Új hozzászólás Aktív témák

  • dr.Astic

    újonc

    válasz soldier2 #72011 üzenetére

    Hi! Én lennék a mérnök cimbora és ötletgazda, aki a Smart Espresso Profiler fejlesztésében részt vesz. :)
    Ha már a Cremina került megemlítésre, szerintem az egyik óriási dolog az appban, hogy nagyon könnyűvé teszi azt, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. Szó sincs arról, hogy több akar lenni, mint ami. Egyszerűen azonnali visszajelzést kapsz arról, amit csinálsz, és ez óriási segítség.

    Az egyik saját, személyes meglepetésem az volt, amikor egymás után két kávét készítettem az appal, és látszólag minden paraméter egyezett. Az őrlemény súlya, a kávé minősége (ugyanabból a zacskóból vettem ki), az őrlő beállítása, egyszerűen látszólag minden. Magát a korábbi nyomásgörbét is sikerült elég jól lekövetnem (be lehet tenni referencia görbét a háttérbe, ha esetleg a videókból nem jött volna át, ez is elég jó fícsör), mégis, a flow szignifikánsan különbözött az előzőtől. Egyszerűen az oszlatásra nem figyeltem eléggé az egyiknél. És ez (is) kimutatható.

    Tudod értékelni is az elkészült italt, ami többek között arra is használható, hogy belődd egy adott kávéhoz a legjobb nyomásprofilt. Ezt egy igazán profi barista, sok év tapasztalattal a háta mögött, lehet, hogy enélkül is pillanatok alatt összerakja. Az app viszont óriási segítség a fejlődésben.

Új hozzászólás Aktív témák