-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hami33
aktív tag
válasz DrRicsi #2185 üzenetére
Nekem is poemia van! Jó kis gép,viszonylag csendes jó kávét főz,főleg ha van mellé egy jobb daráló! Bevált saeco alkatrészakből épül! Ár érték arányban szerintem a legjobb választás!!! Sok különbség nincs a gépek közt!! Csak színben ,meg talán a csészetartó rész más! Jó gép nem banod meg!!!
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2233 üzenetére
Lehet egy adagot főzni ,de ugyanúgy a duplaszűrőbe kell tenni a kavét. A második szűrö csak az e.s.e podokhoz jó. Én ha egy adagot akarok akkor pod megy bele ha kettőt akkor darált kavé. Sajnos ha csak egy adag megy bele gyors lesz a lefolyás és kavarja is a gép a szűrő tetején a kavét,ezért a zaccpogácsa.
-
Hami33
aktív tag
Vescovi nicaragua val szenvedek. Alig tömörítve szinte csak csepegve folyik le .Nem darálom szerintem nagyon finomra (a dobozos vergnano érzetre finomabbra van darálva rendesen tamperolva szépen folyik ) ízre jó de az istennek sem akar folyni csak csepeg! Mi lehet a gond?
-
Hami33
aktív tag
válasz Ringman #3081 üzenetére
Graef cm 70 olcsó ,jó de nem fokozatmentes állíthatóságú! Nekem ascaso mini i-2 abs van nagyon jól szuperál és jó kicsi ,és fokozatmentes! Van benne anyag jó kis daráló! Drágábbat nem érdemes venni ezek mind jók eszpresszóhoz! Ugyanezeket néztem én is és nem bantam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #3092 üzenetére
Kúpos daráló a graef cm70 .nehezebb vele mert a fokozatok közt nagyobb ugrás van az egyiken lehet átzubog a kavé a masikon meg befullad főzés közben! A fokozatmentes daráló több lehetőséget enged a legjobb örlemény beállításához. Bár kezdőknek jó a graef is! Lehet finomhangolni kell szét kell szedni majd a gyárilag kapott alátéteket behelyezni! Nézz szét a neten a kávekorzón tesztelték is csak a cm90 et de ugyanaz a belseje.http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=944:graef-cm90-kaverl-az-uj-jatekos&catid=47&Itemid=112 a kézi nem könnyű dolog! Hosszú távon jobb a rendes daráló!!
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #3102 üzenetére
Podhoz podos gép kell ami nem olcsó mulatság! Adnak ugyan a mostani gépekhez podhoz való szűrőt ,de csak szükségmegoldásnak jó ! Szerintem kezdésnek gyakorolni jó egy 30 ezres gép is delonghi,vagy esetleg saeco philips poemia. Jó daráló fontos a jó kávéhoz. Nekem előtte kapszulás volt,most kezdésnek poemia van ascaso mini i-2 ,de nagyon bevált kb 65 nél állt meg a szett. Esetleg egy jó kis használt gaggia gép,de csak ha leinformálható mennyire volt karbantartva.
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz t-bali3 #3123 üzenetére
A bar 14 delonghi jó mert szivattyús 15 bar os model ezek még a delonghi icona modellek. Ufesa felejtős! Delonghi ec152 nem 15 baros gép,sem a szarvasiak. Legalább 30 ezer környékén kezdődnek a szivattyús 15 báros modellek. Delonghi,philips saeco!!! Bár én inkább saeco,gaggia párti vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Vákummaml óvatosan kell bánni,mert többet árthat a kávénak ha agyon van vakumozva.Jobb ha enyhén van kiszorítva a levegő zacskóban ,mint egy vakumedény.A vákum ellen felhozott érvek (nem teszteltem) röviden összefoglalhatók. A kávé porózus, a réseket pedig a pörkölés utáni gázok töltik ki (túlnyomórészt CO2). A CO2-t kvázi védőgázként emlegették, ami valszeg vitatható. Feltehetően csak kisebbik rossz, mint az oxigén. Ha vákumot állítasz elő, akkor a porózus szemekben is vákum keletkezik. A CO2-t és minden egyebet kiszívod. Amikor rányitsz a tasakra, betolul a levegő, ami ekkor már a pórusokba is beáramlik. Normál esetben (vákum nélkül) a kávészemben keletkező gázok miatt a szemen belül a parciális nyomás magasabb mint a csomagoláson belül, azaz vákum nélkül ez a gázcsere nem vagy sokkal lassabban/kisebb mértékben történt volna meg. Ha így van, - én hajlok arra, hogy elhiggyem, mert tök logikus -, akkor a símítózáras szelepes zacskónál egyszerűbbet és jobbat (kinyomható a levegő, a szem pedig nem lesz semmilyen sokknak kitéve) nehéz kitalálni.
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Legjobb kis adagokba eltenni simítózáras zacsiban kinyomva a levegőt utána folpack párszor körbetekerve majd visszadugva a saját zacskójában eltenni egy zárt dobozva! Így csak adagokban kell elővenni és nem bolygatjuk meg a többit. Kevesebb levegő éri annál tovább eláll!
-
Hami33
aktív tag
Nekem is poemia van . Nem egyszerú eltalálni az örleményt mert a nyomásfokozós kar miatt a túl finom darálás könnyen befullad vagy csak épp csepegősen folyik le. Már bánom én is hogy nem vettem komolyabb gépet,de ez van majd megszokom. Igy is elég jó kávét főz főleg jó darálóval. Nyilván kezdőgépnek jó,majd ha megadja magát lesz ürügyem egy gaggia classicra kicserélni)) tejhabot meg a párom csinálja nagyon profin) van érzéke hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz vendingo #3560 üzenetére
Akkor mindegy ha nescafe-t isztok. Volt szerencsém a dolce gustohoz,nagyon gyenge a kávé ráadásul könnyen vízkövesedik ,ha nem szűritek bele a vizet. Ha nincs helyetek ,meg tejet sem tudtok tárolni akkor felejtsd el a tejes italokat. Vagy vegyetek egy full automata gépet. Vagy kerestek egy kávés céget aki betesz valamilyen gépet( lehet velük egyezkedni) de a dolce gusto felesleges pénzkidobás. Egyébként ha tejtárolás a gond vannak mini hűtők amikbe lehet tejet tárolni,de nagyon kicsi mégy egy asztalon sem sok helyet foglalnak.
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
-
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #3614 üzenetére
De most otthonra is keres gépet nem ? Az otthoni gepe halt meg.Nyomásfokozós kar miatt bírja a bolti darált kávékat a poemia.Szerintem eddig is azt itta ezután sem lenne rá panasza)
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz Peti...(16v) #3982 üzenetére
[link] akkor már az ascaso)))
-
Hami33
aktív tag
Saecosokat kérdezném ,hogy próbáltatok úgy főzni kávét hogy a főzéskor ellentartatok a karnak,hogy a rugó ne húzza vissza? Elvileg nem nyomásfokoz a kar így és úgymond ilyenkor deaktiválható!
-
Hami33
aktív tag
Egy hónapos saeco poemia használat után rájöttem ,hogy jobb gép kell nekem. Gaggia evolution vagy new baby class.? gondolom inkább a babyt ajánlja mindenki ,de megéri az árkülönbség vagy ugyanazt tudja ??
-
Hami33
aktív tag
Jelentem saeco poemia lecserélve ( köszönöm az ajánlatokat,de új gépre vágytam) egy új gg evolutionra(candy trade) Iszonyat különbség van a két gép között. Sokkal masszívabb és lényegesen jobb kávét is főz. Gyorsan melegszik és sokkal melegebb kávét is főz. Tejhab is sokkal jobb állagú és gyorsabban kész a régi géphez képest.Ascaso mini-2+ gg evo a gépparkom jelenleg. Ahhoz képest hogy egy martello kapszulásom volt egy hónapja)). Tényleg fertőz ez a fórum és a kávé. Szerencsére utólag örülök hogy ascaso minit vettem nem cm70 et,mert könnyű finoman beállítani. Remélem ki fog sokáig szolgálni mindkettő!
-
Hami33
aktív tag
Tényleg jók ezek a fórumok,mert nagyon sokat lehet tanulni ha valaki kicsit is fogékony a témára. Tényleg 1 hónap alatt szinte mindennek utána tudtam nézni , hogyan lehet és kellene jó kávét főzni. Már a párom is profi tejhabkészítő lett .
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Egy hónap után létom mennyire lapos a magyar kávékultúra. Sok emberrel beszélgetek naponta és kérdezem a kávézási szokásaikat hát nekem kiverte a biztosítékot az előtte nap este karba teszem reggel pedig főzőm hogy gyorsabban menjen kávé) és az csak az omnia a kávé!( mondjuk ebben a boltok a hibásak. Sajnos azt látom a philips is ezért vasárolta fel a saecot hogy szinte teljesen halálra ítéljék az otthoni presszózást. A kapszulában több a haszon. Az olcsó kávét is tizenezer forint per kiló ha átszámolnánk a kavé kapszula árát. Az emberek lusták, kapszula gyors ,haszon nagy!!!
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Nekem is volt automata üzletben(soha többet). Inkább felkelek reggel egy órával korábban ,hogy rendes kávéval kezdjem a napot. Sokkal jobban indul a reggel is. Nem sok energia,ha berögződik a készítés folyamata fél óra alatt minden megvan a bekapcsolástól a takarításig. Szerintem megéri nagyon ennyi erőfeszítés mindenkitől. A párom is furcsán nézett mikor le akartam cserélni az egy hónapos poemiát,de most már érzi a különbséget.Nem mindegy a kávét inni a koffein miatt vagy élvezni az íze miatt!!!
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4371 üzenetére
Hát eteti a ráksejtjeit rendesen. Nem szabadna a kihűlt kavét meginni! Bebizonyított tény hogy nagyon káros!
Nem ülök mellette 30-40 percig Peti,de bekapcsolom ágyba vissza egy kicsit aztán reggeli ha bemelegedett folytatom ![ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Nekem ascaso van. Kezdő vagyok még de nagyon könnyen beállítottam és jól boldogulok vele. Áldom az eszem ,hogy nem graef darálót vettem
-
Hami33
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ukrajnai háború
- Politika
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...