Új hozzászólás Aktív témák

  • nagynandi

    csendes tag

    Sziasztok, én vagyok az oly sokszor emlegetett "szemétláda aki követeli vissza a telefon árát", na most nem erről van szó!

    Az eladó tájékoztatott róla, hogy Magyarországon nem érvényes a garancia. Ezt felfogtam, de azért utána olvastam, és megtaláltam az apple hivatalos oldalán, hogy a magyar Apple Premium Resellerek vállalják a nem európai garanciás készülékek teljes körű garanciális ügyintézését!

    Na most az eladó írt, hogy már itthon is érvényes a garancia, amit már amúgy is pedzegettem a páromnak, hogy el kéne menni megpróbálni, hátha kicserélik, mert a kijelzőn körbe van egy sárgásabb folt, ami inkább csak bosszantó, mint zavaró! (Szüleink Németországban élnek, ott meg tudtuk volna oldani a tényleges garanciáztatást, ez ezért nem is volt sürgő, gondoltuk ráér, amíg nem megyünk ki a szülőkhöz).
    Ám a napokban elkezdett gyengélkedni a wifi, nekem is i5-öm van ott ahol az enyém tökéletes, a páromé nem is látja.

    Elvittül tehát az Andrássy úton lévő iStyleba, ahol az egyik szerelő azt mondta, hogy rendben 99%, hogy kicserélik, ám a másik munkatárs felnyitotta a telefont, és tájékoztatott, hogy a készülékkel valami nem stimmel, ekkor teljesen lesokkolódtunk, kérdeztük, hogy mi a garancia arra, hogy nem az apple hibázott, mert ugyebár lehetett hallani sok mindent az i5 megjelenésével, gyártásával kapcsolatban.

    Azt mondták, hogy akkor hozzunk róla egy hivatalos Apple számlát, és akkor kicserélik, ezért kerestük fel az eladót, ám abban igaza van, hogy miután megvettük, írta, hogy nincs számla. (Megvételkor nem tudtuk kipróbálni, mert az akksi 0%-on volt, be sem kapcsol, ezért is nem vettük észre a kijelző elszíneződését!

    Én úgy gondolom, hogy nem fenyegetőztem ügyvéd ismerőssel, csupán megkérdeztem, hogy mi ilyenkor a teendő.

    Tehát, mi egy olyan telefont vásároltunk, ami 2014. júni 28-ig garanciális (elvileg) ám ezt nem lehet érvényesíteni, mert valami nem stimmel. Nem fenyegettem senkit, csak kétségbeesetten próbálok dűlőre jutni egy olyan ügyben amiben úgy érzem, hogy igazam van! Adásvételit pedig azért nem írtunk, csak a személyes adatokat, valamit lakcímet kaptuk meg a nagymamától, mert nem lehetett rávenni, hogy adja meg a személyiszámát stb, azt mondta, hogy ha bármi van hívjuk fel!

Új hozzászólás Aktív témák