Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz Safi1988 #7845 üzenetére
Én Brikkát évek óta használok napi szinten, IMS felsőszűrővel. Nekem a La piazza + Lagos prémium váltak be. Az előbbi kevesebb 15%, az utóbbi több, 65% robusztával. A cél az volt, hogy a végeredmény egy presszó közeli élmény legyen, ami sok gyakorlás után sikerült is. A lagost végül elhagytam mert nekem túl erős, viszont a több robuszta miatt a crema is gyönyörű volt, akármennyi vizet is használtam fel, nem kellett a milliméterekre odafigyelni. A piazzánál már más a helyzet, a kiöntő töltésvonalán túl soha nem használok több vizet, inkább kevesebbet. Az őrlemény mindkét esetben kissé búzadara állagú, homogén. Lazára töltöm a kosarat, de szépen eloszlatom benne a kávét, hogy a terítés egyenletes legyen. Nem tömöm túl, de nem is sajnálom, arra viszont ügyelek, hogy tisztán dolgozzak. Én hideg szűrt vizet használok, elektromos tűzhelyen, 2-3 perc alatt le kell, hogy főjjön. Ahogy megindul a kávé, már kapcsolom is le. Gyakorlatilag mára már csukott szemmel is szép az eredmény, egy kellemes ízű, nem keserű, de nem is savas, rövid ízletes kávét kapok.
Ha neked nem célod a presszó közeli produktum, akkor a Brikka nem neked való.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megérkezett az új Nokia 3210 4G Magyarországra, ennyit kérnek érte
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Automata kávégépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Jövedelem
- Mini-ITX
- HP notebook topic
- Ismét egyedit alkotott a Sharp
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen