Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz fragola.6035 #97955 üzenetére

    Dehogy vagyok felsőbbrendű, csak Te akarsz annak láttatni. Egy ürescsapolásból megállapítottad, hogy szarkupac és nem kávégép. A Hoffmann meg hazudik, mint a vízfolyás (hehe). Mint a vízfolyás, érted?

    Na, JH épp a napokban tette ki a videóját az Eagle One-ról, amiből, ha az ember végignézi tök érdekes dolgokat tudhat meg. Ha nyitott/azt gondolja, hogy nem mindenttudó (alternatív), akkor még akár tanulhat is belőle.
    Szerintem a megfejtés egyszerűbb nem is lehetne, nem kell túlgondolni (manipulált pid). Amíg folyik a víz az első 60-80-100 (tökmindegy mennyi) gr után zuhanni kezd a hőmérséklet. Tökéletesen mindegy is, hogy mennyit, mert ábszolúte irreleváns. Ha ott a kávépárna, stabil lesz mint az atom, nme másért fűtik a fejet. Aztán megállítod a csapolást és a hőmérséklet elképesztően gyorsan magára talál. Tényleg gyanús ez? Gondolom (ez tényleg csak feltételezés részemről, mert fingom nincs róla), a szonda a fejben úgy van elhelyezve (ha nem futóbolondok reszelik a gépeket a VA-nál), hogy a fém hőmérséklete a lehető legkevésbé hamisítsa meg az adatot, hogy a tényleges víz hőmérsékletét mérhessék. Megint csak fingom nincs, hogy milyen átmérőjűek a járatok a fejben, illetve amikor megállítják a csapolást, mennyi kb 80 fókás víz marad a 4000g-os 90 fokra fűtött fejben. Feltehetően 80g-nál nem sokkal több. De az is lehet, hogy 150-vagy 200, bár ezt már egy pöttyet soknak találnám. Na, ha a 4kg-os fejet kíméletlenül folyamatosan hőmérsékleten tartják, akkor mekkora esélye van a töredéke mennyiségű 80 fokos pangó víznek nem 90-re melegednie pillanatok alatt? Hát szerintem nem sok. Mondhatni semmi.

    Szerintem ennyire egyszerű ez a matek. Szerintem ingoványos terepre téved az, aki egy mobilteló videójából kíván diagnosztizálni egy kávégépet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák