Új hozzászólás Aktív témák

  • r3dsnake

    nagyúr

    Tök jó milyen kis finomságokra bukkanok macOS-en használat közben. Pl, ha az Option gombbal együtt kattintok a wifire, kijön egy csomó plusz infó, köztük az iPhone és az iPad pontos százalékos akku kijelzésével.

    Szimpi, hogy a disk managerben létre lehet hozni egy előre meghatározott méretű image fájlt (dinamikusan változtatható a mérete), ami írható, olvasható, és jelszavas. Betöltés után úgy lehet dobálni bele fájlokat, mint egy sima mappába, és egy mozdulattal lecsatolható. Így a privátabb dolgok nincsenek szem előtt, de könnyen hozzáférhetőek.

    Fura, hogy míg windows alatt mindig teljes képernyőn használom az appokat, ugyanazon a monitoron és felbontással macOS alatt dobálgatom egymás mellé szépen őket.

    Bejön nagyon a rendszer, és egyáltalán nem kellett tanulnom vagy megszoknom, csak használom. OpenVPN-hez sokkal jobb kliens van macOS-re, mint Win-re, a Wifi Analyzer software is baromi jó. Az automatizált Time Machine backup NAS-ra is okosan működik. De ami leginkább a kedvencem, hogy egyáltalán nem kell foglalkozzak energiagazdálkodási beállításokkal, vagy mondjuk alvó móddal. Ott hagyom a gépet, ha nincs futó letöltés vagy "számolnivaló" akkor lepihen. Ha van, akkor végigvárja és utána pihen. Éjszaka közepén felébred, és átmenti magát a NAS-ra automatikusan, reggelre csak egy "Backup completed" üzenet fogad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák