Új hozzászólás Aktív témák

  • Neil Watts

    veterán

    Sziasztok!

    A lenyeg roviden:

    Szeretnek megszabadulni a szolgaltatoi HGW-tol, es ezert akar beruhazasra is hajlando vagyok. Mikent tehetnem meg?

    Kicsit hosszabban:

    Azt szeretnem megtudakolni (tekintve, hogy ADSL-lel akkor volt utoljara dolgom, amikor meg a soho wifi kepes router fogalma nem igazan volt a koztudatban, - plane itthon :D - es igy HGW-k sem leteztek meg).

    Tehat:

    Adott egy ZyXEL VMG 1312-B30A (nem tudom a pontos tipusat, most nincs elottem, de az adminfelulete annak hasonlit a leginkabb) amely VDSL modemkent illetve routerkent is funkcional az Invitel halozatan. Egyikre sem alkalmas, szakad a wifi, fagy az egesz terhelesnel, tehat szora sem erdemes. Jobbat nem adnak, ez meg mar volt cserelve.

    A kerdesem az lenne, hogy mit ajanlanatok a helyebe?

    Lattam, hogy van pl. a DSL-AC68U, ami ADSL/VDSL modem is a router funkciok mellett. Mukodhet ezen a halozaton? Ki lehet valtani a szolgaltatoi eszkozt?

    Mivel ez kisse draga oda ahova szanom, igy erdeklodnek, hogy max. 30k-ig milyen 802.11AC kepes gigabites kombinalt eszkozt ajanlotok a celra?

    A falak teglabol vannak, es kb. 2x30 m^2-t + 2x30-at kell beszornia az emeleten + a kert. Erre a UPC fele Connect Box is kepes, kiprobaltam, csak ugye az ott nem mukodik... :)

    Ha esetleg lehetne rakotni egy HDD-t, az fantasztikus lenne. :)

    Tovabbgondoltam kozben a dolgot: Az ugy mukodhet, hogy veszek egy ADSL/VDSL modemet (DSL-321B) es mogekotok egy ertelmes routert? Az utobbi eppenseggel lenne egy Mikrotik szemelyeben. :)

    Koszi!

    Udv. core2

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák