-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanw
aktív tag
-
Tomassy00
senior tag
válasz Venyera7 #34407 üzenetére
Amikor megvettem a 4770K-t delidelni akartam, és néztem neten videokat hogy milyen módszerek vannak.
Nekem is a satus módszer volt szimpi elsőre, de aztán találtam videót amiben egy csávó felhívta a figyelmet arra hogy ez veszélyes, és nem csak szövegelt hanem mutatta is a dolgokat... Azt mondta ő is sokáig satuzott, de át tért a szikére mert azzal úgymond jobbak a statisztikák. Sok procit delidelhetett már mert egy csomó fotója és videója volt róla, óvatosan bánt minddel, de volt amelyik mégis deformálódott, és elég tré meló utána helyre hozni. Egy szó mint száz én is szikével szedtem le a kupakot és tutira "gyengédebb" módszer. Egy processzor nem való satuba. -
zzola
titán
Ha csökkentem a feszültséget, az befolyásolja az órajelet? Tegnap néztem, hogy teszt alatt csak 3.7 GHz-ig kúszott fel a 3.9 helyett az órajel...
(#34400) laychi
Ha komolyabb hűtés kell, akkor házat kell cserélnem, jelenlegibe csak 130mm magas fér be és abból nincs túl nagy választék, vagy vízhűtés kell akkor...
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Csináltam egy utolsó tesztet, ezzel a beállítással AIDA teszttel 10 perc után 86 foknál megállt! nem tudom, játékok mennyire izzasztják meg a procit?
Lesz még paszta csere a venti alatt illetve 4 darab 120mm-es fan még bekerül a házba, talán így vállalható lesz hosszabb távon is...
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Tesztelésre éppen elmegy kategória. Jól elbaszta az Intel ezt a szériát.
Ha meg tudsz lenni egy hétig gép nélkül én mindenképpen elküldeném valakinek a CPU-t. Hétfőn feladod elsőbbségivel, másnapra ott van, elvileg szerdán ismételten feladva, csütörtökre nálad is lehet.
Nyomnak alá egy kis Coollaboratory Liquid Ultrát, és mindjárt leugrik a hőmérséklet vagy 20-30 fokot.Az enyém is ilyen hulladék, ráadásul a magas órajelet is csak magas feszültséggel tudja.
1.328V-on volt stabil 4.5GHz-en, de amikor a tesztet futtattam, még le se futott az első kör, már 100°C felett volt a CPU
Asszem kevesebb fesszel, és 4,4GHz-en be mertem vállalni, hogy lefusson a teszt, de így is 96°C-ig mentek a magok.
Műtét után 1.318V-on stabil (BIOSból), de még csak hasraütésre vettem le a feszt, nem tudom mennyin lesz okés. Ezenfelül a teszt alatt épphogy elérte a 70°C-t. Játékok alatt 60°C felett nem is láttam (Delid előtt ez az érték 80°C volt)Ezt most futtattam: (4500MHz, csak visszaveszi az órajelet)
Ódzkodnak ettől a dologtól sokan, de én mint tényleg nem szakmabeli, majdhogynem hozzá nem értő neki mertem esni...
Igazából ha megpróbálod, még mindig ott a lehetőség, hogy útközben abbahagyod[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zzola
titán
válasz Laraxior #34411 üzenetére
Elsődlegesen így szeretném hagyni a kupakot. Ha feszültség csökkentéssel tartósabb használat után mondjuk 85 fok körül lenne a mag, az nekem jó lenne, az összefoglalóban is szerepel, hogy tartósan lehet így üzemeltetni. Most voltam a helyi legjobb PC boltban (Merlinhardver), itt random módon vállalnak kupaktalanítást, viszont a vissza ragasztást nem ajánlják! Nekik van valamelyik gyártótól Delid Die Guard megoldásuk, nekem a boltban a visszaragasztás helyett ezt javasolták. Kérek rá ajánlatot, aztán meglátjuk.
VGA csak 1-2 múlva lesz, szóval addig játék alatti főfok és stabilitási teszt nem játszik...Itt PH-n ezt
a hirdetést találtam, 1 hét alatt megfordulna tőle a proci, vállal garanciát, sok értékelése van és az ár is elfogadható!(#34412) Melorin
Igen láttam, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
van egy G3258 -s procim (kíváncsiságból vettem). asrock Z87 pro4-es lapom van.
Viszont elakadtam ott, hogy bioszban beállítottam a dolgokat (szorzó stb.)bootnál ki is írja a kívánt mhz-t.
Windows 7-ben viszont marad a gyári 3200, hiába írja ki a cpu-z hogy pl 40 -ig mehet a szorzó, marad a gyári 32X-es.
Biztos valami triviális dolog csak nekem nem tűnik fel.
Tanácsok?
-
Laraxior
titán
Merlintől rendeltem én is a folyékony fémet a kupak alá
Vidd el az alaplapot is, és akkor ha beleteszik a CPUt úgy hogy nincs visszaragasztva akkor sem fog neked már elcsúszni amikor teszed rá a hűtőt."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
őstag
-
Laraxior
titán
Mit gondoltok 2x4GB rammal magasabb orajelet lehetne kicsikarni, mind a rambol, mint a cpubol, mint a mostani 4x4GBbol?
Kicsit masszivabb eredmenyt akarok kipreselni Heaven benchmarkban"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
balika55
csendes tag
Végre volt egy kis időm kitesztelni, hogy 4,5Ghz-en mi az alja...
IBT + HWMonitor
Cinebench + HWMonitor
-
colossal89
tag
válasz Laraxior #34418 üzenetére
Abszolút helytálló amit írtál. Nálam ha kiveszek a 4X4GB -es kit ből kettőt akkor magasabb órajeleket tudtam elérni és ultra alacsony időzítést ezt a 4X4GB es felállással nem tudtam kivitelezni egyszerűen az IMC nem tud vele megbirkózni. De csak tesztre szoktam 2X4GB hagyni, mert játékok alatt nem érezhető túlzottan a különbség pl 60fps re durván 2-3fps-t dob rá 2400Mhz alacsony időzítéssel.
(Adatlapomon van a gépem)
-
Gyíkac
aktív tag
válasz kicsipapucs #34417 üzenetére
"Winben az energiagazdálkodás maximuma 100-ig engedve"
Szégyenlem magam de erről tudsz valami bővebbet? vagy valami linket.AMD-s voltam anno, ott nem kellett mókolni a Wint:$
-
őstag
válasz Gyíkac #34424 üzenetére
Próbáld meg, hogy nyomsz a biosban egy default-ot, elmented, kilépsz, majd restart után vissza és kézzel újra felkonfigurálod az értékeket (ha úgy könnyebb, írd ki előtte őket papírra). Nekem is ASRock lapom van, nálam is előfordult ilyen hiba. Amiket említettem, azok csinálták sokszor, illetve amit nem kívánok, de előfordul sajna, hogy az ME korrupt lesz a biosban, azon csak a reflash segít, de nem festem az ördögöt a falra, csak mondom!
Próbáld meg az alapról újra belövést a fenti módon.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Gyíkac
aktív tag
válasz kicsipapucs #34425 üzenetére
a deafult visszaállításon is túl vagyok,
mondjuk sok mindent nem állítottam..:$
Gondoltam majd az auto-ról finomítom ha már tudok léptetni szorzót.
Akkor a bioszt kellene újra rakni?amit állítottam: szorzók, + 1-2 over ride de itt se állítottam értékeket.
Inte Turbo Booster nincs a bioszban /ha jól tudom ez az i5-től van/ bár lehet keverem az 3XXX szériával
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
most nézem, hogy ezen a lapon még frissítettem a bioszt ( 3. lapom 2 hónapon belül)
-
Gyíkac
aktív tag
kapott új bioszt, már meg is gyógyult 1-2 eredményt majd közzéteszek.
-
apollo12
veterán
heló lenne egy olyan gondom 4670k at már úgy vettem hogy delitelve volt, 4.5ghz fel húztam 1.3 volton és 97cfok ra néha fel ugranak a magok IBT alatt, k2 vel hűtőm, és hideg levegőt fúj át a bordákon fel se melegedik
mi lehet a gond újra kéne pasztáznom kupak alatt ?
-
apollo12
veterán
válasz ricsi8800gt #34430 üzenetére
hétvégén ki kapom azt megnézem, maksz mx2 vel fogom vissza rakni és később veszek egy clu-t
-
Laraxior
titán
válasz apollo12 #34429 üzenetére
K2 alatt nem kellene felmennie, max 70 körülig.
Rendesen rajta van a hűtő?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz apollo12 #34433 üzenetére
Vissza van ragasztva a kupak? Arra figyelj h ne csússzon el amikor teszed bele a foglalatba.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz SoulReaver #34442 üzenetére
Ha fel lesz téve... Az aproba mindenkeppen.
Nincs kedvem szetbontani a gépet"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Venyera7 #34444 üzenetére
Fent a CPU hűtőnél megtalalod.
Rácsavaroztam a ház oldalára a radit, igy már nem olyan mókás a szereles. Főleg h kell a hatoldala is az alaplapnak.
Ma reggel tesztelgettem, nagyon patent a masina, meg vagyok elegedve vele.
Még a GPU alá se tettem CLUt, azt sem akarom bontani."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Elkezdtem futtatni az Intel Burn testet, próbálgatva a CPUm.
Az alapfelállás az volt, hogy IBT kilőve a rossz kupak miatt, ezért játékokkal stabilizáltam, mégpedig 1.328V-on 4,5GHz-en.
CLU a kupak alatt, végre mehet az IBT, időm mint a tenger, bontani se kell hozzá a gépet
1.31V-on IBT is lefutott, meg nyomtam gyorsba egy óra GTA5-öt. Stabilnak nyilvánítva.
1.3V-nál járok, IBT lefutott...
Megjegyzem semmit nem állítottam a biosban, mindent normalra vettem, csak a CPU core feszt emelgetem, illetve csökkentem. Érdekes."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz Hannibhál #34447 üzenetére
Ez hulladek CPU.
1.3V-on most stabil, de a LinX ugy eldobja az elso masodpercben mint a huzat
GTA5, BF4, BFH, IBT megy szépen. LinX suck"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
NFree
addikt
válasz Laraxior #34449 üzenetére
Nem hulladék , az én 4770K m 1,26v al volt stabil linx alatt 4,4ghz en a 4,5ghz már nem ment neki . De azért 5ghz en egy két bench lefutott .
És az az igazság most a 4790K se nagyon jobb max oc ra 5,1 et tudok vele benchelni 4mag ht off. és kész.
annyi hogy jelenleg 4,7ghz en megy 1,26v al de nem linx stabil csak ha 10 fok alatti vízzel hűtöm. 5,1 en nem indul el ha be van kapcsolva a ht. Úgyhogy nem tudom jó volt e ez a sok cserebere. Jó az a kis cpu megy és kész.vga
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest