Új hozzászólás Aktív témák

  • paramparya

    őstag

    válasz And06 #68290 üzenetére

    Ez alatt mit értesz?
    Én pont egy ilyen DeLonghi 685-öt vettem pár hónapja, egy Solis Scala őrlőm van hozzá, amivel időnként tudok értékelhető eredményt produkálni, de boldogabb lennék, ha sikerülne nem nyomásfokozós filterrel is.

    Vettem egy hagyományos filtert hozzá, így legfinomabbra állítva az őrlőt is átfolyik rajta a víz, szinte mintha kávé sem lenne benne.

    Most ott tartok, hogy akkor veszek egy őrlőt, ami tud finomabbra őrölni. Próbaképp kaptam EK3-as fokozattal őrölve kávét, abból 19g-ot rakva jól megtömve már lassabban folyt át és iható is lett, de még lehetne lejjebb menni (ha a filter amúgy jó, abban sem vagyok biztos).

    De lehet, hogy valamit a gépen is lehetne/kell hekkelni?

    Vizet Brita filterből adok bele, azzal talán nincs baj, bár pont mióta új szűrőt tettem bele, ami 3rd party, azóta mintha ugyanazzal a kávéval sem lenne olyan jó, ma veszek hozzá vízkeménységmérőt és megnézem.

    Össze is gyűlt így pár kérdésem: van-e a gépnek valami beépített korláta, amin esetleg tudok segíteni, és ha finomabbra tudom őrölni a kávét, akkor jobb eredményre számíthatok-e, mint a nyomásfokozós szűrővel?

    Már rá is szántam magam a Catler 8030-asra (tudom, hogy talán túlárazott, de belefér a keretbe), de eltűnt mindenhonnan. Néztem a DeLonghi kávéfőzőhöz passzoló őrlőjét, de ott írja valaki, hogy nem őröl elég finomra.

    :R

Új hozzászólás Aktív témák