-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz Balathruin #35501 üzenetére
Miket állítottál a BIOS-ban? Nem emlékszel rá?
Csak, mert pár hete mikor vettem a 4590-et akkor itt kérdeztem többeket, kaptam is választ, be is állítottam, de 4 magon az istenért nem megy a 3,7ghz csak a 3,5..[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Köszi mindenkinek!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MK VII
veterán
válasz Balathruin #35503 üzenetére
Akkor az enyém egy különleges proci.
-
palfitom
félisten
válasz core i7 #35498 üzenetére
3770 + Z77 esetén olvastam 4 GHz-es tuningolást.
(ezek szerint a későbbiekben megszűnt ez a lehetőség)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MM
őstag
Sandy/Ivy esetében P/Z lappal a szorzózáras CPU-kon engedélyezhető +4 szorzó, a turbó órajelek is ennyivel feljebb tolódnak.
Haswell esetében ez már nincs így, itt annyi maradt, hogy némely gyártó a Z-s lapjaiban elérhetővé tette a max. turbó órajelet az összes magra szorzózáras CPU-k esetében, de többen ezt a későbbi BIOS-okban - nyilván NEM az Intel nyomására - tiltották, ahogy a Non-Z OC-t is...
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Ha 2 modul mellé veszek még 2 ugyanolyat Kit-ben azzal nem csinálok hülyeséget? Anno voltak olyan procik főleg AMD fronton ahol a 4 modul nem volt valami jó ötlet. Igaz nekem nem volt gondom vele, de azért megkérdezem. Nyilván így könnyebb lenne mint eladni és venni 2x8-as Kitet.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Laraxior
titán
válasz Redneck #35513 üzenetére
Teljesen oké.
Én is később vettem a 2x4 mellé, még 2x4-et"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MK VII
veterán
válasz Redneck #35513 üzenetére
Szia.
Ha az adatlapodon levő konfigba kell akkor próbáld meg a plusz kitet. Ha tuningolt cpu mellé akkor nem ajánlott a több modul.
Egyébként Intel fronton is többek futottak bele hibákba négy modul esetén. Pl nem futottak együtt magas frekvencián csak alap 1333 vagy 1600mhz-en.
De nálad ez a veszély nem fenyeget, mert amúgy sem tudnád 1600 fölé állítani.[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
válasz SzlobiG #35517 üzenetére
Asszem anno az 1366nál volt 3 darab Corsairom, meg 3 mar nem is tudom mi. 6 modul, de szepen mentek egyutt.
Nem nagyon szokott most mar gond lenni. Regebben tobb baj volt velük."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tikhunter
tag
Szerintetek is jobb lenne egy 4790K alá, egy AsrockZ97 Extreme 4 mint egy GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3.
Korion kollégától menne bele egy skalpolt 4790k
[link]Egyenlőre léggel, később tervbe van ,hogy egy 280-as játékvízzel hűteném.
Ehhez mérten mit ajánlanátok.
A felső keretem a lapra ez a 40K afölé nem szeretnék menni.
Valószínűleg Lec kolléga kicsiny boltjából lesz beszerezve.Állítólag a nagy tuningmesterek mostanában az ASROCK ra esküdnek, ami nekem kicsit fura, mert régebben mindenki "köpködte".
Nem akarok flamet indítani, csak a véleményetek érdekelne.
[ Szerkesztve ]
A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
Redneck
nagyúr
válasz tikhunter #35519 üzenetére
i5-4460-am van és Windows 7-et haszálok. Nemrég lettem majdnem 20 év után újra Inteles. Ha Teljesítménycentrikusra állítom az Energiagazdálkodást, akkor a CPU fixen egy órajelen megy? Csak azért kérdezem mert AMD-nél a CPU Core Parking alkalmazással minden magot 100%-ra állítottam manuálisan anno. Intelnél ugye nem kell ilyesmi mókolás?
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
F e Z o
veterán
válasz tikhunter #35519 üzenetére
Az már elég rég volt, mikor mindenki köpködte az Asrock-ot, s775 időkben. Egyébként ugyanaz a kategória mind a két lap, minőségi alkatrészekkel, rengeteg beállítási lehetőséggel. Az extreme4-nek 12 fázisos a tápellátása, míg, ha jól látom a gigának 8, persze ez hétköznapi tuningban nem fog számítani igazán. Amelyik árban kedvezőbb azt vedd, ha nem vagy márkafüggő.
(#35521) SoulReaver : Ha nem tudsz véleményt mondani a másikról, akkor honnan tudod, hogy gigával könnyebb a tuning?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
-
HoaryFox
őstag
válasz Melorin #35524 üzenetére
Ezzel csak annyi lesz, hogy legalább 3,2 GHz-en fog menni és erre jön rá a turbó, ami ugye 100+%. Szóval így 3,2-3,4 GHz között fog menni.
Csak egy észrevétel, kiegészítés!
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
tikhunter
tag
válasz SoulReaver #35523 üzenetére
Nekem is kicsit a giga felé húz a szívem. Meg most a 1060 is giga, hátha nem vesznek össze.
Tuning terén egy egészséges 10-20% ot tervezek csak.A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Újra kezdtem mókolni a beállításaimat úgyanis Battlefield 1 alatt újraindult a gépem a régen stabilnak beállított 4,3Ghz/1.200v mellett, vring 1.050.
Na most próba képpen adtam a vringnek 1.120v-t, így eddig nem dobta el, így a vcore-ból vettem el 15mv-ot, eddig még így se dobta el magat, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is fogja, IBT very high 5körök lefutnak.
Okozhat vmi gondot a vring fesz emelés?Elképzelhető, hogy a + vring ennyit számít vagy ez csak ennek a budget z97es lapomnak köszönhető?
Annak idején a g3258am elég antituningos volt és akkor a vring növelésétől indult meg, igaz nem nagyon csak kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. HDMI-n keresztül megtudja hajtani 3440x1440-es felbontásban, 60Hz-en a monitort az i7 4790S IGP-je vagy ehhez már Displayport kell?
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
NFree
addikt
Sziasztok szerintetek ez így vállalható?
terhelés alatt 1,27v ot kap a proci (linx) és a képen látható 80 fok körül. (no delid)
chine alatt 55 fokosak a magok kb játékoknál is haonló az érték.
Eddig mindíg 4,6-on használtam 1,22v al . Ez is sok Persze teszteknél többet is kapott
Csak azért kérdezem , hogy mi a véleményetek mert ... (nem írhatom) s ezekkel a kritériumokkal mehet e szerintetek .
Teszem azt hozzá 4,7 en eddig nem ment le a linx A kép alapján látszik hogy már dolgozik a hibajavítás mert kevés a gflps érték 200 körül lenne reális . 4,6 on 190 fölött van .
Ezt csak azért csináltam, hogy esetleg jó hűtéssel deliddel ez is vállalható 24/7 re szerintem.
Szóval várom a véleményeteket.vga
-
F e Z o
veterán
15 fok idle hőmérsékletből ítélve kérdezném, hogy nyitott ajtónál csináltad a tesztet? Szerintem a delid felesleges, mert sokkal több tartalék nincs a prociban.
Egyébként a coretemp-ben be van állítva a túlmelegedés elleni védelem Nálad 90 foknál?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
NFree
addikt
válasz F e Z o #35539 üzenetére
Köszi mindenkinek
Igen rányitottam az ajtót , sajnos azért nem volt van 4,7 en használva , mert kicsit flugos vagyok s csak azt használom ami nyáron is belefér linxel. Ezért megy 4,6 -on mert még nyáron is bírja a linxet is . ennek a procinak az a fránya tulajdonsága , hogy 70 fok fölött 4,7 en szinte rögtön eldobja magát linxel, de gondolom deliddel ha nyer az ember 10-15 fokot akkor kb a fenti dolog hozható, persze normálisan hűtve. Nincs állítva semmi . (core temp)
De az igazat megvalva elég ritkán látni linxes teszteket itt a topikba . Mikor még anno a 4770k-m volt akkor sokan használták.vga
-
-
NFree
addikt
válasz SoulReaver #35542 üzenetére
A tied jobb egy picurkával az enyém most , hogy már be van fűtve intel burn el is 90 fok fölé megy és leáll.
Érdekes egyébként , hogy nállam az intelburn is kb ugyan úgy befűt mint a linx 1-2 fok a külömbség.
De így már nem bírja . tied delidelt?vga
-
NFree
addikt
válasz SoulReaver #35544 üzenetére
Én nem játszom annyira legtöbbet ami 3d az valami teszt megy a gépen oda meg kell a proci erő. nagyon gondolkodom , hogy eladjam vagy megmarad . Amire használom arra sok amire meg kellene oda kevés de dupla árért kapnék 7700k-t meg lapot meg mindent . Annyit meg nem ér . Gondolkodom.
vga
-
őstag
Srácok!
A világon nincs program, amit használnátok és AVX2-t használ. Ki miért tesztel azzal? Én AVX1-es LinX-szel szoktam belőni a procim 24/7-re és bármilyen hétköznap is érdekes programmal terhelem, sosem dobja el magát, legyen az játék, 3D modellezés, netezés, youtube (az pedig mindent kifingat ), évek óta.
A kérdés él, érdekel, hogy miért nyektetitek szerintem fölöslegesen a procijaitokat, simán lehet, hogy én csinálom rosszul!
Van mód egyébként oprendszer szinten letiltani az AVX utasításkészleteket, akkor még véletlenül sem tud semmi program hirtelen megAVXesedni és beterhelni a procit, ezzel instabillá téve azt.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Alpi.
addikt
válasz kicsipapucs #35546 üzenetére
Jajj, jajj ! Ezt nem kellett volna ! Érzékeny pontokat ingerelsz.
Egyébként a Youtube-állóság az már nálam is egy szintet jelent. Persze már nem használok tuningolt procit 24/7-re. Linx-ezni mondjuk azért linx-eztetem.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
NFree
addikt
válasz kicsipapucs #35546 üzenetére
Igen ez egy érdekes kérdés , talán azért mert ha ez megvan akkor nem létezik olyan alkalmazás ami kifektetné a gépet tehát valamilyen szinten megnyugtatja az embert az így belőtt gépet sem szélvihar ,jégeső ,stb nem zökkentheti ki a működésből. De teljesen igazad van ami a teóriádat illeti.
Csak tudod a kisördög nemmhagy minket békén hamár valaki megírta azt a nyamvadt linx -et akkor használjuk is , vagy nem tudom. Mert ugye ha nem lenne akkor lenne itt öröm és bodottá mindenkinek menne a procija 4,8-4,9ghz en .
Tegyél egy rendes hűtést a procira lődd be linxel 4,7-4,8 ra és kész utánna nyugodt lehetsz te is . ha nem lessz elég akora órajelen akkor már úgy is platformot kell váltani.vga
-
kapcs-R
tag
Srácok, az mennyire egészséges, hogy 1,3 volton megy 4,4 ghz-en az i5 4670k-m mindig? Nem vagyok tapasztalt tuningos, a hőfokok-kal nincs probléma ezen a feszültségen, viszont mivel 1,3v alatt nem stabil, aggályaim vannak, hogy mennyire árt a procinak az, hogy folyamatosan ennyi fesz-t kap
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Energiaital topic
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest