Új hozzászólás Aktív témák

  • lagoon79

    tag

    hétvégén Paljoccal kicsit tesztelgettük a brasiliát, hozott kb. 3 hetes Kenyát. itt igazolódik a már sokszor említett dolog, miszerint nem mindig a "tankönyv" szerinti elkészítés hozza a legjobb eredményt. első körben 89 fok környékén kapirgáltunk, itt könyvbe illő lefolyás, mintás crema viszont az íz kenyához képest lapos volt. nekem ebben a kávéban mindig is a vibráló savak és a gyümölcsösség volt a lényeg, ezért szerettem bele. itt simán jó lett volna átvezető kávénak az gyümölcs és a csokis vonal között.

    viszont 87 fokon és bizony kicsit gyorsabb lefolyáson megérkezett amit vártam, ahol a cremán egy árva minta sem volt, csak szép egységes mogyoróbarna.

    tehát aki még új az eszpresszókészítés világában, nem kell mindig ragaszkodni az előírtakhoz.

Új hozzászólás Aktív témák