Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Tapsi #35447 üzenetére

    A jelenlegi munkahelyem egyrészt osztrák, már emiatt is ég és föld a különbség emberségesség terén a magyar munkahelyek többségéhez képest. Emellett még a többi osztrák céghez képest is sokkal inkább "családias" hozzáállású és jóval nagyobb fontossággal bírnak a morális értékek, mint máshol, nem titkolt módon akkor is, ha ez teljesítmény kárára megy.
    Ennek ellenére az elmúlt hónapokban két 40 körüli kollégát bocsátottak el a környezetemben, mindkettő mellett közvetlenül volt valaki, aki fiatal és jobban teljesít.
    Én abszolút egyetértek a döntéssel. A főnök már évek óta küszködött a döntés meghozatalával. Még csak nem is azért küldték el, mert már meglett volna a hely másnak, egyszerűen nem volt meg a teljesítmény a fizetéshez képest, amit nem volt joguk csökkenteni.
    Szerintem ez abszolút megtehető és semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint úgy küldeni el valakit hogy van jobb ember. Persze mindenkinél van jobb. A kérdés inkább az, van-e jobb jelentkező - általában nem éri meg valaki újat nulláról betanítani. Ha a cég úgy látja, hogy ennek ellenére megéri valakit lecserélni, akkor szerintem megtehetné.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák