- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Sawyer_ #197538 üzenetére
Sokat hívok én is, vagy a legutóbb hívott számokat használom a legtöbbet, vagy fentről lefelé swipe és keresés ahogy a kolléga is írta, azonnal megvan a kontakt. A kontaktok alkalmazást nálam a telefon törölte is, olyan régen használtam (ugye be lehet állítani, hogy a nem használt alkalmazásokat törölje, csak az ikonja marad meg).
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg az iPhone X-emet egy 12W-os apple töltővel töltöm. Kellene egy hosszabítás, hogy osaérjen az ágyamig. Ezt néztem ki:[link] megfelelő lehet?
Másik kérdés: Érdemes erősebb töltőre váltani?
Köszi -
B-L-A-C-K
titán
válasz smallmer #197552 üzenetére
Nem is tudtam van ilyen, de persze jó megoldás ez is, de ilyen alapon egy konnektor hosszabbítóval is ugyan ott vagy csak olcsóbban.
Én is iPad adapterrel töltöm a telefont, szerintem bőven jó.
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz tuzpenge #197520 üzenetére
Megnéztem az iBackupBot (Win10) programot, látszólag megbirkózna a Kontaktok, Üzenetek (mellékletekkel), Híváslista, Naptár, Safari könyvjelzők és előzmények, Fotók, Videók meg még mások kezelésével.
A Notes nem mutatja a telefonon lévő jegyzeteket (?).
A titkosítás kikapcsolása után hajlandó mentést csinálni, ezt visszatölti a programba. Viszont export/import közben feldob egy regisztrációs ablakot, amin tovább lehet lépni.
Aztán a szerkesztett vagy total backupot miként kezeli, azt már nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Milu_PH #197557 üzenetére
A 8 kamerája megegyezik a X kamerájával mínusz a második portré obi, igen. Ha nem is látványosan de természetesen fejlődött a 7-hez képest. De ez a fejlődés -szerintem- nagyobb az xs/xr szériánál.
Ha fontos a fotó/videó akkor ne gondolkozz az x-ben csakis xr/xs.[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
válasz herdsman12 #197554 üzenetére
Köszönöm szépen, de olyan történt amit nem is értek. Mint mondtam hétvégén kínlódtam ezzel az sms kinyeréssel, sikertelenül. Ezután elengedtem a dolgot és új készülékként állítottam be az új telefonom. Szépen lejött minden kép, jegyzet, naptár, emlékeztető, kontakt, minden az icloudból, kivéve a programokat és asms-eket! (Nyilván a progikat nem is akartam mentésből visszatenni, mivel valamiért lassú volt a telefon a mentés visszaállításból akciómtól.) Szóval vasárnap este volt egy "szűz" telefon vadi újonnan telepített progikkal, telefonkönyvvel, naptárral, kontaktokkal, jegyzetekkel, SMS NÉLKÜL!!!! Erre ma reggel írnék egy sms-t belépek az üzenetekbe és ott van minden egyes üzenetem ami a régi telefonon is volt. Csak azt nem értem hogyan? Tegnap még tuti nem volt ott mert néztem, ma reggel meg már igen. Minden olyan mint a régi készülékemen (kivéve a programokat persze). Szóval az én problémám tudtomon kívül, de megoldódott.
Szerk: annyi hogy az előző telómon az sms-ek icloudba történő mentése be volt kapcsolva. Lehet hogy kellett neki 2-2,5 nap mire a fotók, kontaktok, jegyzetek után az sms-ekhez ért és visszatöltötte azokat is???
[ Szerkesztve ]
ˣ
-
Gigicuci
senior tag
válasz Milu_PH #197561 üzenetére
Akkor ezzel szerintem eldőlt, főleg, hogy az xr/xs páros a videófelvételt már sztereó hangfelvétellel készíti szemben az i8/X párossal ahol ez monóban történik. Ez egy markáns különbség, nekem az i7-hez képest sokkal de sokkal jobb a hangja a családi felvételeknek.
B-L-A-C-K
Elképzelhető egy szubjektív eltérés, én csak egy ilyen tesztek alapján aggregált konszenzust írtam le, nyilván ez egy általánosítás csak. Mindenesetre akkor talán szerencsésebb azt mondani, hogy hasonló a minőség. De a lényeg, hogy az újabb széria, ahogy az lenni szokott, előrelépést hozott.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz tuzpenge #197563 üzenetére
Igen valószínű hogy a Messages in the cloud szolgáltatás akkor szinkronizált, amikor az első szinkronizációs esemény megtörtént a telefonodon, vagyis lett egy új sms, amit fel kellett szinkronizálni a felhőbe, és ekkor letöltötte az összeset. Normál esetben szerintem ennek akkor kellene megtörténnie, amikor az iMessage szinkronizációs sms-t elküldi.
-
törölt tag
válasz tuzpenge #197563 üzenetére
"az előző telómon az sms-ek icloudba történő mentése be volt kapcsolva. Lehet hogy kellett neki 2-2,5 nap mire a fotók, kontaktok, jegyzetek után az sms-ekhez ért és visszatöltötte azokat is???"
Ez bizony elképzelhető. Én még csak pár hónapja használok iPhone-t, emiatt csodálkoztam, hogy nálad mi lehet a probléma? Nálam ui. amióta megvan a telefon, kétszer nyomtam visszaállítást és megmaradt az összes SMS (sokkal korábbiak is, amik Androidról kerültek migrálásra). Azt hittem, ez a normális menete, hogy iCloud mentés esetén vissza is kerül az SMS (pontosabban valóban ez a normális, csak azt hittem, ez mindig is így volt iOS alatt).
A lényeg az, hogy sikeresen meglettek az üzeneteid.
[ Szerkesztve ]
-
INMOTEP
őstag
Nem tudom mi történt ,de a mostani frissítés kicsit helyre raktam az üzemidőmet ,iphone X en .Eddig eléggé merülgetett ,azóta is ugyanúgy használom és többet bir jóval ! Valaki más nem tapasztalt ilyet ?
-
anorche1
őstag
Isytle szerviz idopontfoglalashoz mikor kerul fel a kovi nap? Rogton ejfel utan? Meg azt irjak, hogy kell szamla. Biztosan kell?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Cseri0058
őstag
Most tűnt fel és gondoltam rákérdezek, mert érdekel.
Adott egy iphone 7 és az tűnt fel, hogy az alsó hangszóró lyukakon csak a 2 szélső jobb oldaliból jön hang. Ez mennyire normális?[ Szerkesztve ]
-
Arellig
tag
Visszatérve az ominózus kontakt eltűnésekhez van a webes icloud felületen egy visszaállítás opció mellyel élve visszakaptam mind a 800 kontaktom.
Jól indul a nap -
Arcképgyáros
válasz MasterMark #197581 üzenetére
Hogyan hallod meg, hogy mondjuk a 2. lukból nem jön hang?
-
veterán
-
Cseri0058
őstag
válasz MasterMark #197581 üzenetére
Igen erre gondoltam. Nekem csak a jobb oldali kettőből jön a hang. A többiből nem...
Akkor most ez rendeben van vagy nincs?[ Szerkesztve ]
-
Cseri0058
őstag
válasz MasterMark #197586 üzenetére
Na és van valami trükkötök, hogy ezt hogyan lehetne megfelelően kivitelezni?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
ApplePay-t hol találom meg a telómon hogy hozzá adjam a bankkártyáim? Mert az istennek nem találom.
Más:
Egy kis élménybeszámoló akiket érdekelhet: November óta használom az XS Max-t és nem bántam meg hogy ezt vettem mert nem volt XR abba a színben amiben akartam. Egy élmény ez a telefon. A kamerával is olyan képeket csinálok mindig tályakról stb... hogy seggre ülök sokszor. Üzemidőben is bitang, kíváncsi leszek hogy most a 24 órás utazást mennyire fogja bírni de szerintem majdnem végig ki fogja bírni úgy hogy a Power Bank-ot nem veszem elő.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #197590 üzenetére
Magyarországon hivatalosan nincs Apple Pay. Viszont van workaround.
-
nord_
veterán
válasz Wiz Khalifa #197590 üzenetére
-
veterán
-
veterán
válasz TheBikerider #197594 üzenetére
Csehországban és Szlovákiában hamarosan elérhető lesz, úgyhogy bővül. Persze közel se biztos, hogy valaha lesz Magyarországon Apple Pay.
Wiz Khalifa: iPhone-on kizárólag az Apple Pay használható NFC-s fizetésre.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
aujjobba
addikt
válasz szabogabor10 #197596 üzenetére
Szerintem akkor jön amikor bevezetjük az eurót.
-
tboldi
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #197595 üzenetére
Én meg várom, hogy postázzák.
Az OTP-st viszont nem fogod tudni hozzáadni semmivel.
-
Wiz Khalifa
veterán
Értem. Hát akkor törölhetem le.
Esetleg ha átállítom a régióm UK-ra akkor se tudom a magyar OTP-s kártyát hozzá adni mi?
Smoke some weed nigga!
-
veterán
válasz Wiz Khalifa #197599 üzenetére
Semmiképpen nem. Az Apple nem enged hozzáférést az NFC-hez fizetési célból 3rd party appoknak.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest