Új hozzászólás Aktív témák

  • moha21

    addikt

    Üdv!

    Mai nap délelőtt beszereztem egy powerbankot, ami ráadásul napelemes is. ( Lidl termék )

    Gyári kézikönyve 5V USB mellett min. 2,1 A áramot kér. Én bátor / botor / ember lévén, mivel nem volt kéznél semmi ilyen kész eszköz, kipróbáltam egy 1,3A-es USB telefon töltővel. Rádugás pillanatában a 4 db töltést jelző LED elkezdett úgy tenni mintha töltődne. 15-20 perc múlva ránéztem és nem csinált semmit.

    Volt itthon egy régi tápegységem, nagy trafó stabilizált, szűrt +5V kimenet. Rádugtam, nem csinált semmit. Ekkor áramot még nem mértem, de kiváncsiságból ránéztem oszcilloszkóppal és amint rádugtam a powerbanköt az 5V-ra az azon túl, hogy kicsit leesett ( elvileg ez normális, hiszen terhelődik ), egy négyszögjel jelent meg. ( lehet így tölt impulzusszerűen ? ). Most kipróbáltam egy PC-táp +5V-os ágával.
    Szkópon üresben megvan a +5V pontosan, ha rádugom a powerbank-ot, akkor a feszültség minimálisan ugrál, tehát a vízszintes vonal periodikusan ugrál fel-le 0,1 V-ot kb. Az áram 1,1-1,6A között ugrál a multiméter lehet nem is tudja lekövetni, de az biztos, hogy folyik áram.

    A nagyobb érdekesség, hogy ennek ellenére sem csinál semmit az eszköz. X ideje töltődik, de semmi, vajon mi lesz za bemenő árammal? :-) Van rajta egy gomb, ami elvileg direkt kimenetet produkál. Ha ezt nyomva tartóm , akkor megáll a pulzálás, de nincs kimenet, illetve a bemenő áram is konstans 1,4 A-en beáll.

    Dobjam ki? Vigyem vissza? / az nem feltétlenül rendeltetésszerű, hogy kisebb töltővel próbáltam ki, de ettől tönkremehet? a töltőnek nincs baja /. Vagy mit tehetek?

    Típus: Silvercrest spbs 5000 b2

    [ Szerkesztve ]

    Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Új hozzászólás Aktív témák