-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vérszemet kaptam,hogy az én csöves 4770K+MSI deszka ( nem giga ),hogyan szerepel itt a milkás felhasználók csúcsszuper 4970K eredményeihez képest Komolyra fordítva, ezt a beállítást lehet 24/7 ben hagyni-használni ? Minden autón van,csak a szorzót illetve a feszt állítottam,ami 1.248-1.264 között liftezett.
-
Roku
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e húzni egy kicsit a 4670-es igp-jét, vagy optimálisan konfigurálni biosban? Egy Asrock z87 pro3-ban ketyeg és nem igazán tudom, hogy mit lehetne tenni vele... Nem értek a tuninghoz, viszont szeretnék játszani "gyengébb" játékokkal. Pl: Ultimate Ninja Storm Full Burst, UNS Revolution. Nyilván nem várom el tőle, hogy fullHD-ban ultrán fusson egy BF4 vagy hasonlók, de a fent említett játékoknak elvileg mennie kellene probléma mentesen... Szóval valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy bármi infó ezzel kapcsolatban?
Előre is köszi.
-
laychi
veterán
-
törölt tag
Majd kiakarom próbálni én is az IGP-t a prociban ( csak,hogy megy e,nem volt még ilyenem soha ).Gondolom fel kell tenni az Intel drivert hozzá,utána az nem zavar be,illetve megy a switchable grafik catalyst alól és csak cserélgetni kell,vagy le kell utána túrni az egész Inteles hóbelebancot ?
-
korcsi
veterán
válasz laychi #14558 üzenetére
Talán, lehet, de nem biztos...
Minden chipset-el lehet húzni IGP-t
A processzor oldalról nem találtam biztosat.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
laychi
veterán
mondom nekem 1500-ra sikerült(és nem volt meleg,50 fok környékén megállt)
amúgy meg szerintem mindegy mennyi ramot állítassz be neki.
Én még anno a need for speed MW-t néztem vele(az újabbat) mindegy volt neki,hogy 32mega vagy 1 giga ramot állítottam be,inkább csak a ram illetve az igp órajel befolyásolta az fps-t,a ram méret nem,de állíts be akkor a biztonság kedvéért 1 gigát,tesztelgesd hogy jobb,futtas a játék alatt frapset és látod majd a különbséget[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Gr3GoRi #14565 üzenetére
Teljesen jó lesz az a lap. A Mega Shadow hűtő is szerintem ura lesz a helyzetnek legalább 4,5Ghz-ig, kis szerencsével mégtovább 4,6-4,7Ghz irányába.
Érezni fogod a váltást, az 100%, alapon is.A BATCH-ról meg majd úgyis kiderül, mit megy, ha már megvetted kár lenne nem kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Gr3GoRi
tag
-
HSM
félisten
válasz Gr3GoRi #14570 üzenetére
A készen összeszerelt állapotról megtekintenék egy képet azzal a csoda-hűtővel. Nekem az egyik régi kedvencem.
(#14571) akoska07: Nekem a B a kedvencem, de bármelyikből ki lehet fogni jókat.
Bár így a képről meg nem mondom, melyik "Beast" HyperX, de egy 2133-as vagy 2400-as C11 kit szerintem teljesen jó egy 4690K tuningja mellé.
-
HSM
félisten
válasz Gr3GoRi #14574 üzenetére
Bőven elég lesz a sebességük szvsz.
Én most vettem új kitet, 2133@CL11, de belőttem 2000@CL10-re, mert 2200@CL11-en se nagyon érzékeltem gyorsabbnak, akkor meg minek hajtsam. Az 1600Mhz CL9-nél viszont azért gyorsabbnak érződött a rendszer 1800@CL10-en, amin korábban járattam. Mindezt 4500Mhz-re húzott 4690K mellett.[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
Sziasztok!
Egy i5 4670k-t meddig érdemes húzni kb? Persze ez megfelelő hütéssel történik (CM V8 GTS)
Csak mert, majd lehet hogy ha meglesz egy picit húzni akarom, végtérre is ezért veszek k-s procit, illetve mellé CPU hütöt, meghát nyáron sem árt a jó hütés -
laychi
veterán
válasz Gr3GoRi #14577 üzenetére
Jó a fesz csak melegecske
Az én 4670K-m 1,24V-tal viszi a 4,5v-ot kupakolás előtt szerintem ugyan ezt a hőt produkálta volna mint a tiéd.(csak 90mV-tal több fesszel)
Most meg így 15 fokkal hűvösebb a tiednél a magasabb fesz ellenére.
Mindjárt rakok be képet is.
(amúgy mivel hűtöd?) -
Gr3GoRi
tag
válasz laychi #14580 üzenetére
Prolimatech MegaShadow. Nem egy mai darab de rosszabbra számítottam..Az enyém nincs delidelve.Ja és a procihűtőn egy fix 800 rpm-es venti pörög de átrakok rá mindjárt egy jobbfajta pwm-est.
Közben egy kis javítás: 4.5Ghz 1.12V
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B550 Aorus Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19
-
bombibmw
veterán
válasz Gr3GoRi #14583 üzenetére
Jó darab ez,nem vitás.
Beszélhetünk itt mindenről,de ez egy igen jó darab,grat hozzá!(#14528) qad:
Most nem tudok screenshotot készíteni a biosban,mert usb flash drive-ot kér hozzá.
Itt van ez a Hsz,ebben leírtam,mit változtattam a gyári értékekhez képest.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz bombibmw #14584 üzenetére
Tökéletes darab igen,de 1,122V-tal 80 fok...az sok
Vagy jobb hűtés kell rá,vagy kupakleszedés,vagy mindkettő
(#14583) Gr3GoRi válasza laychi (#14580) üzenetére
Azt vágom,hogy nincs kupakolva,de az enyém kupakolás nélkül 1,24V-on lenne olyan meleg,mint a tied 1,12V-on,az azért nagy különbség feszben,és ahhoz képest egyenlő lenne a hőfok.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz laychi #14585 üzenetére
Jobb hűtéssel sem ér semmit,ezt tudjuk mind,ezért hát csak a kupaktalanítás segíthet és egy ilyen darabot kár is lenne nem megcsinálni.
Vagy mindkettő,igen.
Bár nem rossz az a Prolimatech,sőt.
Ez olyan,mint a 3570k-m volt.
Nagyon bitangul ment,de melegedett,ám egy szép napon...
Nem,nem tönkretettem.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz laychi #14587 üzenetére
Én már a végén le akartalak beszélni a hirdetésed "topikjában".
Egyébként igen jó barátságban kezdünk lenni a kis feléledt szépségemmel.
VCCIN 1,95V-ra raktam,LLC-t visszavettem level 2-re és elvettem a feszből 0,010V-ot.
A hűvösebb időjárás pedig jótékony hatással van a hőfokokra,de azért most is 26 fok van a szobában.
4,8GHz 1,25V-al.
Megpróbálok még lejjebb menni.Valószínűleg ő marad és a garis megy.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz laychi #14589 üzenetére
Még nem teszteltem ki,de kb. ugyanezt tudja.
Hétvégén átrakom azt és adok neki egy kis órajeltöbbletet.
A 4,6 így néz ki,de még ez sem 100%-ban kitesztelt.Ebből vedd le az IBT által droppolt feszt,ami nélkül mindennapi alkalmazásokban 1,15V-on megy 4,6GHz-et stabilan,sok mindennel tesztelve.
Viszont a kupaktalanítása elkerülhetetlen azoknak,akik magasabb tuningot szeretnének vele.
Azután viszont mehet neki,ami a csövön kifér.5GHz-en bebootolt,4 maggal,HT nélkül,csak úgy belőve fixen 1,4V-ra,de elég lenne neki kevesebb is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Ez [CORSAIR 400W 80+] a táp elég lehet egy i5-ös konfighoz?
Némi tuning is lenne a használatban.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Őőő,az a 4,6-os beállítás.
A 4,8-as-ban a következőket változtattam,a többi maradt:
PLL selection:high
Filter PLL:high bclk
PLL overvoltagen
Core voltage: offset +100
CPU input voltage(VCCIN):1,95VDigi+:
LLC:level 2
Power phase control: Extreme
Power duty control: Extreme
CPU current cap: 130%(#14592) laychi:
Olvasom.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
"LLC:level 2"
Ezt az LLC levelt MSI lapban nem találom, nem tudom hogy hívják - MSI laposok hol keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Windows 11
- PlayStation 5
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest