Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    Szerintetek elosztott rendszerekre specializálódni mennyire jó ötlet?
    Kutatási projektek közül egy "distributed deep learning research" tetszett meg, amibe bekapcsolódnék, és így elsőre azt mondanám, hogy intellektuálisan is kellően stimulálónak néz ki.
    Meg azt is gondolnám, hogy ez egy tök valid terület manapság, nehéz is, azt is gondolnám, hogy valószínüleg jól is fizet, hiszen nehéz, ai, mindenkinek kell, de kevesen ismerik stb.

    De rákerestem pl nofluffon és linkedinen is a distributed system kifejezésre, és csak totál irreleváns állásajánlatokat listáz. Ez eléggé elbizonytalanított. Gyakorlatilag alig volt 1-2 állásajánlat (az is csak külföldön), ahol egyáltalán szerepelt a distributed szó, és a fizetések sem voltak egy picit sem magasabbak, mint egy totál random .net pozíción.

    Én keresek bénán vagy igazából meg is válaszoltam a végére az első sorban feltett kérdésemet?
    Esetleg más néven kellene keresnem? Vagy ezen belüli / ennél tágabb kategóriában kellene? Jó alap lehet ez mondjuk cloud architect irányban? Gondolom a felhős rendszerek közül a komplexebb az lényegében egy distr system, ha nem 1 szerveres dologról van szó. Releváns, ha ezzel ilyen irányban nézelődöm?

    Nem akarom még egyszer beszoptani magam úgy, mint a beágyazott területtel...

Új hozzászólás Aktív témák