Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz #77646080 #196748 üzenetére

    Szia!

    Nem tudom, hol írtam, hogy mindenki térjen meg, és használjon Tidal-t!?
    Egyrészt itt valaki kijelentette, hogy az Apple Music a legjobb minőség. Megkérdeztem, hogy itt senki nem ismeri a Tidal-t? Erre jött egy érdeklődő kérdés. Válaszoltam.
    Aztán valaki még s szezont is keverte a fazonnal, hogy a FLAC-ot hasonlítsuk az Apple AAC-jéhez. És leírtam, hogy az Apple lossless (veszteségnélküli hangformátuma) nem az AAC (mert az az MP3na felel meg IOS-en), hanem az ALAC. Ezen kívül leírtam a személyes véleményem, illetve azt, hogy hallható-e a különbség.
    Itt sem írtam azt, hogy mindenki hallani fogja, és azt sem, hogy minden eszközzel. Nekem senki nem fizet azért, hogy bárkit rábeszéljek a Tidal hallgatására, de amíg a Spotify egyelőre a létéért küzd anyagilag, addig a Tidal mögött olyan zenészi, előadó összefogás van, illetve fejlesztések, hogy egyrészt hosszabb távon is bennük látom a zene hallgatás jövőjét, illetve az én zenei igényemet (minőségben és előadói sokszínűségben, illetve az elérhető felvételek számában) a Tidal elégéti ki. Nem kell sem elhinni, sem áttérni, semmit sem kell tenni. Csak ne állítsunk butaságokat, hogy akár az Apple Music, vagy a Spotify a csúcs. Mert ez nem igaz. Aki pedig nem halja a különbséget egy CD és egy MP3 között (pláne stúdió monitoron), az nem az én bajom Van ilyen. Én hallom. És akár még a buszon ülve, vagy az utcán sétálva is. De otthon a szobámba végképp. Ennyi. Pont.

    Nem én csináltam ebből a témából elefántot, hanem ti. Ha valaki leír egy olyan véleményt, ami alapjaiban eltér az itteni többségétől, az máris téríteni akar, pláne "ilyen formában".
    "De ne akarja ránk erőltetni, főleg ne így". Mégis mikor és hol erőltettem? És mégis hogyan? Főleg ennek a kijelentésnek a végét nem értem.
    Én nagyon sajnálom, hogy egy iPhone megvásárlásával sokaknak teljesen elmennek otthonról, és mindent személyes támadásnak vesznek, nem tudnak mondatokat értelmezni, stb. Ezekről nem én tehetek, semmi felelősségem nincs ebben. A hiba nem az én készülékemben van!

Új hozzászólás Aktív témák