Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    van egy regi (1987) canon nyomtatocskam, nagyon kis preciz belul, de olyan canon-os. mindenbol csak epp annyi van benne ami nagyon muszaj a mukodesehez, foleg a mechanika van agyon egyszerusitve (1 db motor aminek a vezerlesevel tovabbitja a papirt mozgatja a fejet, szalagot stb, aretalo fogaskerekrendszeren keresztul).

    nem is ez a lenyeg hanem hogy se kep se hang. nalam sosem mukodott par eve vettem, az elado nem tudta megmondani hogy jo e (sztem csak seftes nepper volt amugy is).
    elemet/akkut lehet tenni bele (4x1.5V v nicd tomb), de van kulso csatija is (6V). kapcsirajz nincs (csak egy hasonlo tipusrol de a tap resz azon sincs rajta).

    megkeresgeltem az alaplapon az egyik ic alapjan hogy hol van a vcc/gnd.
    ha elemet teszek bele semmi nem mertheto.
    ha lehuzom az elemeket es raadok ugyan itt 5v-ot (vcc/gnd vonal) akkor bekapcsol. addig mukodik amig nem kell a motorhoz nyulnia. van lcd azon lehet allitgatni stb, de amit arra kerul a sor hogy meg kell moccantani a fejet onnantol kigyullad a low batt jelzes.
    a tapegysege diszkret elemekbol van felepitve (egy hd14001bp van azon a reszen nem tudom a tap resze e), van biztositek rajta az okes. 4 nagyobbacska kondi van itt azok szepek latszolag minosegiek. ami csati van azt mar mind atmozgattam (osszesen 11 db elko van az alaplapon).

    ami nekem nagyon gyanus, hogy megkinalhattak valami kulso taprol forditott polaritassal. mivel olyan hogy a tapcsati kozepso erintkezoje a negativ, a kulso a pozitiv igy egy szokasos az pont forditva adja neki a delejt (klasszik alacsonyfeszes tapdugoja van).

    van a tapban 3 db tekercs, gondolom valami kapcsolouzemu cucc lehet, ami a motornak gyartja a delejt. ha lehuzom a ribbont (az megy az 1 db motorhoz es a fejhez egyben), akkor bekapcsol ugyan de azt latom az lcd-n hogy halvanyan "vilagitanak" a pixelek. persze igy semmire nem reagal.
    azt gondolom, hogy hiaba adok az elektronika reszre delejt, az a motorvezerlonek nem okes igy visszafele.
    a motor egy pici seiko, jo sok kanoca van, 2x4 vezetekes (gondolom stepper lehet).

    mit erdemes nezni? mi tud elfingani egy ilyen tapban? mondjuk ha forditott polaritast kap? nem tom van e erre valami vedelme.
    tudom, hogy a kondikat is illendo lenne cserelni csak nekem mar az nem tetszik hogy latszolag a tapban nem nagyon jelenik meg sehol delej. valami alap kinja lesz neki.
    ategve vagy kiolvadva, nincs semmi, repedt forrasztast se talaltam, amugy nagyon szepen meg van csinalva telleg igenyes, plane hogy hasonlo koru epson, seikosha es konkurens tipusokhoz nezem, azok durvan es kokorszakiul neznek ki ehhez kepest.

    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák