Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Bazsee71 #85161 üzenetére

    még ide visszatérve, meg részben Wizardnak reagálva: most direkt játszottam 2 fokos tartományon belül a pazar kenyával, és nagyon más kávét kaptunk 88 és 90 fokon. persze annyi tényezős egy lefolyás, hogy ez mindegy is. :)

    a másik, hogy szerintem sem lehet otthon reprodukálni azt, amit egy tökéletesen pörkölt világos kávéból kapsz egy profi helyen. én nem is akarom, meg sem próbálom, ezért is pörkölök annál picit sötétebbre és nyomjuk a középvonalat idehaza: van még sav, gyümölcsök, de már messze nem az a finom, törékeny, tökéletes test és nulla mokkásság, annál kicsit karcosabb, mogyorósabb-csokisabb, de még nulla kesernyével. mind a gene, mind a kávégép, de talán még a daráló is erre tökéletesen alkalmas, home casmo presszózásra meg - szerintem - nem.

    40 fölött már minden nap ajándék állítólag, illetve én a csalódásnál jobban semmit sem utálok gasztro vonalon. tökéletesen boldog vagyok egy maga egyszerűbb műfajában hibátlan kávéval. (robusztáig azért nem mennék soha :DDD)

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák