Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz dellfanboy #34892 üzenetére

    1. Papíron már a német címemről jelentkeztem és nem villogtattam nekik, hogy halló, amúgy marhára BP-en vagyok :U
    Gyakorlatilag úgy tudta mindegyik hely, hogy németben vagyok, csak a család van BP-en, és majd ha enyim a munkahely, ami teszem azt még a német címtől is marha messzi volt, akkor hotelezés lesz amíg nincs albi, amint van albi, akkor pedig jön ki a család is.
    Érdekes módon CSAK azok a melóhelyek álltak le velem végül személyesen is interjúzni, amik a német lakcím 200km-es körzetében voltak, hiába volt az önéletrajzban is, h amúgy felőlem egész németország játszik, mert relokálok és kész.

    2. Jogos felvetés, a tapasztaltak alapján kerülendő cég neve: MCA Engineering GmbH
    Voltak annyira gusztustalanok a végén, hogy a megbeszéltek ellenére olyan papírt akartak aláiratni velem, hogy én mondok fel és semmilyen juttatást nem kérek, holott járt 3 nap munkabér végül! (na meg h kussolok és nem keltek negatív dolgokat, persze nem írtam alá)
    Igazából könnyen megelőzhető lett volna a probléma, mert az új cég munkaszerződésében van egy fontos sor:
    "Eine ordentliche Kündigung vor dem vereinbarten Beginn des Arbeitsverhältnisses ist aus-
    geschlossen."
    Na ha ez lett volna amabban is, akkor a 2 hét bér járt volna, DE olyat olvastam több helyen is, hogy sok külföldi visszaél a dolgokkal, felveszi a 2heti bért és marhára nem jár be, de h most ez mennyire valid, az passz.

    3. "Sajnos" itt eleve csak heti 2 home-office lehet, de tekintve ha kétlem h megférnék 2 kisgyerekkel a ho-ban, jobb is ha bejárok.

    4. Köszi a tippet, majd meglesem hogyan vannak pontosan a járatok.

    5. 5%-os béremelést alkudtam ki a végére :U
    Relocation "kvázi" nincsen, végül nem is a fő telephelyükre kell bejárnom dolgozni, hanem a német címemhez közelebb levőhöz (2 óra kocsi helyett 50perc kocsira van), így gyakorlatilag hotelezés nélkül el tudok evickélni amíg nincs család-kompatibilis albérlet.

    6. :R

    gyépés:
    bazz milyen neved van :DDD
    A 7. héten úgy nézett ki, hogy végre van 2-3 online szakmai interjú (addig egy sem volt), amiből lehet h lesz személyes interjú végül, DE ha ezek befürödnek, akkor nem volt a tarsolyban kb semmi új pozi és fix újabb 3-4 hét lett volna mire újra hasonlóbb szituációba kerülhetek. Szerencsére szerencsém volt, ÉS amúgy lehet az is sokat nyomott a latba, hogy amúgy azonnal tudtam kezdeni, mert ugye a németeknek 3 hónap felmondási határideje van, SŐT van h ez negyedévekhez van kötve (vagy legalább hónapkezdéshez), szóval simán 4+ hónap lehet belőle, kontra 2 hét és kezdek ;]
    Viszont tény és való, hogy senkinek sem kívánom ezt az x hetes anyagi bizonytalanságot.
    Hiába van anyagi tartalék (pont ilyen helyzetekre), akkor is baromira kellemetlen az egész szituáció, a folyamatosan auto-decline-os e-mailek pedig bazira frusztrálóak, hiszen szóhoz sem hagynak jutni (főleg amikor junior volt a pozi, és 100%-osan megfeleltem a leírtaknak).

    vans?:
    most jár le a fél éves CSED, és indulna a 1,5 éves GYED, ezzel már úgy vagyok, hogy lehetőleg ő intézze a dolgot, és amúgy talán ilyen netto 240ezer Ft környéke lenne, úgyh igen, 600 EUR-nál többre nem számítanék, de ennek is örülni kell majd, ahogy a Kindergeld-nek is :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák