-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Átkapcsoltam a lapom bios-át...
Ott pedig tök mindegy mit állítgatok, csak 800 MHz-n megy a proci.
A másik bios állásban pedig csak max órajelen mindig, és a feszt is 4,4GHz-hez 1.340v-ot ad.
Ha nyomok egy CMOS-t, és mindent alapon hagyva elindítom az IBT-t, akkor sem fut le, mert nem stabil a rendszer.
A lap lehet szar, vagy mi a fene?! -
ricsi99
addikt
válasz hdekakas #14204 üzenetére
Bios frissités után a z87x-oc lapom alapon 4,3 on tekeri a 4670k procimat ,cmosreset akárhogy is volt vagy "load setup default".Kézzel kell mindent beállitanom igy jo ,viszont kicsit kevesebbel vcore-val megy a tuning
"standard" beállitásokat raktam a biosban ,valami automatikus oc lett belerakva a biosba vagy mi a csoda szerintem ,avagy már nem volt profil hely ilyen osdi procinak a biosban
2. 4,3 at tudok szorzoval beállitani följebb csak turboval megy
3, win alatt lödd ki a giga software-t mert szo nélkül állitgatja nálam a biost is...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Gery15
addikt
válasz #Morcosmedve #14209 üzenetére
Hány embernél láttam már itt fórumon, hogy bios frissítés előtt és után sem resetel csak elkezdi vadul állítgatni az új biost...
HyperX
-
Gery15
addikt
válasz #Morcosmedve #14211 üzenetére
Nem egészen értjük egymást. Lefrissíti minden lap a biost, ha nem reseteled ki kézzel csak akkor szoktak ilyen anomáliák lenni, mint pl most is van. Elég régóta tuningolok és foglalkozok gépekkel, így én a jó bevált régi módszerrel frissítek mindig biost és soha sem volt eddig még gondolom bios frissítés után: frissítés előtt mindig resetelek és az új bios fent léte után is nyomok egy resetet és így minden faszán megy.
HyperX
-
hdekakas
senior tag
Na, nem is válaszra nyomok, hanem új bejegyzésre, mert mindenkinek válaszolok.
Igen, volt bios update, 1.0 -ról 1,4 -re. MSI Live Update 6-tal Windows alól frissítette.
Tegnap éjjel próbálgattam mindent, már most úgy néz ki, sínen vagyok.
4,6-on 1.296v-al stabilan lefutott, hőfokok 92 fokig mentek fel. Ez már átlagosnak mondható?
Nekem minden esetre már jobban hangzik, mint hogy az alap 4,4ghz-n 1,360v-ot eszik 100 fokkal.
Majd ma még este/éjjel folytatom a mókolást, ahogy lesz időm. -
Gery15
addikt
válasz hdekakas #14213 üzenetére
4,6hoz ilyen sok feszt kér? Átlagosnak az számít, ha 1,2v körül megy 4,6-ot. Egyébként miért nem bios alól csináltad a frissítést?
Szerintem mindenképpen megérné, ha újra húznád a windowst és bios alól csinálnád a bios frissítést. Elég nagy katyvasz lehet nálad, mármint a gépedben lap csere után nem raktad újra a wint valaki szerint ok, szerintem nem (ha csak nem azonos típus) és akkor a "tele szemetelt" win alól frissítesz biost.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
hdekakas
senior tag
-
qad
senior tag
Most nem tudom mi a helyzet, de régebbe. Az asus lapoknál le volt írva hogy biost csak úgy szabad frissíteni ha elötte load default settingre teszed és 1 x elindítod így alapon. Ha load nélkül telepítette fel valaki akkor az előző feszültség beállításokat vette alapnak és arra települt fel.
-
HSM
félisten
válasz Gery15 #14212 üzenetére
Bios felrakás előtt teljesen felesleges resetelni. Load defaults elég, hogy ne legyen tuning.
Én a CMOS resetet is annyival szoktam megoldani, hogy a Gigabyte DOS-os EFIflash programjába hozzáteszem a frissítés utáni CMOS-törlés kapcsolóját, ami alapból valamiért nem aktív. -
Hunszabika
csendes tag
Sziasztok
Én nekem olyan kérdésem lenne hogy a Intel Core i7-3970X 3.50GHz LGA2011 Processzor
Jó választás-e? Ez már 6-magos a leírása alapján elég erős de gondolom erre már vízhűtés kell majdTípus Intel Core i7 Extreme
Magok száma 6 magos
Processzor foglalat Intel Socket 2011
Processzor órajel 3500 Mhz
Gyártási technológia 32 nm
DMI sebesség 5 GT/s
Cache
L2 cache 15 MB
További tulajdonságok
Üzemfeszültség 1.35 V
Fogyasztás 150 WA fogyasztása is figyelemfelkeltő
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Hunszabika #14219 üzenetére
Ez sztem nem ez a topic, 4930+ a felett vegyél, ha ekkorák az igények. 3-asban régi a PCIE vezérlő!
H110-el próbálkozhatsz, de talán erre már épített dukálna...
Mire használnád?
© asszongya'hogy
-
Hunszabika
csendes tag
válasz #Morcosmedve #14220 üzenetére
Értem köszönöm majd megnézegetem hát ArchiCad program épületérvezés szeretnék egy jobbat össze rakni ne kellejen mostanában
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Hunszabika #14221 üzenetére
Nincs mit, bár szerintem 4790k és z97 tökéletesen elég lenne! vagy 4930k és valami PCIE 3.0-át támogató jobb lap, de kb 2-3x annyiba jönnél ki és teljesítményben nem...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
ffodi
veterán
válasz Hunszabika #14219 üzenetére
Valóban nem a topik témája.....de ahogy a kolléga írja egy z97-es rendszer is teljesen jó lenne, ha viszont mindenképp 6 vagy több magvas gépet szeretnél, akkor IVY-E-ben gondolkozz, vagy várj 1-2 hónapot és akkor kaphatsz Haswel-E-t is.
Hűtésre pedig tökéletesen elég valami komolyabb léghűtés vagy kompakt folyadékhűtés.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #Morcosmedve #14222 üzenetére
+1, én is pont erre gondoltam amikor olvastam a kolléga írását...
engem is ebben a topikban győztek meg a jelenlegi konfigom összerakásánál
annyival nem erősebb azon kategória, mint amennyivel több kerül...
szeirntem...
én AMD-ről váltottam i7-re és abszolúte nem csalódtam
de annyit azért én sem költenék mint amennyibe kerülnek ezek a "nagy" procikszerk: jah és hpeter10 azt hiszem ha jól emlékszem pont te javasoltad a procim mellé a 280X-et, hát ebben is igazad lett
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Lacielvtárs #14224 üzenetére
Lehet, nem tudom, már annyi hsz-t írtam, de ismerős a dolog, minen esetre örülök, hogy jól sikerült!
(#14212) Gery15: értelek, egyébként!
© asszongya'hogy
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #Morcosmedve #14225 üzenetére
több mint jól...
és igaz a mondás amit olvastam erre felé
"Az i7 egy életérzés""Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Erdei88
veterán
válasz Lacielvtárs #14226 üzenetére
Meg remek e-penis növelő
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Lacielvtárs #14226 üzenetére
(#14227) Erdei88: ő mondjuk non-k-t vett szóval az annyira nem is, ne legyél
© asszongya'hogy
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #Morcosmedve #14228 üzenetére
Erdei88 & hpeter10: ettől semmim nem nőt meg, de atom jó érzés hogy él és pörög a gépem
mivel nem akarok soha tuningot, így nem is kell K- cpu nekem, ez is teljesen rendben van
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #14229 üzenetére
ettől semmim nem nőt meg
Nézd csak meg jobban!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #14230 üzenetére
megnéztem, sőt a 100-as szöget is mellédrótoztam, de semmi nem változott meg
egyszerűen csak hálás vagyok eme totyiknak hogy akkor segítettek dönteni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #14231 üzenetére
egyszerűen csak hálás vagyok eme totyiknak hogy akkor segítettek dönteni
Persze, hízelegj még, hátha valaki megszán, és küld egy K-s procit kipróbálásra.
Tudom, persze, bontatlanul visszaküldenéd, távol áll tőled a tuningolás.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #14232 üzenetére
teljes mértéig távol áll tőlem a tuning, hidd el...
ha volna egy kattintós tuning akkor természetese kibontanám és kipróbálnám, majd utána visszaküldeném neked bontatlan csomagolásban, természetesen érintetlenül, úgy hogy benne marad a működéshez elengedhetetlen füst is"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #14230 üzenetére
Ne keverjük össze a gyógyszertári Viagrával!
-
bandi0000
nagyúr
Attól lehet kék halál ha túl magas a hő? Mert 4,4Ghz-et vitte stabilan linxelve 1.2V-on, de 4,5-öt már az istenért sem akart és 1,5V-on mintha hamarabb kaptam is volna kék halált mint alatta de mindig kaptam
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
-
bandi0000
nagyúr
és még direkt figyeltem is hogy ne rontsam el mert mindig megy a fikázás ha valaki elírja erre tessék... az ideg
Amúgy jah akkor lehet, nyilván kell rá egy jobb hűtő hogy megtudjam mi a vége, mit írtatok mi az értelmi határa ezeknek, ha 24/7-be akarok akkor mennyi a legnagyobb fesz amivel nem károsodna? Illetve ha csak simán meg akarom nézni mennyi a vége akkor mekkora a legnagyobb fesz?
És a 4,4 1,2-vel mennyire számít jónak?
Hát most vagy szar procit fogtam ki vagy remélem a hűtés szól bele, gyári hűtéssel próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz bandi0000 #14240 üzenetére
24/7-re jó 1,35 V alatt maradni. (Haswellt kukapolás nélkül 1,2-1,25 V felett amúgy sem tudod behűteni általában)
Haswell esetén kb. átlagos.
Ha csak a max clockot akarod megnézni, akkor 1,45-1,55 V-ot adhatsz neki, de akkor minden venti maxra, tilts le 2 magot
és kapcsold ki a HT-t.[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
laychi
veterán
válasz bandi0000 #14235 üzenetére
Talán előbb meg kellett volna próbálni előbb 1,2V-on is futtatni a 4,5Ghzt,esetleg a 4,6Ghz-t is
vagy 0,040-vtal magasabb fesszel,vagyis 1,240-en,de nem 1,5V-on,hacsak nem ki akarod végezni a procidat.
Azért régóta itt vagy már a topicban és láthatod,hogy milyen feszültségekkel próbálkozunk,még kupakolva böszme coolerekkel vagy vizekkel is 1,3V-ig megyünk el,max teszt erejéig 1,4V-ig,te meg gyári hűtő mellé beállítassz 1,5V-ot?
kicsi odafigyelés nem ártana
Ne nyírd ki azt a drága procit,vigyázz rá
(#14244) bombibmw
Hihetetlen ami pusztítás zajlik itt[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz laychi #14243 üzenetére
persze itt vagyok csak ha 1,3 on nem ment 1,4 se akkor mondom vagy jó vagy szar procit fogtam ki, nem akarom én kinyírni csak tesztelni
rotáljuk a procikat rendesen, enyém legalább tuning alatt hal meg nem ugy mint egyeseké igaz bombi?
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
na most komolyan, 4,6-ot próbáljam meg 1,25-el és ha stabil csökkentsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest