Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz bl4ze #97619 üzenetére

    Önmagában a robusta nem kéne hogy gond legyen. Igen, szembemegy a most divatos gyümölcsös - virágos világos ízjegyekkel, de a robusta a rossz hírnevét alapvetően onnan kapta, hogy mivel alsóbbrendűnek tekintik az arabicánál, senki se foglalkozik azzal, hogy jó minőségben dolgozza fel a robusta babokat. Ugyanaz a probléma, mint régebben volt a Brazil kávékkal: mindenki rossz(abb) minőségűnek tekintette őket, de nem magával a kávéval volt a baj, hanem ahogy szüretelték / feldolgozták / terítették.

    Szóval elvileg lehetne minőségi robustát előállítani, ami meglepően jó is lehetne, csak senki nem csinálja (legalábbis tudtommal). Valószínűleg nem is fogják amíg nem jönnek újra divatba a "sötétebb" ízjegyek.

    Másik oldalról az, hogy sötét pörkölés, meg hogy a magas koffein tartalmat emelik ki, erően azt sugallja, hogy ők se találtak valami szuper minőségű robustát :) Ettől függetlenül szerintem ez egy érdekes piaci rés kihasználása, önmagában emiatt nem írnám le őket.

    De amúgy verti1-nek tök igaza van, Mo-ról nem sokaknak lesz tapasztalata Britt pörkölőkkel, weboldalról meg nehéz minőséget megállapítani :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák