-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem. De látványos a különbség 3600Mhz-ről 4400-ra húzva még egy sima 290-el is pl. GTA4-ben, hát még mi lenne egy 780 SLI-vel. 100% meg lehetne érezni, ha tudnék még rajta húzni +3-400Mhz-et.
Persze, én se tervezem ezért kihajtani a proci lelkét, csak ne csináljunk úgy, mintha semmi értelme nem lenne.
Az én saram, nem a fejlesztőé, hogy nem akarok a beállításokon semmit butítani. Úgy már végigjátszottam egyszer párévvel ezelőtt. -
bombibmw
veterán
válasz Trailblazer #13705 üzenetére
Elvileg Októberben már jönni fog.
Még nem vártam ennyire játékot,mint ezt. -
HSM
félisten
válasz bombibmw #13704 üzenetére
Röhögni fogsz, de igencsak van különbség, ha 825/1250-re leveszem a 290-em, vagy hagyom a gyári 950/1250-en, vagy ha még húzom is. Magam is meglepődtem rajta.
Nekem (sajnos) nem a jóféle 1.0.4 van, hanem a legfrisebb steam verzió. Mod nincs, csak a DLC-k.(#13706) Grave444: Kevés ilyen szépen optimalizált játékkal találkoztam eddig, pláne olyan régről. Hosszú lenne most elmagyarázni, érd be ennyivel.
-
laychi
veterán
1150 Xeonok húzhatók?
Mi az eltérés az asztali változatokhoz képest?
Annyit tudok a szerver procikról,hogy valós 24/7 használatra vannak tervezve
Meg ahogy a specifikációt nézem más a memória kezelésük.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Trailblazer #13709 üzenetére
A GTX880 is októberre lesz itt és ezek a játékok adják majd el (GTAV és Far Cry 4)
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Imo85
tag
válasz #35434496 #13423 üzenetére
Ez igen, ez már lap.
akoska07:: Hogy áll a videó projekt, a kupaktalanításról?
(#13600) HSM:: És ezt a monstrumot hova tennéd high profilos ram esetén? Na persze ventikkel felszerelve.
(#13716) h1mpi:: Igen, valóban az. Mondjuk sztem annyit nem ér, de max 70-re kellett volna beoptimalizálni a deszka árát.
[ Szerkesztve ]
Imo
-
ffodi
veterán
válasz bombibmw #13714 üzenetére
Az 1,05 V egy általános alapérték, de az általad írt 1,122 V is rendben van egyébként. Ez az érték nem feltétlen függ a CPU órajelétől, inkább az Uncore órajelének emelésekor kell rá odafigyelni. (Tehát kérdés mennyi most az Uncore szorzód....)
Szerintem próbáld ki 1,05 V-on, aztán ha nem stabil akkor fixáld 1,125 V-ra és kész.
laychi:
Manapság egyik Xeon-t sem lehet tuningolni.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
vis.p
aktív tag
válasz laychi #13719 üzenetére
Hali,
Egy 4770s-t szeretnék skalpolni, majd újrapasztázni, és visszaragasztani a kupakot.
Nem tuningolni szeretnék, csak a minimum hőmérsékletet szeretném minél lejjebb vinni.
A kalapáccsal történő kupaktalanítás valóban működik?
Liquid pro vagy liquid ultra a jobb?
Visszaragasztáshoz mit ajánlotok?
Fekete loctite szilikon?
Nagyon köszönöm a segítséget. -
laychi
veterán
azt a procit ne kupaktalanítsd
alacsony fesz-órajel mellett pár fokot hoz a liquid ultra.
csak linx és hasonló nagy terhelésnél jelent sokat.amúgy max 4-5 fok 1,2V körül,ami meg elenyésző(de az is csak erős terhelésnél,mint pl hd kódolás meg hasonló tevékenységek,ahol 100%-on dolgozik a proci).
(#13721) subaruwrc
vannak akik pengézik a procit,van aki satuba fogja a kupakot és a nyákot leüti róla egy darab fa és kalapács segítségével.
Illetve van egy satuval lepréselős módszer is.
kinek a pap,kinek a papék lánya(#13723) troll81
Nem éri meg neki,mert nem hoz hasznot.
főként olyan procinál,ami 1 V-ra belőhető,vagy alá[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz troll81 #13723 üzenetére
Én is.
(#13719) laychi:
Én azt olvastam,hogy 4790k-nál egy 4,6-os beállításhoz kell már az 1,120V.
Példának okáért,visszavettem 1,05V-ra és a BF4 ki is lépett.
Tudom,hogy a játék csinál ilyeneket,de nekem már régen nem volt és most,hogy visszavettem a Vring feszt,egyből.
Ezért most feltoltam 1,120V-ra,aztán meglátom.[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz laychi #13722 üzenetére
az igen b+
hát az semmilyen megközelítésből nem hangzik biztonságosnak.
akkor inkább a penge egy stabilan lefogatott procival.
hőlégfúvóval nem próbálkozott senki ?az még a legjobb módszer szerintem. úgy már láttam procit kupaktalanítani és 5 perc és nem sérül meg semmi.
hőléggel rámelegítesz 150 fok környékére majd úgy egyszerűbb áttolni a pengét a kupakot fogó ragasztón,a paszta meg a nagy melegtől simán elengedi a kupakot. -
subaruwrc
félisten
válasz BlessedElroy #13731 üzenetére
ez a " ne próbáld ki otthon " tipikus esete.
szerintem elő volt készítve a dolog és a kalapács csak az utolsó momentum. kizártnak tartom hogy az a ragasztó ennyitől ilyen szépen elengedi. -
laychi
veterán
Meg kell gyengíteni pengével a ragasztót,aztán vízpumpafogóval lecsavarni a kupakot
Bár én eddig az össze procinál végigvágtam,amit csináltam,de majd egyszer kipróbálom így is.
Addig beszerzek egy vízpumpafogót is,vagy valami lapos pofájú fogót,amivel az IHS-t se sértem(#13740) subaruwrc És még te szívtad itt bombi vérét szép mondhatom
De mitől repedt meg,ha pengézted?
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
nem voltam éppen relaxált állapotban miután alig 30 perc bemelegítésnek is gyenge teszteléstől ( lényegében ellenőrzéstől ) megdöglött LÉGGEL az elő tesztelt 6600mhz 32m képes procim,amit nyertem ......
úgyhogy ja,valószínű némelyik mozdulatba több erőt is vittem a szükségesnél
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz subaruwrc #13742 üzenetére
Pedig nyugodtan hidd el, hogy valamelyik tesztelés alatt repedt meg. A hirtelen nagy hőingások tudják így megrepeszteni, meg a kalapácsos módszer, bár ott nem szoktak ilyen szép égésnyomok maradni. Ott alul látod is, ahol a sanszosan túl nagy áram hatására szépen "kipukkadt".
(#13743) Devid_81: A baj a kalapács és az ütés. Más a rugalmassága a magnak, mint az alatta lévő résznek, és mikor rácsapsz, ott bizony történnek érdekes dolgok. Olyan, mint az orosz rulett. Az is néha bejön, néha nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
válasz laychi #13739 üzenetére
Szinte mindenkinél történik valami a procival,csak a többség megússza és működik szépen tovább,valakinél meg megáll,mint a hal szeme.
Azért látom,a "bagoly mondja verébnek..." szólás itt is szépen érvényesül.
Viszont becsülendő,hogy a kolléga berakta ezt és nem csak mást szíd,amiért elqrta a prociját.[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
Ez sajnos benne van az extrém tuningban.
ez pontosan így van csak hatalmas meglepetés volt hogy én még el se jutottam a nitrogénes tesztig,aznap kaptam meg a chipet és nem élveztem 1 órát összesen. nagy pofon volt. ha 6600-on 1.95v-on eldurrant volna azt mondom oké,benne van a kalapban,de így,rossz emlék még mindig..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest