Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz csubuka #96208 üzenetére

    Nekem van két t430. A kijelző tényleg csak szemből jó valamire. A 900-as felülről nézve szürke masszává válik gyorsan. A 768-ason meg nem fér ki egy összetettebb program kezelőfelülete. Mondjuk én főleg külső monitorokkal használom, csak utazás közben vagy csak az asztali monitorok kiegészítőjeként használom a belsőt, szóval így nekem annyira nem számít. De 768-ason szoftveres átméretezést kellett állítanom linuxon, hogy tudjak dolgozni külső monitor nélkül :D

    A bővíthetőség az tényleg jó a t430-nál. Sima inteles változatokat használok, 4 magos i7es procit tettem bele. 16GB ramot, sata ssd-t, msata ssd-t, hdd-t caddybe. Van már 4 dokkom és 6 darab 90w-os tápegységem is hozzájuk, hogy minden asztalomnál simán odatehessem a gépet dugdosás nélkül. 5 ezer körül kapni a 4338-as komolyabbik dokkolót és a 90w tápokat is hozzá, marha olcsó. Ugyanez nem mondható el az újabb sorozatokhoz, ahol másfajta dokk és szögletes tápcsati van (bár lehet adapter van arra, ha túl drága lenee).

    Maga a gép és a kiegészítők is olcsón vannak már ezekhez.
    Az újabbaknál külön figyelni kell, hogy mivan beforraasztva, van-e elég ram slot, van-e hely más bővítéshez (optika nincs, ssd csak winyó helyére, m2 ssd is kicsi fér, de lehet túlmelegszik azokban)

    Szóval végső soron neked kell kitalálni, hogy mire használnád. Mennyire számít az ár, milyen képességekre van szükséged és hogy milyen időtávra tervezel vele.

    Ahogy más is írja, a t420 sem feltétlen rossz. Klasszikus billentyűzete van. Még talán ahhoz is jött ki bios update nemrég. Az intel gpu kevésbé támogatott mai windowson. Működik, nem arról van szó, de csak win-ben lévő alap driver van azt hiszem. A külső kijelzők kezelésében nem tudom van-e különbség. A t430-asommal 3 fhd kijelzőt is meg tudok hajtani dokkolóval (lehetőleg kettő egyforma, hogy pont azonos paraméterekkel akarja használni, mert ha nagyon különböznek, akkor max 2 megy). A t430 dp-vel képes 4k kijelzőt is hajtani, nem tudom a hd3000 képes -e erre. Lehet ebben nincs különbség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák