Új hozzászólás Aktív témák

  • pala2

    csendes tag

    Sziasztok!

    Valaki észlelt már hasonlót T430-al (vagy esetleg TP sorozattal)?
    Sokáig keresgettem, hogy mi lehet az oka, hogy a monitorom (U2410), mely DisplayPort (mini, vagy dokkolóról normál) kábellel van csatlakoztatva a géphez (dokkolóhoz), nem megy alvó állapotba.
    Először gyanúsítottam a monitort, de ott végigpróbáltam mindent, más gépekkel működik rendesen.
    Aztán rákerült a dokkolóra egy másik hasonló monitor is, de már csak DVI kábellel tudtam csatlakoztatni, és láss csodát az rendesen ment aludni, mikor kikapcsoltam a gépet, vagy levettem a dokkolóról. Gyorsan csere-bere (kábelek-monitorok) és a másik monitor is "rendesen" ment aludni, de amelyik a DP-on volt csatlakoztatva, az megint , csak nem akart aludni. (Ilyenkor egy felirat kószál a képernyőn, hogy nincs DP kábel csatlakoztatva).
    A helyzetet árnyalja, hogy, amikor a gép a leállási folyamatba kezd, akkor a DP kábelen csatlakoztatott monitor is elkezdi az alvási fázist, majd, amikor a gép működése teljesen leáll, akkor elveszti a "fonalat" és felébred, majd jön a felirat, hogy "nincs kábel bedugva".
    Létezik az, hogy DVI és VGA csatlakozók, valamilyen "extra" jelet (zárt áramkört) hagynak maguk után, mikor a gép kikapcsolt állapotban van?
    Mi lehet ilyenkor a megoldás? Ez valamilyen TP hardwer probléma?
    Ha esetleg valakinek lehetősége van nézze meg legyen szíves, hogy igaz e a feltételezésem. (Lehet, hogy, csak kábel kérdése?)
    Köszi!

    pala

Új hozzászólás Aktív témák