Kilimanjaro például már ezzel készült, de még bőven bejáratósak a kések (korábban berakott képek, bár nem sikerült túl szépre a kioldódás).
https://barbieripnk.hu/
-
gubabela
senior tag
válasz soldier2 #41881 üzenetére
"négyszemélyes meg sokak szerint gyengébb kávét készít."
Ez szerintem nem így van. Nekem mindkettő volt (jelenleg 4-es van), a 4-es semmivel sem volt rosszabb mint a 2-es. A nagyobbik kènyesebb az arányokra, nehezebb eltalálni, de ha sikerül, akkor semmivel sem lesz rosszabb a vègeredmèny mint a kicsivel, sőt![ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #41881 üzenetére
"Ez azért kicsit erős. Lehet Paljocnak más a véleménye."
Én kínosan ügyelek rá, hogy ha lehet akkor semmiféle ilyen eszmecserében ne vegyek részt mint:
diesel vs. benzines, japán vs. német autó, olaszt franciát ne mert szar, románt meg pláne ne mert fos, stb….stb...Ha nyíltan megkérdi valaki, akkor persze megmondom, hogy 10 évig az olasznak sem volt érdemi baja, elvitt mindenhova, most volt vele egy remélem átmeneti szívás sorozat, de jó lett végül. A román gép is teszi a dolgát, egyelőre ott sem tapasztalok semmi negatívat, de ez sem jelent semmit, mert alig mentem még vele 9 ezret, majd ha 150 után is ezt mondom akkor az már jelent valamit. Mindenestre kényszer megoldásként véve /anyagiak hiányában, mondanom sem kell h nem egy Dacia volt a vágyálmom autók terén :-)))/ magasan jobb mint amire számítottam, minden téren.
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #41915 üzenetére
Igen, bár én hamar feladtam a küzdelmet a négyessel, nem kísérletezgettem. Valahogy az az érzésem, az olaszok ezt már lejátszották a tervezéskor. Az viszont önmagában eldöntheti a dolgot, ha az egyikkel automatikusan, pár apróságra figyelve is jó a kávé, míg a másikhoz külön tanfolyamot kellene végezni.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #41925 üzenetére
Megkóstoltam a Has Bean Jabberwockyt is.
Szerintem nagyon finom. Ízében leginkább olyan nekem, mintha epres, vagy méginkább eredi gyümölcsös teát kortyolnék, a végén egy minimális sav-felhanggal.Nagyon komplex ízvilággal. ( A sogornőm úgy jellemezte,hgy nem kávé ízű kávé. ) A crema az nem túl bőséges és az is hamar leül.
Kerserűséget még nyomokban sem tartalmaz.
Itt egy kép, bár nem a legszebb, mert mikor eszembe jutott, hogy lefotózom, pont ezt a köpködőset' tudtam. Nagyon friss volt a kévé, kicsit habzott' is! -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41994 üzenetére
én meg arra leszek kíváncsi, hogy lesz-e értelme ennek a pid-nek egyáltalán. termoblokkos gépet már többször próbáltak pid-elni SiD-ék is korábban, de sosem vált be igazán, a blokk külsején mérve nagy lett a hőlengés stb. ráadásul ebben a gépben a kisebb qm blokk van (mint a Silvano gőzblokkja, nem egy nagy szám).
nem tudom, hogy mi volt a koncepció a pid-elésnél (simi csinálta), de remélem, hogy volt...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #42268 üzenetére
stimmel minden, amit mondasz itt is
a szilikonlap nem rossz ötlet, elég nagyvonalúan söpör az az izé, és egyébként a kis műanyag terelő a pogifiók felé is őszintén olaszosan van igazítva. mechanikailag nagyjából tetszik a gép, de nem igaz, hogy nem lehet az egészet precízebben megcsinálni. mellesleg a szilikonlap abban is segítene, hogy vízcsapolás után tisztára húzza a szűrőt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #42271 üzenetére
pult mögött ilyesmire nem lesz idő, gombnyomás és kofi, szóval bármi, amit eszközölök, az "önjáró" kell, hogy legyen. vastag szilikonlapom nekem is van, köszi. még szigszalag tuning játszhat, mint a dózeres őrlőknél, de a legjobb valami igazán puha anyag volna.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #42399 üzenetére
"így újból visszaolvasva..."
Mazochizmus jeleit vélem észrevételezni!
Irgalmatlan jó hekket ettem az előbb a Kompházban a budafoki Duna parton, mikor visszavittem a tálcát Eduscho-s csészék sorakoztak ott. Egyszer megkóstolom, aztán ha nagyon tré, ajánlok nekik valami jót...mondjuk Hausbrandt-ot vagy vmi ilyen klasszikabb, jóféle cremás olaszt!
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz soldier2 #42504 üzenetére
Ez tulajdonképpen semmi. Nordával használva ezek szerint nem sok értelme van a citromsavazásnak. Talán egy nagyon gyenge oldattal fél évente azt a minimális vízkövet és fertőtlenítésnek max. A vissza öblítésre se lesz szükség hetente, mert a filter papír mindent megfog. Olyan a felső szűrő, a kar tömítés mint az új.
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #42504 üzenetére
Ú bakker, erről jut eszembe, hogy megszívattam magam a múlt héten!
Szétszedtem az ecm-et, hogy előfurkálom a pid-nek, meg a vízbeömlő csatlakozásának, -mert azt is áthelyezem a fejből máshová- és ha megjön a cucc hozzá, akkor csak össze kell rakni. Ekkor látom, hogy a fűtőszál neki van feszülve a bojler falának. Gondolom évek alatt elhúzóckodott. Mondom egy-két millimétert visszább húzom. Stirlic már akkor sejtette, hogy nem kellett volna...
El is bas.ódott. Felfűtötte a gépet rendesen, aztán leverdeste a fi-relét. Zárlatos lett.
Na gyorsan telefon az expolyba, de nagy bajúak voltak, így a danettibe, ahol iszonyat rendes volt a srác.
Végül is egy Brasilia fűtőszál mellett döntöttünk, ami majdnem olyan volt mint a casa-é. 5mm-el kevesebb volt az átmérője, de az nem számít, a hossza pont olyan volt, a kimeneten kellett picit szétfeszíteni.
Meg nyertem vele 200W-ot. Mert a régi 1000W-os volt, ez meg 1200W-os. Gyorsabbnak is tűnik.
Másnapra itt is volt. Le a kalappal a Danetti segítőkészsége előtt.
Legalább tudom, hogy egy darabig jó....
Before and after...(#42437) adp
El ne csináld a gaggia vízterítését! Az tökéletes.
Kicsit én is küzdök a casa-éval. Most majd veszek rá egy ipari felsőszűrőt, ha nem jön be, akkor csinálnom kell valami olyasmit, amit Fragola csinált a Parci gépének. -
verti1
tag
válasz soldier2 #42521 üzenetére
Persze, nem is a meleg részére gondoltam, hanem a szilikon csövekre stb. A víz tartályt is be szoktam áztatni néha, szép tiszta lesz tőle és fertőtleníti. Régebbi krups géppel ami jól melegen tartotta a vizet hátul volt ilyen gondom, barnás lerakódás volt a tartály falán.
[ Szerkesztve ]
-
jveres
csendes tag
válasz soldier2 #42674 üzenetére
Általában igaz (persze ezt mindenki tudja), hogy a világosabb pörkölésűek hamarabb döglenek. Nekem a CasMo-val az volt furcsa, hogy ez a bontás után 3-4 napon belül erőteljesen megtörténik annak ellenére, hogy én porciózom és légmentesen lezárom.
Mondjuk ebbe az is belejátszat, hogy bontás után viszont durván erősen hozza a karakter ízeket és innen bármilyen visszaesés is nagyobbnak tűnhet -
-
Atesz 666
aktív tag
válasz soldier2 #42656 üzenetére
-Áá ebben a közösségben inkább hanyagoljuk ezt a témát.
-Én már több mint 4 éve fogyasztok kapszulás kv-t idő és költség hatékonyságból,de ahogy ezt a topikot olvasom itt nagyon le van nézve a kapszulás kv rendszer.
-Ezért kérdeztem rá hogy van-e kimondott kapszulás kv topik.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
adp
őstag
válasz soldier2 #42708 üzenetére
Nem bolti kavet iszok. Csak mivel nem jarok pesten mostanaban csak pacificktol rendeltem, onnan is kilosat+ kapuczinertol, ahol szinten nem igazan jo a zacsi. Aztan valamibe szet kell osztani a kavekat. En is el szoktam osztani a 250gt 2-3ba. De mar nem tudom mert Multkor elajandekoztam jopar zacsit kaveval mert feleztem valakivel es jofejsegbol nekik is szelepes zacsiba adtam
[ Szerkesztve ]
-
-
vicces
addikt
válasz soldier2 #43016 üzenetére
kap még egy utolsó esélyt. most nincs kipucolva. kotyog az őrlőmű, de nem tűnik olyan soknak. lehet kihézagolja a bentmaradó kv
rendelek egy pucér kart oszt' meglátom
rendes kifolyóm csak dupla van és az annyira széles a csészéimhez, hogy éppen belefolyik vele a kofi a pohárba. inkább leműtöttem.[ Szerkesztve ]
:)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest