-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy olvasgattam az utolsó pár oldalt pont annál a témánál vagytok ami engem is érintene.
Kicsivel talán 2 éve vettem egy bundlet overclockers.uk oldalról i7-4790k+ Asus maximus VII Ranger. Akkor még nem nagyon érdekelt, hogy húzzam de most eljött az idő ..
Akkor ami épp megmaradt ramom a régi gépból, azt beletettem aztán idővel amikor tudtam vettem mellé ram modulokat de nem figyeltem, se az órajelet se a késleltetést semmit.A lényeg:
Szeretném a procit olyan 4,5 - 4,8 -ra felhúzni, bár nem tudod ez mennyit jelentene játékok terén. Több dologban is szeretném a segítségeteket kérni. Tudom mindezeknek van külön topikja, de ahogy látom most épp vagytok itt egy páran akik szintén húzták ezt a kisördögöt .1.) Milyen ramot kellene beszereznem ? Ahogy mondtam most épp elég cifra ramjaim vannak. DIMM2: Kingmax FLFF65F-C8KF9 (1333mhz) 4gb, DIMM3: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX 4gb, DIMM4: Corsair Vengeance CMZ8GX3M1A1600C9 8gb Nem igazán tudom, hogy tuning mellé kellene magasabb órajelű RAM vagy elég lenne még egy 8gb-s 1600 mhz-s corsair? Persze a többitől megszabadulnék
2.) Most épp egy CM Hyper 212 EVO hűtőm van, és egy cserét tervezek. Legelőször egy Arctic Cooling Liquid Freezer 240-en akadt meg a szemem, aztán jött a Noctua NH-D14 és 15 ahol bajba kerültem és bújom a fórumokat, hogy melyik lenne optimálisabb eddig a Noctua vezet. Ebben egyet értetek ?
3.) Delidelni szeretném házilag, van némi kézügyességem az ilyen dolgokhoz általában összejönnek. Amit találtam, hogy CLU kell a kupak alá és nem fontos visszaragasztani nem is szeretném. viszont hőközlő pasztánál megoszlottak a vélemények az MX-4 és Arctic Silver 5 között. Arctis Silver 5 felé mennék ,mert azt ismerőstől kölcsön tudom kérni, de ha az MX-4 tényleg annyival jobb lenne? akkor nem sajnálom mostmár azt a kis pénzt érte.
Köszönök minden segítséget előre is és bocsi a hosszú szövegért, illetve a felmerülő helyesírási hibákért.
[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz illes0102 #36951 üzenetére
Szia!
Egyéni vélemény:
-Játékok alatt, ha FullHD, vagy afeletti felbontáson játszol (és magas minőség mellett) inkább a VGA a mérvadó. (Oké, egy 32 fős Orgrimmal raidnél a proci is számít, de a lag is).
-A memóriáid tényleg cifrák, jobb lenne egy kitet használni.
-Doom alatt, Vulcan API-val mértem a múltkor, 2560*1080 Ultra-n, 7.5GB VRAM, 5.3GB RAM használat volt. Szóval, egy 2*8GB-os kittel, nyugodtan hátradőlhetsz a hintaszékben még jó ideig.
-AC MX-4-et használok én is, nincs delidelve a procim, de játékok alatt még nem ment fel a hő ~65°C fölé. A Silverrel nincs tapasztalatom."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
TeeBee73
veterán
-
illes0102
aktív tag
válasz TeeBee73 #36953 üzenetére
Valószínű akkor még nem fogom húzni, pár videót találtam és arra jutottam, hogy a max 10-15 fps miatt nem akarok ebbe belekezdeni. Gtx 1080-at még teljességében kihajtja úgy érzem stock állapotban is. Ahogy találok valami jó kis kitet itt aprón rá is megyek. köszönöm
-
MK VII
veterán
válasz illes0102 #36957 üzenetére
Hogy, hogy nem fogod húzni?
Mikor megvetted már akkor kellett volna...
Tessék csak megrángatni a bajszát annak a procinak.. Azért van...
Memóriából meg valóban ne ilyen vegyes felvágottakat használj, mert csak a gond van belőle..
2x8-as 2400-as kitet vadássz apróról aztán had szóljon. -
-
Redneck
nagyúr
Ne haragudjatok hogy itt kérdezek de fontos lenne.
Jelenleg 2x4GB 1600Mhz-es CL9-es (9-9-9-27-36-1T) HyperX KIT van a gépben, XMP profilos, 1,65V-on megy a memóriavezérlő 1,2V-ot kap.
Nézegettem mellé aprón memóriát és találtam is egy 1600-as HyperX CL9-es KIT-et, de nem XMP profilos és 1.5V-os modulok, csak annyi van róluk a hivatalos leírásban hogy 9-9-9.Menne ugyanúgy mint a másik KIT ha simán XMP profilt nyomok neki UEFI-ben?
Az eladó azt írta XMP-re állította a BIOS-ban és úgy ment.
Ha megvenném, abból nem lenne galiba hogy az egyik 1.5 a másik pedig 1.65V-os? Vagy külön-külön KIT-enként beállítja az alaplap szépen automatikusan? Nem tudom hogy van az ilyesmi, idáig max 4 teljesen egyforma modult raktam egy gépbe.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
laskr99
addikt
70 fok még elfogadható egy I7-4790-nél játék alatt?
-
TeeBee73
veterán
válasz laskr99 #36966 üzenetére
Embernek a 40°C is sok. Olyankor illik elbattyogni a dokihoz/mentőt hívni. Egy procinak viszont, a 70 még tűrhető.
(Mondjuk, nálam 35-37°C mozognak a magok, 24/7-ben megy a gép, csak Linux disztrókat seedelek, játszani nincs időm. Tavasztól őszig vár a kert).[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egyoldalas memória modul okozhat e fagyást? Többnyire akkor jelentkezik, ha a párja kétoldalas is mellé kerül. 2x4 gb ról van szó. A processzor minden teszten átmegy, sőt a memóriák sem hibásak. Idegesítő a probléma, főleg win 10 alatt volt a "clock wachdog timeout" hiba, ha eljutott odáig...
[ Szerkesztve ]
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
BiOszi
tag
válasz laskr99 #36964 üzenetére
Nem tudom milyen pasztát használsz. A legdurvább amivel találkoztam a thermal grizzly hydronaut. Hővezető képessége 11w/(mk), ami azért nem gyenge! A lényeg a minőségi paszta elfogyott. A "rotyogó" haswellt tesztelni kellett valamivel. Ekkor jött az ötlet, kifújtam egy tictacos dobozba réz sprayt, hagytam míg az aerosol elpárolog, de nem szárad ki. Ennek 401w/(mk) a hővezetési tényezője! Óvatosan a kupak közepére kentem egy kicsit. Alapon 28-30fok lett. Intelburn teszt alatt alig haladta meg a 70 fokot. Csak tapasztaltként ítram le a dolgot, nem ajánlom senkinek mivel a réz jól vezeti az elektomosságot!
Üdv
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
-
Fisherhun
tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Adott egy i7 4790k proci 4,2 re húzva. (tudom nem nagy húzás de nyáron egyelőre elég)
Most 1.072v van rajta. kicsit magára hagytam a gépet mire visszaértem fagyott állapotba találtam :S
Mennyi az a feszültség amin már stabilan fut 4.2 ghz en ?
Melyik az a progi amivel elég hamar kibukik, hogy nem megfelelő a feszkó?
(Teszteltem prime 95 el szépen ment 2-3 órát most meg random fagyott :S)[ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
Most pakoltam rá picit :1.078v de nem tudom elég lesz-e
[link]
Ha ezt a listát nézem az mennyire reális ?
Vagy nagyon proci függő ?[ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
válasz #Morcosmedve #36986 üzenetére
Értem kösz.
Ha lesz fagyás akkor adok neki még 1 löketet -
Melorin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest