Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcika80
tag
Na akkor a csoda, Stirling motorral itt foglalkozik valaki? Egész komoly kis erőgépet lehetne belőle építeni
-
Marcika80
tag
http://www.youtube.com/watch?v=7yK1h6y9Vck első led meghajtású detektoros rádió izé..
a led, a germánium dióda helyére van bekötve, öröm nézni ahogy folyamatosan pislog, elem nélkül .[ Szerkesztve ]
-
Marcika80
tag
válasz kjani18 #38393 üzenetére
Ok, ki próbálom! Egyébként ki próbáltam diódaként használva a ledet, őrület, de működik !! Villog a led mókásan, miközben tisztán szépen szól a rádió, ráadásul egy régi agyon használt ledet használok, lényeg működik . Elem nélkül villog a led, dióda ként használva, úgy hogy közben szól a hangszóró is. .
most fejeztem be az itthoni melót, este nekiállok a tekercsnek, úgy érzem sikeres lesz a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Marcika80
tag
válasz kjani18 #38375 üzenetére
Szia! Így gondolod?
Kernel Köszi a kiigazítást, csak rá nézésre gondoltam hogy szénféleségből lehet, holnap neki állok a tekercselésnek, megpróbálom minél pontosabban megépíteni a tekercset, a többi már igazából nem lehet olyan nehéz. Ha elkészültem mutatok képeket majd.
[ Szerkesztve ]
-
Marcika80
tag
válasz Lompos48 #38369 üzenetére
Heló! Diódának van Germánium diódám, azzal próbálnám ki, ok, köszönöm a rajzot, érthető, megfogom próbálni holnap, kíváncsi vagyok hogy hány adó fog megszólalni, gondolom ez függ az antenna, a tekercs, a leágazások, és a forgó konditól, Ha holnap megépítettem, akkor készítek egy videót róla, egy fa lapra lesz rá bütykölve az egész . Viszont ha hangszóró helyett ugye ledet kötök a rádióra akkor csak egyszer egyszer pislog, na de, ha egy 1,5V ceruza elemet csatlakoztatok a rádióhoz, akkor már rendesen pislog a led, .
a tekercs elkészítéséhez én réz drótot használnék, olyat ami a hálózati internet kábelnek van, Akkor elkészítek egy tekercset, majd a rajz szerint a többit kötözgetem, aztán kiderül vagy nem, vagy megszólal vagy nem, vagy úgy marad, vagy nem. Vagy nem. -
Marcika80
tag
válasz sörösló #38367 üzenetére
A Kossuth-on kívűl néha a háttérben más adó is megszólal persze halkan, Nem nem ufó vevőt építek, csak ilyen szét tákolt dolgokból szedem ki a hozzávalókat a rádióhóz, hobbiként foglalkozok vele, meg mutogatásként, .
Amit igazán szeretnék majd, az egy ledes rádió vevő. Tudom hogy lehet építeni ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Marcika80
tag
válasz Lompos48 #38364 üzenetére
Ahha! A tekercs egy rádióból kiszedett tekercs, ami egy szénrúdra van rá tekerve a drót, antenna 8 méter hosszú rézdrót kifeszítve a padláson, meg ahova tudom. A multiméterem 0,40V-ot mért, időnként ha rá kötök egy led lámpát az néha pislog . Próbaképp mértem rá. Akkor ha jól értem kel csinálnom egy olyan tekercset amin vannak leágazások, X menetenként, kel egy forgókondenzátor,
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Nem tudom hogy jó helyre írom e de, építettem egy detektoros rádiót
A kosuth szépen szól rajta, multiméterrel 0,40V F.mérek, tekercs van, dióda van, füles van, mit kel beszereznem ha további adókat szeretnék befogni vele? forgó kondenzátor? A rádióm esténként majdnem hogy leüvölt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest