Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti

    senior tag

    válasz kk831228 #36099 üzenetére

    A zindexen már leírtam a történerét. De mivel itt is téma lett a tisztánlátásért ide is beteszem.
    Gondolom nem gáz, ha magamtól idézek? :-D
    Még annyit hozzá, hogy nem olvasok külföldi fórumokat, mivel nem tudok külföldiül'. :-) De már egy fél éve erősen ráfeküdtem az ügyre, bár még nem tudok azért angolul olvasni. Illetve tudok, csak senki nem érti meg, még én sem! :-D
    Én sosem állítottam, hogy az én találmányom, bár az tény, hogy még akkor Magyarországon nem csináltak akkor ilyet. Ronin kérésére másolta le Lali az enyémet és már kijavítva azt a hibát, amit én akkor írtam is, hogy rövid lett a másfél méter cső. Gondolom azért rakott hosszabbat.
    Ezert kicsit én is furcsálltam Lali reakcióját. De mindegy, azért vagyunk itt, hogy segítsük egymást! Én is nektek, meg az index fórumának köszönhetem, hogy idáig eljutottam. No meg persze magamnak. :-D
    De itt van amit erre írtam amoda:
    Szólítottatok?! :-)
    Leírom az igaz történetét a Magyarországi Rézcsövességnek. :-)
    Sokat agyaltam, hogy hogyan lehetne megszüntetni a hidegvízbetódulás' káros hatásait. ( Ezt de szépen megfogalmaztam! :-) )
    Először arra gondoltam, hogy beépítek egy kisebb thermoblock-ot, ami előmelegíti a vizet, ami a kazánba megy. Aztán ezzel kapcsolatban beszéltem Siddel, hogy nincs-e neki egy elfekvőben, de ő azt mondta, hogy ő már ezt megcsinálta egyszer, de nem hozta az elvárt eredményeket. Mondhatni, nem éri meg a belefeccölt pénz és energia. Nem lesz annyival finomabb a kávé, hogy megérné. Ekkor lemondtam róla.
    Aztán csak agyaltam rajta és arra gondoltam, hogy csinálok köré egy thermoblock-ot, ami a kazán saját, hulladékhőjét hasznosítaná. Betekerem rézcsővel, kívülről ráhúzok egy vékony falú rézcsövet az egészre, az alját lezárom és forró ólommal kiöntöm az egészet ( a pecás kollégáim figyelésekor jutott eszembe, mikor azok öntötték az ólom súlyokat ).
    Aztán vettem másfél méter rézcsövet, gondolván, hogy az bőven elég lesz. Hát nem lett. 5 körre lett elég, ráadásul az is elég szellősen. Már láttam, hogy vennem kell vagy 3-4 métert, de hétvége lévén összeraktam így, gondoltam kipróbálom mit mutat. A kiöntést is elnapoltam, majd, ha meglesz a hosszabb cső, akkora. Mivel a Babyben szilikon csövek vannak, nem réz, így nem kellett forrasztani semmit, egyszerűbb volt egy bilinccsel összerakni.
    Mivel már kíváncsi voltam, így összeraktam és próbálgattam. És jó volt. Ahogy mértem abba a csőmennyiségbe 23-25 ml víz fért bele. Ami bőven elég arra, hogy ne egyből a hideg víz zúduljon be a bojlerba, hanem csak szimplányi adag után kezd hűlni, így mire éreztetné káros hatásait, már vége is csapolásnak.
    Mikor megosztottam a tapasztalatokat, mondtam is, hogy kell legalább a duplája a másfél méter csőnek.
    Aztán közbe jött egy-két dolog, ami miatt pár hónapig nem értem rá vele foglalkozni, meg másra is kellett a pénz. (Az aranpadlóra.)
    Aztán cseréltem az alu vízterítőt rézre, mert az már elég gáz volt és ki akartam próbálni a rezet. Meg egyúttal a gőzkart is kicseréltem Ranciliora. Ekkor ötlött belém, hogy már minden patent a gépben, csak az OPV nem. Na a következő 2 havi projekt is megvolt akkor. Mert úgy voltam vele, ha már opv-t cserélek, akkor úgyis le kell ellenőrizni a nyomást, kell egy manométer is, de akkor már olyat veszek, amit be is lehet építeni. Meg, ha már így szétbontom ennyire, akkor kicserélem a szivattyút, hogy ne azon a pár ezer forinton múljon a boldogságom :-) , bár a réginek sincs semmi baja, de az csak 5 éves volt már és nehogy az összerakás után adja meg magát.
    Csakhogy a manométer, a szivattyú, meg az opv beépítés miatt le kellett szednem a rézcsőről a szilikoncsövet, aztán úgy voltam vele, hogy akkor már ki is szedem és veszek bele hosszabb rézcsövet, meg akkor kiküszöbölöm a szilikoncsövet és vettem hozzá csatlakozót, meg tefloncsövet. Az opv-t, a manométert, meg a szivattyút be is építettem, de rézcső nem volt akkor, így azt elnapoltam. Azóta levágattam a rézcsövet, csak érte kéne menni... :-)
    Aztán több embernek itt nagyon megtetszett , mikor megcsináltam ezt, beszélgettünk privátban sokukkal, de Ronin volt az egyetlen aki szentül hitt benne és meg akarta magának csináltatni. Rá is beszélte Lalit, hogy csinálja meg neki. És mivel Roninnak is bejött ez a rézcsövesség', így elindult világ Mo. hódító útjára! :-) Ha lenne egy kis szabadidőm én is visszaraknám már az enyémbe, (de meghalni sincs időm mostanában).
    Bár a Baby sajátosságai miatt már kitaláltam egy újabb csavart' a csövön a dolgon és lehet majd úgy csinálom meg.
    Nagyjából ennyi történet. Itt pár fotó, még a régi indafotós galériámból

    [ Módosította: radi8tor ]

Új hozzászólás Aktív témák