Új hozzászólás Aktív témák

  • pepe76

    csendes tag

    Sziasztok, pár hét olvasgatás után döntöttem és vettem egy Gaggia Classic-ot, újonnan, tegnap érkezett. Lenne pár kezdő kérdésem, amire a használati utasítás sem adott választ:

    1. Mi történik ha bekapcsolom a pumpát és a gőzölés funkciót, de nem nyitom ki a gőzcsapot? Ekkor a főzőfejből sem jön víz, de a pumpa megy, kérdés, hogy mi lesz a növekvő nyomással? Gondolom nem robban fel a gép, de még nem mertem kipróbálni. Jól sejtem, hogy egy idő után a kinyit a háromutas szelep (vagy hogy hívják) azon ága amelyik a csepptálcába engedi a vizet?

    2. Van ez a back flushing dolog amit a partsgurun találtam, de a manuál meg sem említi. Ez azt írja, hogy minden második vagy harmadik napon érdemes ezt végrehajtani. Persze ehhez kéne egy vakszűrő is. Ti csináljátok? Hol kapok ilyen tisztító folyadékot amit itt írnak? Vagy sima vízzel is okés?

    3. A legelső bekapcsolás után átfolyattam rajta több tartály vizet is. Viszont még mindig azt tapasztalom, hogy a kiengedett forró vízben sok nagyon apró részecske van amik kifehérítik a vizet. Viszont ez kb fél perc után eltűnik és a víz teljesen átlátszó lesz. Kérdésem, hogy ez mi? Klór, kalcium részecske, esetleg még mindig a gépből kimosott "kosz"? A csapból kifolyatott hideg víz tiszta, de úgy tippelem klórrol van szó ami a melegítés miatt láthatóvá válik. Jól sejtem?

    4. A gép nyomásfokozós szűrőkkel jött, egy podossal és egy őrölt kávéhoz valóval (ami mind 1 mind pedig 2 csészéhez jó állítólag). Ugye jó értem, hogy ezeknek dupla fenekük van, valamint azzal a fekete műanyag bigyóval kell használni őket a szűrőtartó aljában? Olvastam korábban, hogy ajánlott ezek helyett normál szűrőket használni. Viszont szintén a partsgurun találtam ezt a leírást ami azt írja, hogy ne törődjünk azokkal akik a nyomásfokozó szűrő ellen vannak, mert nem tudják mit hagynak ki az életükből. :) Szerintetek kezdőként érdemesebb ennél maradni?

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák