Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    CM Mahembe (Ruandai): ajándékba kaptam belőle egy 200g-os zacsit. A legjobb eredményt az utolsó csapolásnál kaptam, 22g őrleményből 30g kávé készült, a kazánhő nálam 95 fok volt, nagyon lassú, csöpögős lefolyással. Nagyon intenzív málnaízzel, minimális fanyarsággal.

    Pacificaffe Monsooned Malabar: kevéssé háklis kávé, klasszik vonal, nálam 88 fok körül (SO arabica alatt 4-6 fokkal) adja a számomra optimális ízösszetételt. Iszonyatosan sok crema, ami viszont gyorsan össze is esik. 18g-ból 40g körüli kávénál, a 25-30mp körüli lefolyással nagyon intenzív csokoládé íz, füstös-fás-fűszeres vonal is, minimális savassággal, nagyon balanszos kávé.

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák