- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
szeva000
addikt
Hi!
Ma kaptam egy ilyen förmedvényt.Az adsl és hálókábeleket látja,ha bedugom,de sehol semmi.A STATUS led meg villog állandóan.Mit jelent ez? -
Middreks
csendes tag
Üdv!
Az utóbbi egy hétben 360T-vel és gonosz "ikertestvérével" a 360R-rel szórakozok, belépni sikerült mindkettőre, csak eléggé tanácstalan vagyok.
Sikerült életet lehelni a jó öreg 360T-be, így már tudja az ADSL2+ -t (10Mbites csomagom van). Viszont szinte azonnal (5 percnél tovább sosem bírja) dobja a kapcsolatot. A sok fórumolvasás okosabbá tett: a downstream snr margin az mindig 10 dB alatt van, és (ahogy a 360R-nél is), itt is emiatt esik ki a szinkronból állandóan.
Mint a képen is látható a legújabb firmware van rajta:
ADSL Firmware Version: 5.00.04.00 - 5.00.03.00 - 5.00.03.00 Annex B - 01.07.2b - 0.52
ADSL Software Version: V3.00B01T02.EU.20060220Bridge módban használom, a VPI/VCI értékek jók (1/32 T-com terület miatt)
Telnetes felületre is be tudtam lépni, csak éppen nem tudom, hogy onnan hogyan lehet, ha egyáltalán lehetséges módosítani az induló beállításokon. A help csak éppen kiír néhány parancsot (nem is mindet).A 360R-nél a Trendchip Console nevű csodával a dchard által írt cikk alapján meg tudtam csinálni, hogy a vonal stabilabb legyen, csak két gond van:
- a 360R alapból egy rakás sz*r, melegszik és bont (akármit csinál vele az ember)
- ha a különböző hibajavító eljárásokat bekapcsolom (trellis, SRA, interleaving) akkor meg csak villog az adsl, aztán kialszik végtelen ciklusban és sehogy sem akar elindulni...A vonal csillapítása 35dB körüli szokott lenni letöltés irányban (feltöltéssel sosem volt gond) és az alap 9-10 dB-es SNR értékkel bont. 2,4 km-re vagyok a központtól a szerelő szerint (vidéki kisváros, elég gány lehet maga a vezeték is). Az annyira nem zavar hogy nem tudom megközelíteni az ígért maximumot, inkább a stabilitás a legfontosabb, a lehető legkisebb letöltési sebesség vesztéssel.
Lényeg: hogy tudom megváltoztatni ezt az értéket a 360T-n? Ez mégiscsak megbízhatóbb, mint a 360R (hiszen hardveresen is jobb és egy Linux fut rajta ^^)
Ha a modem a gond egy D-Link DSL 321B-n gondolkozom (vagy 320B, csak Annex B-s fw-t rakok rá és olcsóbb >.<)
A válaszokat köszönöm szépen előre is.
-
-
Sziasztok!
Egy kis gondom van, elvesztettem a papírjait a D-link DSL-360R mondemnek. EGyszerűen nem találom, hogy mennyi megabitet bír. Most váltottam a nálam rendelhető legnagyobb 15/1 Mbitre, és érdekel, hogy bírja-e ez a modem, amit még annó 2 éve hozott a T-online, az akkori 4 Mbites ADSL-hez.
Valaki írja meg az adatait légyszíves. D-link oldalán csak a T-s tipust találtam meg. -
CS_D
senior tag
Kicsit le van ülve a topik, de azért bedobok én is egy kérdést:
hogyan lehet belépni a modembe routeren keresztül?
Az olyan routert WAN-LAN1 kábeles összekötéses megoldásokat ismerem. Nekem valami állandóra lenne szükségem.
-
-
alit
tag
Az előző tulaj ha nem telekom területen lakott akkor eltérhetnek a VPI/VCI beállítások. A Telekomnál VPI=1, VCI=32. Egy resetet próbálj meg a hátulján lévő kis lyukon. Vagy menj be a menüjébe és próbáld meg beállítani. Ha mégsem ez a probléma akkor bocsi, csak találgatok.
-
Bazs888
csendes tag
Hello, nekem egy 360R típusú modemem volt, gyakran meszakadozott az utóbbi időben, vettem egy használt 360T típusú modemet, összecsatlakoztattam, de nem működik, (kpacsolódás WAN miniporton kerestül) itt megáll, majd újra tárcsáz, hibaüzenet: A távoli számítógépet nem látja, nem állítotam még rajta semmit, a modem az előző tulajdonosnál kitűnően működött. Gondolom be kell állítani rajta valamit, de nem vagyok benne jártas. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Lehet, hogy nem a megfelelő topicba írok, ezért előre is elnézést kérek.
Immár 3 éve vagyok T-Com előfizető. Az ADSL mellé egy D-Link DSL-360T modemet kaptam, ami eddig kifogástalanul tette a dolgát. Ám napokban furcsa dolgot vettem észre.
Torrentezés közben (utorrent 1.8.2), mikor a maximális sebességgel töltök le, akkor a modemen néha elalszik az Ethernet és néha a Status led. A letöltés viszont megy tovább. Ha szüneteltetem a letöltést (csökken a sebesség), akkor hirtelen újra felvillan és minden rendben van.Eddig még nem tapasztaltam hasonlót. Azt megszoktam, hogy letöltés közben az Ethernet led nagyon gyorsan villog, de elaludni soha nem szokott egészen eddig.
Mi lehet a probléma? Haldoklik a modem, vagy a hálókártya? Vagy csak a leddel van probléma, vagy az UTP kábellel?
Reset már megvolt, de nem segített.
A modem és a hálókártya drivere, firmware még az eredeti.Adatok:
internet: ADSL 8Mb/1Mb
UTP kábel: CAT 5e
modem: D-Link DSL 360T
P/N: DSL360THU.B3
HW Ver.: B3
FW Ver.: v1.00B02T01alaplap: ASUS A8N-E
LAN kártya: alaplapi
nVIDIA nForce4 (CK8-04) - LAN Controller (PHY: Marvell 88E1111/1115) PCILégyszi segítsetek, ha tudtok.
Előre is köszönöm. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám a modemmel, hogy nem látja a gép és az Ethernet led csak villog. Nem tudok vele kapcsolatot teremteni. Mi lehet a gondja? (Reset megvolt már.)
Köszönöm! -
bajnokpityu
félisten
válasz
martin555 #69 üzenetére
haliho!
cégemnél egy ilyen dlink modem megy matávos adslel.mögötte router,stb.jelenleg a router PPPoE vel tárcsáz a modemen keresztül.namost nem tudom igazából,h miért van,de néha leesik a modem a netről.teljesen fullosan lehal a net(nem a router),és kizárólag a modem resetjével működik ezután.teszi ezt napjában 3-4 alkalommal átlagosan,és kezd idegeimre menni.
idehaza áprilisig volt huaweii adsl modemem,de itthon a routert kellett resetelgetni hasonló sűrűséggel.majd kitettem a szolgáltatóm szűrét,kábelmodemre váltottamés a problémák teljesen eltüntek.
namost,gondoltam arra, hogy meghekkelem a céges dlink modemet,nade.
1.nem enyém a cucc,de még csak az előfizetés sem.
2.ráadásul valszeg a nem nem oldaná meg ha a dlink tárcsázna,hiszen csak modemként sem tudja ellátni feladatát,nemhogy bridgeként.jött az ötlet,h dlink kidob,és huaweii átprogramoz(szolgáltató ennyire értékesnek találta a modemjét,h el sem vitta),h ő tárcsázzon.
3. lehetőség felmondatom a matávos szerződést,és cégnél is átváltok kábelnetre.
szerintetek?
-
martin555
aktív tag
hátt, kiss barrátaim!
má jó egy éve kiütöttem a D-link DSL 360T -ben a magyar Firmware-t a fullosra...
azóta hasítt
jajj barátaim, ne lámáskodjatok, a sebesség (upstream, downstream) a szolgáltató szabályozza benn a központban.. gondolj bele ha a vezetékes víz, a harmadik emeleten, nyáron a nyomás lecsökken, rakhatnál a panelba félméter vastag csövet is akkor se tudnál rendesen zuhanyozni.. központilag, picikéim, vágod?
én személy szerint attól féltem, hogy a FW update-val kiütök magyar- adsl specifikus beállításokat !
tessék, tanuljatok PHYSICAL LAYERT barátocskáim, de nehogy ám aztán kérdezzetek valamit tőlem!
itt van a HU buta verzió , settingekkel:
és a FULL os , jól belőtt verzió:
http://w3.externet.hu/~beck/adsl/adsl.zip
http://w3.externet.hu/~beck/adsl/firmware.zip
és ha valaki beszól, hogy hogy linkelek! copy-pastézzatok vazzer !
behuggyoztok, hogy miket tud a DSL-360T.
csáóó!! -
Blade!!!
tag
Nekem is 360R-es modemem van. Van hozzá valahol firmware vagy jó hozzá a 360t-jé is? Ezt a típust sem a dlink.com-on, dlink.ru-n,dlink.hu-n nem találtam meg. Valakinek valami info, hogy mi a külömbség ha van egyáltalán?
-
sjoca
csendes tag
Sziasztok
vettem én is egy dlink 360t adsl modemet.
Amit a szolgáltatóm ad az Askey modemet kb 3 havonta cserélnem kell mert tönkre megy
A dlink modemmel se tudtam mit kezdeni mert nem megy nálam ,vagy én vagyok hülye hozzá.
Az Askeyyel egyböl bejön az internet ha a kapcsolodás feliratra kattintok de ezzel a dlinkkel semmi.
Mi lehet a probléma?
Köszia a segitségeket
Kellemes ünnepeket -
golyani
őstag
nekem speciel DSL-360R modemem van és van hogy néha meghal a net. a modemen belül minden eszméletlenül forró. gondoltam rá h túlmelegszik.
vélemény? -
szab3
csendes tag
Na én most találtam rá erre a topicra. Végigolvastam, de nem derült ki néhány kérdésemre a válasz
Kérdéseim:
1. Valakinek sikerült végül is tartósan routerként használni a modemet? Ha igen melyik firmware-vel, pppoe-t hogyan állította be? A PC-t hogyan állította be? Le tudná írni, hogy lépésről lépésre mit csinált?
2. ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-360t/driver_software/ itt van egy 2006-os firmware. valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
DJviolin
csendes tag
Sziasztok!
Áramszünet után nem világit a DSL-360T-s modememen az ADSl Link/Act lámoa. Mit tegyek?
Üdv:
DJviolin -
kzs
tag
Jo régi már ez a téma: tapasztalt valaki olyasmit, hogy nem működik a 192.168.1.1-es cim? Régen működött, de most nem akar. Elkézelhető, h. megváltozott a cim? az egész 192.168.1.x range-ben nem talál pingelhető cimet...
Bármi ötletet szivesen veszek
kzs -
freex
csendes tag
Bocs, nem figyeltem. Azt hittem, a hozzászólások #30-nál véget érnek.
Akkor ezek szerint mindenkinek ugyanaz van.
Remélem, fél év múlva, amikor lejár az adsl hűség, s visszaadom, visszaállítok mindent, bridge mód, user/password a régire, a Matáv nem fogja kifizettetni a firmware átirás miatt... -
freex
csendes tag
Halihó Mindenkinek!
Bocs most találtam rá erre a témára, hátha egy kicsit fel tudnánk rázni.
Kb. fél éve én is ilyet kaptam az anno még Matávtól, igazából nem is volt vele gond. Véletlenül bukkantam rá a neten, hogy az eddig ''buta'' adsl modemnek hitt cuccnak van belső lelki világa, nem is akármilyen, linux. Gőzerővel elkezdtem kutatni, vettem a bátorságot, s beleltöltöttem az angol dlink oldalon található firmware-t. Innéttől kezdve tökéletesen müxik routerként, nem kell a pc-n a pppoe-vel foglalkoznom.
De van pár gondom. Semmi extrát nem akarok, csak klasszikus routerként használni több géppel. S ha már egyszer van 5 portos switch-em, miért ne osszam meg a netet. Az első tapasztalat az, hogy a pc felé a publikus ip-t dobja ki a modem belső dhcp-je. Pedig be van neki állítva, hogy 192.168.1.2-254 -ig ossza, meg persze fusson. Azt hiszem ossza is akkor, ha bridge módban hagyom, ahogy a Matáv hozta. Visszatérve, mivel publikus cimből csak 1 van, több gép felé is ugyanezt akarja adni, ergo ip ütközés van.
Tapasztalt valaki hasonló dolgot? Itt egy jó kis cucc, adott minden, nem kellene adsl routert venni, s valamiért nem megy. -
Mihu13
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy mik a gyári beállítások.
Köszi Mihu -
envagyok
veterán
Nekem egész jól sikerült , de nalam az a gond, hogy az automatikus dhcp nem mukodik. Azaz a modem ha dhcp-re allitva, akkor is a wan ip-t kuldi a gepnek. Ha manualisan allitom 192.168.1.x-re, akkor megy a net, de ha 24 ora mulva ujratarcsaz, akkor megint be kell allitani az autoatikus ip cim kerest -> megkapom a wan ip cimet > ujra kell kezire (192.168.1.x) allitani a gepen az ip-t, es megy tovabb a net.
A tuzfal jol mukodik, de sajnos nincs portz forwarding funkcio, bar ugy erzem az upnp mukodik.
Szerintem a hardver is meg lehet egy kicsit kutyulva, mert az idot is mindig elfelejti.
En egy switchen keresztul hasznalom, amire 1 szamitogep, 1xbox, 1 lanos winyo, es egy masik router van rakotve hozzaferesi pontkent (Mivel annak ellener hogy a vezeteknelkuli resze fenomenalis, a dsl tarcsazo es router resze csapnivalo (belkin pre-n)) -
zsuffa
csendes tag
Lehet akadálya egy ilyen ketyere a net megosztásnak? Akárhogy próbálom, nem megy a wlan.
-
SzalonTüdő
csendes tag
Gyerekek,
A Dlink terméktámogatási szakmókusaival folytatott levelezés után íme a pillanatnyi helyzet (ahogy én látom).
Megkérdeztem az ürgéknél, hogy van az, hogy az utolsó hivatalos firmware-rel, ami a német weboldalról leszedhető, nem sikerüt gateway-nek beállítsam a ketyerét. Kértem őket, hogy nyíltan tájékoztassanak a hivatalos firmware ezirányú funkcionalitásáról, ennek fejlesztési állapotáról. Megkértem őket, hogy ha szerintük az eszköz gateway-nek (még, egyenlőre) nem használható a firmware miatt, akkor ezt mondják el nekem nyíltan.
Persze nyílt választ nem kaptam, hiszen egyetlen gyártó sem szívesen ismeri be, hogy olyan funkcionalitásokat emleget a már kiadott kézikönyvben, ami csak a homályos jövőben kerül majd (véglegesen, esetleg) megvalósításra (és tesztelésre).
Ehelyett azt a kitérő, de azért beszédes választ kaptam, hogy (egyenlőre) használjam a Bridge módot. Nem valami megnyugtató.
Ettől még lehet, hogy maszekban innen-onnan beszerzett firmware verziókkal többé-kevésbé rá lehet venni a ketyerét a Gateway módra, ahogy föntebb is olvasható, de ezekből a beszámolókból az is kitűnik, hogy egyik megoldás sem túl stabil (kivéve a szimpla Bridge-et). És az, hogy maga a gyártó sem teszi magát oda a terméke mögé, hanem elsunnyogja és kitérő választ ad direkt kérdésre, csak megerősítí bennem ezt a gyanút.
Azért kérném azokat a srácokat, akiknek sikerült ideig-óráig a Gateway mód, írják már meg a közösbe, melyik firmware verzióval jött össze ez.
Mi marad akkor? Várni, hogy a Dlink elszánja magát arra, hogy kiadja a megfelelő firmware verziót? Asszem leginkább ez.
Ha nagyot tévednék, javítsatok ki
Tüdő -
Hello all!
Sikerült beállítani Gatewaynek a 360T-t HUB on keresztül 2 gép megy rá, DE naponta - miután 24h ként bont a z@xelero- mindig újra kell indítani a modemet hogy mennjen a net. Mind2 gép statikus IP, DNS beállítva minden faja csak naponta szórakozni kell vele. Erre tud valaki megoldást mert nem tudok mindig otthon lenni.
Üdv
Ball -
SzalonTüdő
csendes tag
Szia twollah,
Tegyük fel, hogy vettem egy ilyen modemet. Mert ugye európai (magyarországi) kereskedelmi forgalomban kapható. Tegyük fel tehát, hogy az én tulajdonomban van.
Tegyük fel továbbá, hogy a szolgáltatóm nem kötelez arra engem, hogy kizárólag az ő modemét használhassam.
Akkor kérdem én: miért fáj az Neked, ha én a saját tulajdonomban lévő műszaki berendezés teljes funkcionalitását ki szeretném használni, és ezt megvitatom másokkal ??
Egyébként nekem úgy tűnik, vagy nem olvastad a topicot mielőtt beleírtál, vagy fogalmad sincs miről beszélsz. Nem volt szó sávszélesség-bővítésről. Mert ez ugye nem a felhasználó oldalán dől el. Arról volt csupán szó, hogy ez a berendezés , a Dlink DSL 360T ( a megfelelő firmware-vel, állítólag ) be tud tölteni Gateway szerepet is, ami a biztonsági problémák jelentős részére gyógyír lehetne sok (külön routerrel nem rendelkező) felhasználó esetében. Ennek a hogyanjára szerettünk ( szerettünk volna, szeretnénk ) rájönni.
Ennyi
Üdv
Tüdő -
twollah
nagyúr
Miert nem fogjak mar fel vegre a kiserletezgeto kedvu abusererek, hogy nem erdemes piszkalgatni az ADSL modem beallitasait.
Attol, hogy belepiszkalni nem lesz soha az eletben 2Mbites downstreamjuk.
Max azt erik el, hogy elszurjak a beallitasokat, es kinos magyarazkodasba foghatnak a Matav emberkek elott. -
Deusmax
csendes tag
Nem a HU-s firmwaret nem fogod tudni visszatenni, mert nem lehet letölteni sehonnan sem, és a modemből sem lehet kiszedni.
Összefoglalva, a magyar modemben nem kicsinyesség miatt nincs benne a többi beállítási lehetőség, hanem egész egyszerűen azért mert jelenleg nem működik, csak a bridge kapcsolat.
A forráskód letölthető, kísérletező kedvű emberek megpróbálhatják megjavítani, a DSL-300t-t oroszoknak már sikerült működőképessé tenniük. -
Volki
csendes tag
Hali!
Akkor még anyi kérdésem lenne hogy ha én most felnyomom rá az új firmware-t és utánna ha netántán valami gond lenne a modemmel akkor visszalehet rakni rá a HU-s firmware-t?
Mondjuk én még szerintem várok amik meg nem oldódik ez az óránkénti újrakapcsolódás problémája. Addig meg ott van a windows reconnect-je. -
Deusmax
csendes tag
Kipróbáltam én is az eus firmwaret, és megy, persze továbbra is bridge módban mert tényleg bugos a német oldalról letölthető V1.00B02T02.EU.20040614 firmware, mindjárt leírom hol és miért. Kérdésem, hogy a V1.00B02T02.NE.V1.20040817 firmware honnan tölthető le?
Beállítani a köv képpen kellett, mint a fentebbi hozzászólásban be kell állítani a PPPoE kapcsolatot a modemben, a számítógépet pedig DHCP-re kell állítani, a modem elvileg 60 másodpercenként elküldi a kapott IP-t a gépnek, tehát a gép továbbra is közvetlenül elérhető az internetről de legalább nem kell betárcsázni. Azonban kb 1 órán belül megszakad a kapcsolat és nem is állítható helyre, csak a modem újraindításával, szóval szerintem vmi baj lehet a DHCP szerver körül. -
SzalonTüdő
csendes tag
Hali skacok,
Amit itt leírok, abból mindenki a saját (anyagi és törvényes) felelősségére cselekedjen/okuljon/tanuljon. Tehát ha elbaszol valamit és elromlik, akkor tiéd a sár. Ha viszont működésre bírsz egykét kibutított funkciót akkor tiéd lehet a pálya.
Ez egy tisztán technikai megfontolásból leírt tapasztalat. Morális és jogi következményekkel mindenki maga kalkuláljon.
Amit leírok, ahhoz nem jár support ... tehát ha nem érted, nem tudod hogy kell, akkor tájékozódj még egy kicsit egyéb oldalakon az alábbi témákról/címszavakról :
- gateway
- NAT
- public IP address, LAN IP address
- router
- PPPoe
- TCP/IP protokoll
- firmware update
- elrontott firmware update ....
Amint a fentiekből is kitűnik, legalább haladó, számítógép-hálózatokban némileg jártas manusoknak szánom ezt az irományt.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Dlink DSL-360T típusú ADSL modem.
Egy ismerősöm ilyennel kapcsolódik, nincs routere, a szoftveres tűzfallal nem boldogul túl jól (kezdő felhasználó) ezért hemzsegnek nála a különféle trójai jószágok ( vírusok és spy cuccok ). Annyira, hogy a muksó jóformán nem tudja használni a gépét (?ismerős helyzet, skacok?), különösképpen nem az MS Internet sExplorert ( de hát ugye a fiatalságot ez érdekli a leginkább, ezért nem is hibáztathatjuk őket ). És szeretné használni.
Eme rosszindulatú betörések okát és a megoldásukat kerestem.
Az ok egyszerű. A gép építi fel a kapcsolatot egy szoftveres PPPoe klienssel. Az IP cím kiosztás dinamikus, tehát a PC kap egy (publikus) IP címet a szolgáltatónál éppen rendelkezésre állók közül. Így a PC teljesen kitett minden szisztematikus és heurisztikus támadásnak.
Ez ugyan enyhíthető lenne egy szoft-tűzfallal, de a felhasználó kezdő ugye, nem szereti és nem is tudja a tűzfalat szelidíteni. Meg ha minden két percben megkérdez a tűzfal valamiről, akkor előbb-útóbb megunod / kikapcsolod ....
Tehát más megoldás kell.
Kézenfekvő lenne egy címfordítást (NAT-ot) végző eszköz (gateway) használata a kapcsolat felépítésére. Ez viszonylagos nyugalmas biztosíthatna ebben az esetben.
Gateway lehet:
- egy router
- egy Linuxos PC
- akár egy windózos PC is (ez ugye nem vállik be túl jól)
- !!! VAGY !!! a Dlink DSL-360T. Ha érdekel, keress rá a gyári doksiban errefelé :
http://www.dlink.de
Ennek segítségével a modem építené fel a PPPoe kapcsolatot , ő viselné a publikus IP címet. Mivel ő nem PC, így a PC-t ( meg a windózt meg a sExplorert ) támadó trükkök nagy része rajta elhal, így a felhasználó nyugisan tud dolgozni mögötte.
Tehát a cél az lenne, hogy a modemet úgy használjuk, mint Gateway-t.
Ez a doksi szerint beállítható rajta.
Tehát
0. - mentések, tájékozódás
1. - ha be tudsz lépni a modembe,
2. - ha gyári a modemed,
3. - és tudod az összes beállítási paramétert,
akkor tudod gateway-ként használni a modemet.Kicsit sok a feltétel, ugye?
Én az első háromra (0-2) rájöttem. A PPPoe (d@t@netes) beállítására nem. Ha valaki tudja, írjon ide a topikba vagy mailre.
Íme:
0.
- Letöltöttem a modemhez tartozó doksit és a legújabb gyári firmware-t a www.dlink.de -ről.
- Letöltöttem és figyelmesen elolvastam a firmvare update-re vonatkozó utasítást.
1.
A belépéshez az alábbiakat tettem :
- Elbontottam a szoftveres PPPoe kapcsolatot.
- Átállítottam a hálókártyám IP címét statikus 192.168.1.2 -re
- Böngészőbe beütöttem , hogy 192.168.1.1
- Felhasználónévnek / jelszónak a topicban fentebb olvasható Dlink / Brigde párost alkalmaztam, sikeresen. Ezen a ponton, ha a szolgáltatótól bérled a modemet nem árt végigolvasni a szerződésedet a szankciókat illetően.
- Ezt követve beléptem a Tools / Update gateway menübe.
- Elmentettem a konfigomat a Back Up opció alatt. Ez mondjuk sokat nem segít, ha elrontom a firmware update-t, de mégis ad valami biztonságot.
- Lejegyeztem a Setup menü Connection opciója alatt található beállításokat külön papírra is.
2.
Gyári-e a modemed? Tedd azzá, ha mered
Lépj be a Status menü Product Info részébe. Lesd meg a Software version-t. Ha a Gateway-nál a sorban látsz olyasmit, hogy HU, akkor a magyar szoftver van rajta
Ha átsétálsz a Setup / Connection menübe, és ott a Type mezőben csak a Bridge opció jelenik meg, akkor pedig szinte biztos, hogy a butított magyar firmware ketyeg a modemedben.
Úgy tűnik, a magyar szolgáltatók a berendezés gyári szoftverét egyedi igényeik szerint módosíttatták a gyártóval. Üzleti érdekeiket követve kivettek belőle néhány olyan funkciót, ami alkalmassá tenné, hogy gateway-ként használd. Evvel azt remélik elérni, hogy elmész a boltjukba, és megveszel / kibérelsz tőlük plusz egy gateway-nek alkalmas berendezést ( mondjuk routert ). Szerintem ez kurva nagy disznóság ... de ez csak egy személyes vélemény.
Persze a berendezés rendelkezik egy frissítési funkcióval, amely segítségével a modembe a teljes funkciós gyári szoftver beírható. A probléma itt annyi, hogy egy olyan berendezést kéne módosítanod, ami nem a te tulajdonod. Te döntesz.
Ha úgy döntenél, hogy a legális vonatkozások nem annyira zavaróak, akkor még egy próbálkozás, hogy visszarettentselek : a firmware update egy nagyon kényes momentum. Ha elrontod, akkor minimum kínos magyarázkodásra számíthatsz a szolgáltatód szervízénél ... Rosszabb esetben se kapcsolódni nem fogsz tudni, meg a modem árát is ki kell pengesd, meg még meg is kérdeznek, hogy sikerült kinyiffantani ...
Gondoltam, tökös legény vagyok, nem ijedek meg az árnyékomtól, ha belekezdtem, végigcsinálom.
- Először is a letöltött friss gyári firmware-t kicsomagoltam.
- Visszabattyogtam a Tools / Update menübe
- Az Update Gateway firmware / browse szekcióban megadtam pontosan ehhez a típusú modemhez tartozó friss, kicsomagolt gyári firmware fájl elérési útját.
- Eldöntöttem, hogy merek frissíteni.
- Megnyomtam az Update Gateway gombot.
- Vártam, hogy befejeződjön. A frissítési leírás azt mondja legyek türelmes, ez eltarthat egy ideig, de nem ad semmi becslést. Azt mondja továbbá, óvakodjak az áramkimaradástól update alatt ...
- Vártam egy órát, semmi visszajelzés!!! A leírás szerint jeleznie kellett volna, hogy kész, de semmi ilyesmi. Közben mázsás kőtömb a szívemre gördült, hogy valami félre ment, most mi lesz.
- Mondom egy óra után, most már úgyis mindegy, ha ennyi idő nem volt elég, akkor semennyi se lesz elég, megpróbálom újraindítani ( áram ki majd be, meglátjuk mi lesz).
- Fél percen belül be tudtam lépni a modembe, a korábban már említett Felhasználói név/jelszó párossalMázsás kő legördül .
- Be a Status menü Product Info részébe. Az új verzió van feltüntetve.
- Be a Setup / Connection menübe, és ott a Type mezőben most már tudok választani PPPoe, Bridge, PPPoA meg asszem CLIP közt
Kiválló
3.
Beállítás (nálam eddig sikertelen, ha nektek sikerül, írjátok meg a hogyant):
Fogtam a komám PPPoe csatlakozáshoz kapott papírját.
A Setup / Connection menüben kiválasztottam a PPPoE-t.
Megadtam neki a felhasználónevet, jelszót.
Volt négy paraméter, aminek nem tudtam az értékét (MRU, MTU, VPI, VCI). Ezeket az alapértelmezésen hagytam.
Mondtam neki hogy Apply.
Aztán át a Status/Connection Status menübe. Mondtam neki, hogy connect, semmi.
Még néhány próbálkozás ugyanígy a paraméterekkel, amiket nem ösmerek. Megvariáltam őket, semmi. Erről még kell egy kicsit tájékozódnom.
Egyenlőre visszaállítottam Bridge-nek az eredeti beállításokkal. Most úgy meg, ahogy eddig. Amint rájövök, hogyan lehet a PPPoe-t jól felparaméterezni, megosztom. Megkérdezek néhány nálam rutinosabbat. Ha van köztetek ilyen, akkor bitte tessék megosztani.
Az biztos, hogy van rá mód, mert ha a modem bridge módban megy, akkor a PC szintén a PPPoe protokollal kapcsolódik a szolgáltatóhoz. Csak kéne tudni a hogyant, paraméterezést. Néztem a szoftveres klienst, hogy ennek a beállításait le tudnám-e lesni, de nem nagyon találtam ...
Háát ... ennyi. Jó sok, és még nem jártam egészen a végére. De úgy sejtem, nagyon kevés hiányzik.
És még egyszer :csak a saját belátásod szerint és a saját felelősségedre cselekedj. Ha nem tiszta néhány pont, inkább ne kezdj bele.
Ne feledd, ez nem a Dlink support oldala.
Üdv
Sz.Tüdő -
Deusmax
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen modemem van. Miután beléptem a szoftverébe láttam, hogy a benne levő firmware az magyar, és sajnálatos módon kizárólag bridge kapcsolatokat lehet benne létrehozni (vajon honna jött a jelszó?. A kérdésem a következő, honnan lehet letölteni a magyar firmwaret, vagy hogyan lehet kiszedni belőle, illetve próbálta már vki a modemet az EU-s firmware-el?
-
Volki
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen modemem kaptam tegnap én is és sikerült beépnem a modem-be is! A gondom az lenne hogy sehogy sem tudom beállítani az ''Allways On'' funkciót. Le tudná valaki írni hogy hogyan kell? Nem igazán akarom elrontani sem.
Néztem a Connection menüt de sehogy sem tudtam Bridge -ről átállítani semmire, mivel nem jelnik meg semmi választható. Gondolom itt kellene átállítani pppoe -re ha jól tudom. Vagy nem?
Köszi!
Volki -
kbbz
csendes tag
Udv!
Szeretnek kerni egy kis segitseget (ki gondolta volna?).
A problemam a kovetkezo: van egy ismeros, axis adsl, d-link dsl-360t modem. Jelenleg egy winxp-s gepre van rakotve. Megkert, hogy lojek be neki valami normalis tuzfalat. Egy p1-re felpakoltam a smoothwall-t, es itt jon a lama kerdes: hogy kell beallitani a smoothwall 'red' interface-t? Kell neki ppp daemon, kell-e manualisan piszkalni a ppp-on szkriptet, mit kell magadni az eth1-nek, es hasonlo kerdesek merultek fel bennem. Ha esetleg valakinek van mukodo adsl+smoothwall komboja, akkor nagyon halas lennek egy kis supportert. Kabellel (upc chello) van tapasztalatom, vannak alapveto ismereteim a halozatokkal es a linuxal kapcsolatban, de ezt a pppoe dolgot nem vagom (annyit tudok rola, hogy a point to point protocol over ethernet roviditese).
Elore is koszonom!
kbbz -
Thief_hu
csendes tag
</MESE>
Hali
Epp ma kaptam meg ezt a tipusu modemet, aztan elindultam a net fele doksit keresni hozza. Nem talaltam, de a forumot megtalaltam ;) Hat megneztem a kicsiket. Linux szaggat rajta, telnet, http szolgaltatassal, igy nagyon gyors ranezesre. A http-re a fentebb mar emlitett kombinacioval be tudsz lepni, azaz l: Dlink, p: Bridge
A telnet-re csak az lephet be, aki tudja mitol doglik a d-link ;)) Egyenlore jo a modem, de nem secure, egyaltalan. Mert:
http://192.168.1.1/cgi-bin/webcm?getpage=/etc/passwd
Mar ettol is meglepodtem, de ettol
http://192.168.1.1/cgi-bin/webcm?getpage=/etc/shadow
legyintettem egyet, es meghoztam a vegkovetkeztetest: Kukaba vele...
A forraskodot meg nem szedtem le, de ha a webszervernel ennyire ugyeltek, kepzelem mi lehet a forrasokba
Thief_hu
</MESE VEGE> -
n@p@lm
őstag
lama, már megtaláltam...
-
n@p@lm
őstag
válasz
VladimirR #33 üzenetére
na úgy néz ki megoldódott egy kis mókolás után.
megnyitva a hálózati kapcsolatokat (WinXP)--tulajdonságok--tcp/ip protokoll--tulajdonságok--alternatív konfiguráció.
itt konfiguráltam egy ip-t ami ebben (nálam) az eseteben : 192.168.1.2
alhálózai maszk : 255.255.255.0
alapértelmezett átjáró : 192.168.1.1. (tehát a modem gyári ip-je)
így már be tudok lépni a modembe.
user : Dlink
pass : Bridge
na most akkor mi az ip-m?
ha valaki kívűlról be akar lépni hozzám akkor hogy teheti meg (a dc-t elindítva kiírja a valós ip-t, azért ez kicsit érdekes;)) )
na most jól ellentmondtam magamnak...
üdv
napalm
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
valahol ajanlottak, hogy elotte huzd ki a modembol a telefonzsinort (gondolom azert, hogy veletlenul se akarjon tovabb menni), igy netre sem kell ugye csatlakoznod
a 192.168.1.1 egyaltalan nem biztos es teljeservenyu, de ez a leggyakrabban hasznalt ip adsl bridge-ek es routerek eseteben
nezd meg, hogy tudod-e egyaltalan pingelni a 192.168.1.1-et, ha igen, akkor bongeszobe 192.168.1.1, vagy http://192.168.1.1, ha nem, akkor mas az adsl bridge ip-je, ezt meg kell tudnod (mondjuk megpingeled a 192.168.1.255-ot, es ahonnan valasz jon, azokat nezed meg bongeszoben) -
n@p@lm
őstag
sziasztok!
én beírtam a böngészőbe a fentebb említett ip-t (192.168.1.1) de nem történik semmi. a lap nem jeleníthető meg.
mit kellene még tennem?? esetleg le kell húznom valamilyen kábelt a modemről? a netre előtte fel kell csatlakoznom? vagy hogyisvanez?
tűzfal bezavar? de azt is kilőttem..
ötlet?
üdv
napalm -
VladimirR
nagyúr
válasz
Darth_Revan #30 üzenetére
bongeszobe beirogd, hogy 192.168.1.1, aztan keri a juzert/jelszot es mar kesz is
-
Darth_Revan
veterán
Hol is lehet belépni a modembe?
-
kovy1
csendes tag
Köszi Toness!
Működik. Ezer köszönet. Petya, miből gondolod hogy piszkálni akarja?? Nekem pl. arra kellett, hogy átírjam az IPjét és a hálózati maszkot, hogy ne kelljen ki-be dugdosni a modemet meg a másik gépet. Ráadásul a hálókártyát is mindig hozzá kellett állítani ahhoz ami éppen be volt dugva. így meg mehet bele a switch-be...
Üdv.
kovy -
zooly20
csendes tag
Az ''Alwas On'' azt jelenti, hogy nem a gépnek kell felépíteni a kapcsolatot, és tárcsázi, (igaz ez lehet autómatikus is) hanem a modembe beleírodik, szolgáltatónk címe, felhasználónevünk, kódunk, és amikor rádugod a vonalra, ő építi fel a kapcsolatot, nekünk már csak használi kell!!
Amúgy Pl Hollandiába az összes modem így müködik -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #26 üzenetére
hmm?
-
ReJim
őstag
nem hiszem hogy az a tíz méter miatt van!
nekem két szintel lejjeb van bratyó szobájában! A falba fűzve, no meg a szobákon keresztül ez is eléri a 10méter kábelt! lehetséges hogy ''egyene'' kábelt használsz a Crosslink helyett??? egyébként házilag ''kötött'' kábel vagy már gyári? -
freehand
csendes tag
hello! Valaki meg tudja mondani, hogy a D-link 360T modemnek UTP-n keresztül van-e távolsági korlátja? Nekem 10 méter felett nem müködik.
-
gex75
tag
Aztán minek akartok ti abba a modembe belépni ?
Sebességet nem tudtok növelni mivel a központban állítják be,
esetleg a matávos beállításokat tudjátok elk*rni, utána meg lesz net.
Amit még megjegyeznék, minden dsl modemünk linux alapú,
tehát a hozzáértő hölgyek/urak leszedhetik a nyilt kódot az
ftp.dlink.de szerverről (30 mega).
A 360T csak modem, a MAtáv a kiemelt ügyfelekhez vitt/visz 362T
na az router is. -
Guruka
senior tag
Hogy lehet belépni bele? Mit kell beírnom és hova?
-
zooly20
csendes tag
Koszi mindenkinek, Tones nak kulonosen,mert az o otletével sikerult belépnem
-
zooly20
csendes tag
Hát oszintén szolva nem hackelni akarom, hanem ahogy Jerry311 is mondta, rejtett tartalékokat akarok elo hozni.
Pl ez a modem képes Always On modban dolgozni,azaz nem kellene a gépnek tárcsázni,ami egy Linux server ellátása esetén nem volna rossz otlet,mert fogalman ninc hogy kell ezt linuxban csinálni -
Sunzi
aktív tag
Dialcom modemek esetén:
user: root
pwd: Bridge
Lehet, hogy ez csak ezen típus esetén megy, de próbáld ki, hátha... -
jerry311
nagyúr
A matáv valószínűleg azért tiltotta le, nehogy elállítsa valami hozzá nem értő, és nem menjen a netje. Aki meg ért hozzá az úgyis bejut és beállítja, hogy neki mégjobb / kényelmesebb legyen.
Ha figyelmesen olvasol, akkor észrevehetted, volna, hogy az előző hsz-em nem erről a dlink cuccról szólt, hanem arról mi értelme van a modem egyéni beállíásának. Ehhez szvsz teljesen lényegtelen megismernem az adott eszköz képességeit. -
_Petya_
őstag
Mindenesetre a matáv nem ok nélkül korlátozta a hozzáférést a modemhez. Véleményem szerint a továbbiakban nincs értelme erről beszélni.
jerry311:
''Hogy ez a dlink mit tud, nem tudom, nem néztem utána.''
Vannak modemmel egybeépített DSL routerek, de a szóban forgó eszköz nem ilyen. Utánanézhetnél, mielőtt beleszólsz egy témába. De ha tudna is ilyen funkciókat, a Matávnak miért lenne érdeke elrejteni, kikapcsolni?
Petya -
jerry311
nagyúr
Ezzel nem feltétlenül értek egyet.
Nagyon sok adsl modem képes akár routerként is üzemelni, ez azért jó, mert ha kell felépíti a kapcsolatot, nem kell hozzá semmilyen pppoe szoftver, ha esetleg nincs a windózban, freebsdben, linuxban, akármiben. És amelyik már képes erre, abban általában az egyéb dsl router funkciókat is megtalálod.
Hogy ez a dlink mit tud, nem tudom, nem néztem utána. -
szepi79
őstag
Az adsl modemet nem jó piszkálni. Semmi pozitív változást nem érhetsz el vele, negatívat annál inkább.
1. Elállítod, nem fog működni, => ehhez support nincsen, legjobb esetben is kapsz egy számlát a javításról meg némi dádát, de én azt sem tartom nagyon elképzelhetetlennek, ha szerződést bontanak veled => kötbérezni fognak, arra meg a gatyád is rámegy.
2. el is rontod, akkor mindez megvan + ki kell fizetni a modem árát.
Szvsz nem éri meg... ha ennyire érdekel, vegyél egy sajátot és azt bütykölgesd... -
zooly20
csendes tag
Olvastam a gyártó oldalát,valoban ez a kod,de ezzel nem enged be a modem uj,a matavosok szereltek be 1 honappal ezelott
-
zooly20
csendes tag
Ezt szeretném megtudni ha lehet minél előbb!
Illetve a bejelentkező képig eljutok, csak nem tudom milyen User/Pass kellene.
Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest