-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz F e Z o #34850 üzenetére
Azért ez nem semmi. Csomó lóvét kérnek ezekért a procikért, és ilyen gagyi megoldást használnak. Értem hogy a profitmaximalizálás a cél, de azért van egy limit az ésszerű profit és a használhatóság között. Mondjuk valós konkurencia nélkül elég könnyű helyzetben vannak...
Szerk:
Akkor megnyugodtam. Kicsit bestresszeltek, hogy végre váltok Intelre, erre jön egy újabb móka?![ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Tenken
őstag
válasz Redneck #34851 üzenetére
Ez nem egészen ilyen egyszerű. Forrasztásnál a gyakori nagy hőmérsékletingadozás miatt sokkal hamarabb fáradnak az anyagok, mert fixen rögzít. HEDT-nél a nagyobb felület miatt jobban oszlik el a feszültség.
Nyilván költséghatékonyság is szempont volt, de összességében hosszabb élettartamot kaptunk itt a pasztázás miatt. 3 év után nyugodt szívvel delidelhetsz a hőfokok miatt, eddigi tendenciát figyelembe véve meg elleszünk ezzel a szériával is még jó darabig...[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
F e Z o
veterán
válasz Tenken #34853 üzenetére
Ez a paszta téma egyszerűen kiba**szás, hogy ne tudjon az ember tuningolni, mert egyszerűen túlmelegszik a cucc bizonyos fesz után. Ezzel sarkallnak arra, hogy vedd meg mindig az új cuccot, mint pl s2011, ami ugye még mindig forrasztott kupakkal rendelkezik.
H2O über alles!
-
Redneck
nagyúr
válasz Tenken #34853 üzenetére
Hát én ennyire nem vagyok IT-s hogy egy Delidet megcsináljak. Inkább olyanra bíznám aki már csinált pár ilyet. Holnap megyek életem első GPU újrapasztázására egy ismerőshöz. Ezt még bevállalom.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Redneck #34856 üzenetére
Abból kiindulva, hogy nekem is sikerült megcsinálni a saját garanciális 4770K-m, szerintem akárkinek sikerülne. Csak a netes videok, és képek alapján csináltam.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy videokártya limites-e a gépem? Tehát a processzorom ki tudna hajtani erősebb videokártyát is? Ha igen mennyivel erősebbet? Érdemes lenne újatítani? Mire lenne érdemes upgradelnem? (nVidia-ban gondolkozok).
CPU: i5 4460 3,2GHz
GPU: AMD Radeon HD 7870XT BOOST Limited Edition 2GB DDR5 192bit
8 GB 2800MHz ramElőre is köszönök minden segítő hozzászólást!
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
soneec
tag
Sziasztok!
Delid után milyen anyaggal célszerű a kupakot vissza ragasztani?
-
Redneck
nagyúr
-
mcs
veterán
válasz Redneck #34874 üzenetére
A legtöbb játékban rengeteg gyorsulást fog hozni egy 1050 Ti-nél erősebb kártya. Ha az új UT-t nézem, akkor az talán teljesen vga függő, ott pedig fullosan kifutná magát az 1060. Limitnél is csak olyanra lehet számítani, hogy például a legújabb Battlefieldben az amúgy se túl kevés minimum fps kevésbé növekszik, mint az átlag és maximum, de utóbbiak akár az egekbe is szökhetnek. GTA5 úgyszintén. Nagyon jól fogsz járni a 6 gigás 1060al, csak a gatyád is rámegy.
[ Szerkesztve ]
-
Tomassy00
senior tag
válasz colossal89 #34825 üzenetére
Ha már verseny... Tipikus példa erre a FORMA-1, ott is hiába tehettséges a pilóta, ha a versenyautója gyengébb, vagy megbízhatatlan...
-
Redneck
nagyúr
Lehet bevállalom, de remélem január elejére kicsit mérséklődnek az árak. Tényleg drága, de Radeont nem akarok, az 1050 Ti-t pedig a VRAM-on kívül nem érzem akkora ugrásnak a 750 Ti OC (1425/6600Mhz) után.
Jó lenne kategóriát ugrani, persze az is lehet meggondolom magam és maradok a 75W TDP vonalon.
Egy biztos, nagyon örülök a 4460-nak, ezzel is van mit pótolnom.
Szerk:
Az új UT mondjuk eléggé érdekel.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz Redneck #34877 üzenetére
Nálam a 4 gigás 960 alaposan elpicsázta az 1400/6000en járatott 750 Ti-t.
Szép ugrás lenne az 1050 Ti, de mivel te is megszállottja vagy a pörgős fpseknek, az 1060 lenne igazán ideális választás.960al a DM-Outpost 45-100 fps között ingázott 1080P high grafikán, viszont ha bármelyik 970el vagy 1060al készített videót nézed youtube-on, 90 alá alig merészkedik epic-en, az alap órajeles i5 pedig fél gőzzel jár.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Na igen, én is ezt vettem észre. Erősebb GPU, és a 192bit sem limitálja annyira a minimum fps-t ha hirtelen vagy folyamatosan nagy a terhelés. Multiban pedig nem tudhatod előre mikor rombolják porig a környéket melletted. Havernak 3GB-os lett a 4460 mellé, de akkor még nem volt Ti a 960 4GB pedig 3 rugóval volt olcsóbb. Mondjuk ő nem izgul ha alacsonyabbra kell venni, engedékenyebb mint én. 😆
Persze majd minden a matekon múlik, mert plusz 30-35 rugó nem kevés és másra is kell a pénz. Csak ugye ez az elsődleges szórakozásom... Ha azt nézem hogy 3 évre csak havi +1 rugó, máris más a szituáció.
Nemsokára egyébként rakok fel egy hosszabb bejegyzést logoutra a Pentium 166Mhz-től a 4460-ig megtett utamról. Képekkel, élményekkel.
-
mcs
veterán
válasz Redneck #34881 üzenetére
Egyetlen opció, amit engedélyezni kell, aztán vagy jól fog működni, vagy nem.
MSi lapoknál elvileg kifogástalan, de az Asusnál is rémlik olyasmi, hogy azokkal sincs gond.
Nekem anno az Asrock B85M Pro4 biosában benne volt ez, de valamilyen oknál fogva nem akart működni a bekapcsolása ellenére, a mostani Giga lapom pedig egyáltalán nem tartalmazza. -
mcs
veterán
-
Plasticbomb
addikt
válasz laychi #33917 üzenetére
Tulajdonképpen most hova tartozik az 5675C és az 5775C, mármint melyik topikba? LGA1150 és Broadwell-H, szóval valahol sehova sem, és mindenhova...
(És itt figyel egy a gépben. Nekem tetszik ez a proci, de csak Hackintos elképzelések miatt vettem ezt (és kompletten intelt, ha öcsinek nem kellett volna egy gép, akkor maradok csak az A10-7870k-mnél Zenig (jókor jött indok, hogy végre összeszedjem a hacklimhoz amit akartam). Mindennapi felhasználásban nem érzem, hogy annyival többet adna hozzá az élményhez, eddig egyedül Watch_Dogs alatt jött ki, hogy nem az A10 van alatta, de ott valami nagyon nem kerek, az tuti. Ugyanaz a VGA és a 7870k 4.5GHzen hozott ~20-22 FPS-t, ezzel meg stabil 60at alap beállításon (pontosabban folyamatos turbó fokozaton).... Ami még feltűnt, az a WoT, de nem is a max fps, mert azt az 7870k is elérte (120) 4.5GHzen, hanem hogy kevésbé ingadozik az FPS. De kíváncsi vagyok, mit tud, illetve hamarosan új VGA is jön a házhoz, és ki akarom majd próbálni 4kban is, így utána akrok olvasni a tuningolásának, illetve PState módosításnak, és hasonlók. HJa, és ha valaki tud egy i5-5675R CPUID-et, azt is megköszönném. )
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
ASRock B85M-ITX lapban tuningolt már valaki itt G3258-at Windows 10 alatt? Ha igen, akkor milyen verziójú BIOS-sal?
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
laychi
veterán
válasz Plasticbomb #34885 üzenetére
Van külön topikja, de halott. Nem elterjedt proci.(onnan engem is a haswell-h-ba akart irányítani, de az s2011...)
Itt haswell/refresh/devils canyon procik vannak csak.Sajnos egyedül kell kitapasztalnod.
-
blu79
addikt
Sziasztok, gondoltam megosztok veletek valamit.... kinek mennyit kap a Cpu vrm ? ... nekem sikerült levinnem 1.6v ra, érdekes mert terhelve lemegy akár 1.568v-ra...
- idle :
- load :
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Laraxior
titán
1.83V
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
colossal89
tag
idle VRM 1.888V terhelve AIDA stabilitás tesztel 1.888V (egy pillanatra volt 1.883V majd vissza állt a megadott értékre.) Core 1.250V terhelve 100% terhelés induláskor lemegy általában 1.249V re majd vissza 1.250V re.
4790K Core 4700Mhz Cache 4000Mhz HT ON(Adatlapomon van a gépem)
-
blu79
addikt
- köszi mindenkinek, csak érdekesség kép kérdeztem...
- Cpu ring fesz is látszik ... Cpu Cache néven
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
őstag
-
blu79
addikt
válasz kicsipapucs #34895 üzenetére
Szia, nem ... ezeket újonnan vettem, mivel a régieket sikerült 15k elpasszolni ezek csak 15K-ba fájtak
-
kovlui
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy játékprogramot, melynek minimum rendszerkövetelménye Intel Core i5-650.
Az én gépemben Intel Core i5-4200H proci van. A többi paraméter megfelelő.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Intel Core i5-4200H procival képes lesz-e futtatni a gépem a játékot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest