-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Én belekezdtem az 1151 széria nézegetésébe, mivel már van fent 7700K processzor, úgyhogy nem sokáig maradok a topikban (remélem)
Bár, így karácsony után elég nehéz lesz megszabadulni a Z97 cuccoktól, hiszen már mindenki elverte a pénzét"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
laychi
veterán
4690k-val ki hajt gtx 1070-et?
Elég a profi a kártyához?
4,7 ghz-en gondolom gond nélkül kihajtaná. -
veterán
válasz laychi #35253 üzenetére
Nekem 4690k + GTX 1070 van (szarraa tuningolva GPU 2150mhzen ) . Procit 4,5 ghzen hajtom. Elotte 4,3on ment , BF1 ben hozott kb 3fpst a +200 mhz , szoval 4,3 is eleg . (stabil 100 fps megvan ultran 2560*1080ban ,szoval nem kell az a +3 fps igazabol xd )
Szoval kerdesedre a valasz, igen" kihajcsa "[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz F e Z o #35254 üzenetére
Azt szeretem
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Tiger.
nagyúr
válasz SzlobiG #35260 üzenetére
igen az, itt nálam most elég nyugis élete van amivel játszok még vga ventijét sem indítja be a proci is kb 26 fokos
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
sikerült jó áron vennem kb 3 hónapja egy Asus Maximus VII GENE-t, frissítettem tegnap BIOS-t rajta, majd teljesen alap OC-vel nyomtam egy Prime95-öt és kb 10 perc után (hőfokok AIO vízzel 67 fok körül) a gép nyomott egy restartot.
Játékok és napi használat során eddig egyszer volt olyan hogy gép csontra megállt, a memória hibákóddal nem indult a gép (xmp profil 1600-as HyperX ramok), ramok ki/be BIOS reset és megint ment minden.
Kérdés hogy mivel lehet gond? A 4x4 memória, táp, alaplap, BIOS-ban kéne valamit állítanom vagy egyéb?
Jelenleg egy XFX 550 XTR van benne, 2 SSD 2 HDD és egy 1070. Ha rossz helyen tettem fel a kérdést akkor sry és irányítsatok át a megfelelő topikba. -
Bib
őstag
válasz szallasi007 #35262 üzenetére
Mi az alap oc?
Oc nélkül is fagy? -
Laraxior
titán
válasz szallasi007 #35262 üzenetére
XMP kikapcs?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
szallasi007
őstag
Megnézem xmp nélkül is, az alap "OC" amit egy 4790k megy
-
Laraxior
titán
válasz szallasi007 #35265 üzenetére
Most akkor mit is vizsgálunk tulajdonképpen? Alapórajelen hibázik-e valami, tehát hibás az egyik hardver, vagy már OC-t nézünk?
Mi is az az alap OC?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
SzlobiG
félisten
válasz szallasi007 #35265 üzenetére
Próbáld ki úgy, hogy csinálsz egy default bios beállítást, hogy jelen van-e a hiba.
Az alap nálam ezt szokta jelenteni, ha nem nyúlok semmihez..
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz F e Z o #35268 üzenetére
Turbot mind a 4 magra biztosan tudja alapfesszel.
Feljebb meg már lutri. De ott inkább az XMP-vel lesz a gond. Vagy plusz fesz kell, vagy a ramidőzítés.
Nem is használom sosem. Hagyom auton a pi**ába.
Anno DDR2-ből volt egy Crucial Ballistix kitem. Valami irgalmatlanul mentek azok a ramok 3 napig. Utána viszlát volt neki.
Aztán a CellShock megint... azóta én nem piszkálom a ramokat (Bár ezt kicserélték gariban)"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bobalazs
nagyúr
válasz abridabri #35272 üzenetére
Ez elég érdekes és fontos információ, ha csak bf1-re vonatkozik, akkor is.
Ezek szerint elég 8 giga ram, és a dual channel előnye szépen megmutatkozik.. A single stick did show an FPS reduction resultant of the slower speed, but not because of the capacity. With 2x4GB sticks clocked at 2400MHz, we didn't run into issues with memory capacity being exceeded and causing artifacting, pop-in delays (beyond normal), or slowdowns. Heuristic testing suggests that 8GB of memory is enough for BF1.
-
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy furcsaság amit észrevettem bár lehet nem az nem tudom
Egy új 4790k prociról van szó.
Szépen egyenletesen lett pasztázva.
1.050 feszelve 4200 ghz en járatom.
Nagyon jó hűvös bár azt észre vettem, hogy a 4 ik mag olyan jó 4-5 fokkal hűvösebb a többinél.
Mindegyik mag 100% al teker.
Miért lehet hogy ennyivel hűvösebb ?
(Vagy csak hw monitor anomália :?)
Meg is válaszoltam magamnak XDD
msi afterburner be mindegyik egyenletesen 33-34 fok[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz Fisherhun #35274 üzenetére
Hali!
Ma terveztem újrapasztázni MX-4-el a gépem, és újra rakni a Win-t. Majd linkelek eredményeket, (Prime, Aida64, Cinebench.) ebédet is kell csinálnom, az előtt nem fogok hozzá...[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Laraxior
titán
Itt az idő hogy elbúcsúzzak ettől a topiktól. Holnap bontásra kerül a masina.
Azért jo szolgalatot tett a 4770K, amit a Ti segítségetekkel is tuningoltam.
Az SSDim miatt amugyis tervben volt a váltás, de most jött el az ideje.
Mivel az alaplappal meg voltam elégedve, ezért az utód is Gigabyte lett (Z170 Gaming 7)
A memóriák... Hát a piros-fekete-feher szinosszeallitasba nem nagyon illenek így kéken, de a dolgukat tették becsületesen.
Szóval köszi mindenkinek a sok helpet."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
papci80
csendes tag
Az miért van ha biosban letiltom az integrált intel videokártyát, az össze játékban szemmel láthatóan csökken az fps-em és akadoznak ? i5-4440 processzorom van és gtx750 ti .
-
Booker87
csendes tag
I5 4690 cpu-hoz elég ez a Hűtő ?
Aki tud ajánlani jobbat 10K-ért, írja meg. THX -
Tiger.
nagyúr
válasz Booker87 #35283 üzenetére
volt szerencsém egy ilyet látni ha ki akarod szedni a procit akkor az egész alaplapot ki kell, sztem ez felesleges, mellesleg az i5 proci a biosban 40fokon ment mig az enyémmel ami jóval kisebb és olcsóbb 26 ment, sztem a legfontosabb hogy a házban legyen megfelelő a hőmérséklet.
Bár ez a képen jóval kisebb mint amit én láttam.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
laskr99
addikt
Mive lt udom a procit terhelés tesztnek alávetni és mérni a hőfokokat?
Boldog új évet mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Coller Master Hyper 612 ver.2
Ilyet semmiképp sem érdemes venni.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Apollo_21 #35295 üzenetére
kibebaszott nagy ha procit cserélsz alaplapot is ki kell venni és sztem nem hatékony.
-
Apollo_21
addikt
válasz Tiger. #35296 üzenetére
Nekem mások a tapasztalataim
Nekem lassan a 4.hónapos X99 házasságkötésem óta van 612 v2, és lapot abszolúte nemkellett kivenni,
Meglepően hűvös, és halk; bár a régi Cm tx3 evo emlékeimből pont a hangos venti és az elégtelen teljesítmény derengett fel
Sima normál 1tornyos kialakítás 12es ventivel..ez kb egy sztenderd hűtés mainstream-re
Szóval én csak jókat tudok róla mondani, nemrég vettem egy Macho X2 Limited-et, 2db 800as venti fix...
hűvősebb alaphelyzetbe lett csak 2-3fokkal, terhelt állapot kb ua.
Én szeretem, talán újonnan még1x nemvennék, elég horror az ára, új árából sokkal jobbakat lehet választani.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest