-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz digo00 #35449 üzenetére
Így kellene kinéznie...
Alapon olyan 30°C körül, terhelve esetleg felmehet 70-80-ig.Egyáltalán jó oldalra van feltéve az a hűtő, vagy az alaplap hátoldalára tetted? A hőfokok miatt kérdezem, mert kb olyanok, mintha a hűtő rajta se lenne.
Pattintsd be az összes lábat.. és tedd össze a két kezed.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
#Morcosmedve
veterán
+ (#35454) Grózi: Kegyetlen
(#35451) Laraxior: Egyébként tényleg bugyuta annak a hűtőnek a feltétele. Mai napig elgondolkodok, hogy jól van e forgatva a láb De belemegy, biztosan van YT-on is videó, ami segíthet Neki, hogy kell pattania, mennyire kell nyomni, mert lehet fél annyira "erőltetni" csak ugye rendesen kell benne legyen a pin, hogy fullra bekattanjon utána.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Grózi
veterán
válasz #Morcosmedve #35453 üzenetére
Azért jöttek be a pcboltba,mert nem tudták beszerelni a lapot a házba(olyan ház amin volt ablak az alaplapi tálcán) és visszahozták a házat,mondván hogy hibás-túl kicsi a kivágás...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
laychi
veterán
-
Laraxior
titán
Valószínűsíthető, hogy a kis fekete lábak aláhajlottak amikor rányomta a hűtőt. Gondolom... mert én is jártam már így sajnos.
Mert ha rendesen rajta van, csak nem pattan be akkor is érintkezik rendesen, de így nem igazán.Így mondjuk én nem igazán akarnék tuningolni.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
digo00
tag
válasz Laraxior #35456 üzenetére
Sajnos most nem tudok normális képet lőni mert bent van a házba.De holnap szétkapom és megnézem mi a helyzet.Szerintem bepattant mert kattant rendessen.De szétszedem és az a biztos.Lehet,hogy a paszta kevés bár tettem még rá a gyárin kívűl is.Köszönöm,hogy próbáltatok segíteni.
-
laychi
veterán
válasz digo00 #35457 üzenetére
Minek tettél rá? ha túl sok van rajta az sem jó,akárcsak,ha kevés.
Ha kevés,akkor nincs megfelelő hőközlő közeg,ha sok,akkor szigetel.(mondjuk gyári hűtőnél nagyjából mindegy ) De nálad nem csak ez a probléma.
Egy nagyobb bors (nem borsó) szemnyi paszta elég!
El sem kell kenni,a hűtő szépen kinyomja és ezzel légrés sem keletkezik[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz digo00 #35457 üzenetére
A gyárin kívül is ??? jaj na akkor szedd szét azt tisztisd le szépen, és egy gyufáshegynyi jobb minőségű paztát toljár rá aztán óvatosan rárakod a hűtőt kicsit megnyomod megmozgatod rajta hogy jobban széterüljön a paszta utánna szépen rögzíted a lábakat. gyári hűtővel default beálítással is képes a haswell a 100 fokra, nos ezt rögtön lehet orvosolni , hogy nem hagyod a cpu vcore-t autón, s megkeresed a legkisebb stabil értéket . ezek után használható a motyó addig tilos . javasolnám cpu vcore , nak az 1,1v ot . ha nem megy akkor max 1,2v ig elmehetsz 0.010 es lépésekben . cpu vrin vagy nem tudom más lapokban hogy hívják állísd fix 1,7v ra elvileg ha kiírja biosban akkor 1,8v ot fogsz látni autó beállítás melett.
De az első hszt mielőbb olvasd át .vga
-
Laraxior
titán
Biztos, hogy nem a sok paszta a baj. Ha rendesen rá van fogatva, akkor kinyomja maga alól. Lehet folyik a CPU alatt a paszta az alaplapon, de a hűtő alatt akkor sem lesz több, mint amennyi kell.
Tudom, mert most nekem is sok sikeredett az MX4-ből a 7700K alá. Oldalt megállt a CPUnál, amikor kivettem a foglalatból simán letöröltem és kész.
Felfogatási baj lesz ott, akkor ilyenek a hőmérsékletek."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
digo00
tag
Amúgy a kinézett enermax 120s hűtőről mi a véleményetek?
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
1.24~25v Vcore ugye vállalható 24/7-re egy 4690K-nál? Ugyanis ennyi kell a 4.4Ghz-hez. Minden más feszültség normal-ra állítva!
-
TeeBee73
veterán
-
Adams15
aktív tag
válasz laychi #35458 üzenetére
Komolyan elég egy borsszemnyi is rá?? Pár helyen azt láttam, hogy húznak egy X-et a processzorra sarkaktól sarkakig. Én is így csináltam legutoljára, lehet, hogy túl sok van rajta?
Szerk.: lehet nekem is kinyomta oldalra kicsit a felesleget, amikor rá lett szorítva.[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
válasz Adams15 #35475 üzenetére
Én a fehér pasztával teljesen bekentem a cpu-t mintha a havas lenne, de nekem játék közben sem megy fel 35foknál feljebb.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
TeeBee73
veterán
-
Tiger.
nagyúr
-
Grózi
veterán
válasz TeeBee73 #35474 üzenetére
1.Az se ér semmit egy 4790K-ra.
2.Az megvan,hogy szakmai topicban nem hirdetünk,még segítő célból sem?Nem kötekedésként,de egy kevésbé elnéző TG ezért moderálhat.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
veterán
válasz F e Z o #35485 üzenetére
Ezért írtam,hogy nem ér semmit-ha az ember csinál valamit,csinálja rendesen.Még ha a pénz be is korlátoz(90K-s procinál...),4-5K-ért már lehet értelmes hűtőt venni aprón.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Adams15
aktív tag
Írtam korábban, hogy be van szerelve a gépbe már a három új venti (zalman z9 u3 ház, egyéb cuccaim az adatlapomon): Apenföhn wing boost 2 elől, Be quiet pure wings 2 120 hátul, 140mm felül.
Korábban már talán kérdeztem, de ha visszaraknám a 3 eltávolított venti közül a 2 szabályozhatót egyet alulra beszívni, felülre kifújni lehet, hogy még jobbak lennének a hőfokok?
Szabályozni tudnám a gépház előlapi szabályozójával. -
Laraxior
titán
Az ajándékozás még a törvény szerint is ingyen van... Legalábbis bizonyos értékhatárig... vagy családon belül
Választhatsz melyikhez tartoznak"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
laychi
veterán
Nagyon nem idevaló téma,megvan a topikja is,de van valakinek esetleg chromecastja az ittlévőknek?
PM-ben keressen már meg, köszi.Bocsánatot kívánok az offért!
-
Laraxior
titán
válasz laychi #35490 üzenetére
Van, de nem működik Win10 alatt
-
palfitom
félisten
Sziasztok!
Asus Maximus Z97 lappal, NON-K procik milyen tuningolása lehetséges (egyáltalán lehetséges-e)?
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MK VII
veterán
válasz Balathruin #35499 üzenetére
Az összesre nem.. Legalábbis 4590-en csak 3,5ghz-en megy a négy mag maxon.. Én belőttem a 3,7-et a négy magra, de nem használja úgy..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest